Reklamácia

timejicka
19. dec 2023

Prosím Vás vedel by niekto poradiť ohľadom reklamácie? Dňa 3 novembra som poslala mobilný telefón na reklamáciu poštou na jeden"zatiaľ " nemenovaný internetový obchod,do dnešného dňa nie je moja reklamácia ešte vybavená. Asi po 2 týždňoch od odoslania telefónu mi ho poslali naspäť neopravený vraj ho omylom poslali naspäť na adresu ,namiesto do servisu 🙈tak na ich náklady poslali kuriéra vyzdvihnúť mobil ,stým, že bude opravený 30 dní. No do dnešného dňa ešte naša reklamácia nieje vybavená. Min.týždeň sme tam volala a pán mi to vraj zistil a povedal, že nevie kedy bude "opravený " nakoľko sa to "PREDĹŽILO " tým, že mi poslali omylom . Akože nevedia!!!? Ešte som mu povedala, ze za týždeň budem volať a pokiaľ nebude opravený volám SOinšpekciu.A na to mi povedal ,že nemusím hneď volať SOI, že sa dohodneme 🙈.Prosím Vás poraďte mi .Majú právo mi predlžovať reklamáciu aj keď to bolo ich zavinenim ? Termin vybavenia mal byť 8 december. Môžem, žiadať o preplatenie telefónu? Ďakujem pekne za odpoveď.

neferneferuaton
19. dec 2023

@timejicka ano. Bola to ich chyba nie tvoja. Ty nemozes za to, ze urobili chybu. Maju 30dni na to. Ak nestihnu maju dat peniaze. Nemas ho v predlzenej zaruke vsak? Vtedy go moze trvať dlhšie.

hanelka1
19. dec 2023

@timejicka popravde asi ti ostáva len čakať,ani so SOI nepochodis, nakoľko ony ti reklamáciu nezamietli a vybavuje sa to, aj keď pochybili, chybu si priznali. Ešte počkaj a po novom roku skús znovu zavolať. Dnes je toto otrasné tieto reklamácie, málokde sú čestní. Tiež by ma piclo z toho.

timejicka
autor
20. dec 2023

@neferneferuaton nieje v predĺženej záruke.V októbri bol rok od kúpi.

dominima
20. dec 2023

Od prvého dňa kedy si ho poslala na reklamáciu si rataj 30 dní, ak sa do vtedy nič nevyrieši, tak máš nárok na vrátenie peňazí. Ak by sa to naťahovalo tak by som riešila SOI.

zojazoja
20. dec 2023

Napíš im email ze nakoľko reklamácia nebola vybavená do 30 dní žiadas o vrátenie sumy. Dopis tam na aké číslo účtu ziadas sumu vrátiť.

neferneferuaton
20. dec 2023

@timejicka tym padom po 30 dnoch mas narok na vratenie penazi

stanulienkat
20. dec 2023

Hned im napíš, že odstupuješ od kúpnej zmluvy, nakoľko nebola dodrzana zákonom stanovená Lehota. Podpis.

timejicka
autor
26. dec 2023

@stanulienkat Prosím Vás neviete aké konkrétne tlačivo by to malo byť? Na nete je toho veľa len neviem ,ktoré by malo byť to správne. Ďakujem
@zojazoja
@dominima

zojazoja
26. dec 2023

@timejicka netreba ani žiadne tlačivo. Vlastnou rukou na papier napíš o co žiadam, uveď dôvod, že preco( reklamácia nevyriadena do 30 dni). Dátum, podpis. Číslo účtu. Meno. Adresa. Telefón. Hotovo.

dominima
4. jan 2024

@timejicka tlačivo neviem či existuje ale nám stačilo že sa začali vyhrážať SOI a už sme peniaze vracali. A keby ten obchod preverí SOI tak majú problému, lebo nepostupovali podľa pravidiel a ty by si mala peniažky. Alebo ako ti rádia iní skús normálne napísať vo worde čo je vo veci a poslať im to podpísané.

timejicka
autor
4. jan 2024

@dominima Ďakujem Vám za info a rady aj ostatným ktorí mi odpovedali na moju otázku. Pred včerom už nám prišiel mobil opravený a plus nám nabalili veľa darčekov ako odškodné za dlhšie čakanie. Žiadosť sme mali už napísanú s tým, že po novom roku im ju pošlem ....no nestihla som 🙂