Reklama o obezite

2. jún 2022

Milè dámy,

týka sa to Vás a iba Vás! Pozerám skôr zahraničnú televíziu. Čiže neviem už aký čas a ako dlho táto reklama na obezitu v TV prebieha. Zostala som šokovaná. Áno, obezita je choroba!
Tá reklama zobrazuje iba ženu, iba jej monológ typu:” Si tučná, nie je to tvoja vina!”
Pýtam sa, že kde je obezita mužského pohlavia ????????
Tá neexistuje? Prečo do tej reklamy nedali zároveň aj muža, ktorý tiež sa stotožňuje s tým, že je obézny?

joesvk
2. jún 2022

Mňa skôr napadlo. Dať tam aj alkoholika, aj narkomana atď. A nech tiež povie, že je to presne taká istá choroba.
Ale keď je to choroba,treba povedať, že :"Lieč sa".

jjanulienka
2. jún 2022

To ta fakt toto vytáča?😅😅

kvetinka75
2. jún 2022

Tiež ma to ,,pohoršilo,, Po prvé preto: Prečo žena? Tlastý muž je OK? a po druhé: a prečo nie je to tvoja chyba? Koľko poznám žien, ktoré sa prepchávajú, pchajú do seba všetko možné, krížom krážom. Alebo držia diety a každý vie že po nich nastáva jojo efekt. Uplne si rozhádzali metabolizmus. Keď vidím niektoré ako sa pchajú a potom vzdychajú, mala by som niečo robiť mám 20 kg nadváhy. TAk nech robia. Nie je problém vyhľadať trénera, výživového poradcu, diétnu sestru. Je iné, ak má niekto vážne zdr.problémy ale ak niekto pchá do seba všetko možné a hlavne večer - čipsy, sladkosti, rezne - áno , sú aj také. Tak čo sa čuduje. A áno. Je to jej chyba. Ak má niekto vážne problémy - psychické, treba vyhľadať čím skôr psychologa a nie až ke´d žena priberie 30 kg. Potom má depky ešte aj z toho.
Mám aj ja cca 8 kg nadváhy a som si vedomá, že si za to môžem sama. Už to postupne zhadzujem. A nie, nepripadám si chorá.

marse
2. jún 2022

lebo mužov to vačšinou netrápi.. ženy skôr riešia váhu.

autor
2. jún 2022

@joesvk 👍

alenah31
2. jún 2022

žeby preto, lebo 99% mužov svoju obezitu nerieši? Ani muži medzi sebou túto tému neriešia? To skôr ženy počúvajú na seba komentáre typu "mala by si schudnúť" a pod. Alebo ohovárajú silnejšiu kamarátku keď ona sama pri tom rozhovore nie je. Nevravím, že chlapom je to úplne jedno - ale kto rieši váhu sú predovšetkým ženy. Ja tak milujem riešiť kraviny - no tak tam chlapa nedali - a čo🙈

autor
2. jún 2022

@jjanulienka Všetky choroby ma vytáčajú. Je ich stále viac, či sa len o nich viac hovorí? Tu cítim tú nespravodlivosť, že obezita postihuje vraj len ženy 😅

tosomja
2. jún 2022

A skúšali ste otvoriť tú stránku? Ja som sa tam nič extra, čo neviem nedocitala. Keď som si dala vypočítať bmi tak mi napísali, že mám byť spokojná s mojou váhou a aj tak som tučná. Pretože som nízka, a mám 15 kg navyše. Takže nič nové tam nie je. A potom že treba kontaktovať špecialistu, to už je predpokladám za poplatok. No keď je to choroba, diagnóza, nemalo by to byť zadarmo?

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andrea_82
2. jún 2022

ale to v tej reklame nie je nikde povedané, že obezita postihuje len ženy. Proste si vybrali len jednu herečku a keďže väčšinou ženy riešia vzhľad (a zdravie) viac ako muži, tak je to žena. Možno ako druhú reklamu dajú muža, nemôžeš vedieť. Je predsa veľa reklám, kde vystupuje len jedno pohlavie a nikto sa nad tým nepozastavuje. Keď je reklama na salámu s mužom, to neznamená, že ženy ju nejedia. Bože, nemusíme byť tak strašne rodovo spravodliví, aby sme sa ešte aj nad blbou reklamou zamýšľali.

patka_673
2. jún 2022

inak tiez som sa nad tym zamyslela ked som to videla, mozno ani nie ze je tam iba zena, ved jasne kto iny hadam nie chlap vsakze- ale ide mi to ze proste ano si obezny tak je to choroba, zaujimave ze na reklamu na vlozky kde je slecna korculiarka v tiez nie idealnej vahe ale to je v poriadku. nechapem uz vazne.

autor
2. jún 2022

@kvetinka75 Toto som sa pýtala i ja. Čia vina by to akože mala byť?! Samozrejme, že je to vina každého obézného človeka. Presne ako aj ty píšeš. 👍

domka222
2. jún 2022

Ja skôr vždy rozmýšľam nad tým, že tá žena vlastne "ospravedlňuje" tučnotu."Nie je to tvoja vina." Akože ak niekto nemá zdravotné ťažkosti, ale sa len prejedá, koho to je teda vina?

autor
2. jún 2022

@alenah31
To nie je kravina! Mnoho chlapov by aspoň tá reklama nakopla! 😁

1234321
2. jún 2022

:D ja by som takú reklamu zakázala :D len podporujú aby ľudia jedli a sa prežierali. Každý vie, že obezita je choroba ale ta ženská čo je v reklame tak teda nevyzerá aby mala chorobu. Jedine, že je tucna a rada papka 😂 a podotýkam, že čím ďalej tým sú reklamy horšie a horšie. Keď už do reklamy dajú dve ženy ako sa bozkávajú, nie je o čom. Humus 🤮🤮🤮 a ešte jedna vec. Keď je človek obézny, tak to na ňom aj vidno.

unicornlady
2. jún 2022

Mňa to síce nejak netrápi, že tam nie sú muži.
Skôr nechápem, ako sa to v Amerike prehuplo do toho, že kto neschvaľuje obezituj, je fatphobic (fat-tučný, akože strach z tučných ľudí), lebo tam je každý označovaný už za rasistu či nejakého fóbika, ak má iný názor, a preto sa ustupuje ľuďom, ktorí sú hluční a mohli by sa "uraziť".

A tým pádom sa obezita pomaly začala vyvyšovať ako nejaká cnosť a vraj, že to nie je o zdraví. Však jedine o zdraví by to malo hlavne byť (keďže každý má iný typ tela a priberá inde, tak primárne o zdraví)

Je to v angličtine, ale dobré videá sú napr.

https://www.youtube.com/watch?v=XtvauVV0XY8

(doktor reaguje na obvinenia z fatfóbie)

alebo, že ľudia sa "identifikujú" ako ktokoľvek chcú, a potom dovolili mužom zvíťaziť v ženských športoch, aby náhodou neboli obvinení z transfóbie atd atd...

Keď ešte aj dokument "what is a woman" musel vzniknúť, aby poukázal na ľudskú hlúposť:

https://www.youtube.com/watch?v=nTnl2ROH4k0
zooeynka
2. jún 2022

Keby kazdy clovek vyhodil telku a nepozeral tie primitivnosti, ktore nam tam serviruju tak by hned bolo ludom lepsie. Ja som to aplikovala do praxe pred cca 7 rokmi a tv mi vobec nechyba...

autor
2. jún 2022

@1234321 To vážne?! Dve ženy sa bozkávajú v reklame? To, čo teda reklamujú, rúž? 🫣
A na slovenskej stanici beží táto reklama?

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
1234321
2. jún 2022

@cocolino234 stupídne? Je to humus odporne. Vieš o tom, že niekedy to bola vážna psychická choroba? Keď bola lezba alebo gay? Či take základne veci neovládas?

1234321
2. jún 2022

Reklama o alkohole ale neviem presne aká….

kvetinka75
2. jún 2022

mohli to spojiť s rizikom rôznych ochorení a dať tam aj muža. Veď aj ich sa to týka. Tu nejde o to, že váhu neriešia ale aj o to, že obezita spúšťa rôzne ochorenia.

kristinkakvetinka
2. jún 2022

Tiež nerozumiem tej reklame celkom lebo mi to príde ako ospravedlnenka pre obéznych tučných ľudí.A sama dobre viem kedy priberiem a určite sa nebudem vyhovárať na blbosti ako vek a metabolizmus ale to ze som sa rozožrala a pribrala a je to moja chyba Treba to vedieť stopnúť a nie vyžrat sa a potom plakať.A tu ide hlavne o pocit a o zdravotnú stránku ani tak nie o vzhľad.
Mňa v poslednej dobe dosť zaráža keď prídem do školy a vidím veľké množstvo obéznych deti .Za mojich čias to bola rarita, možno jedno dieťa na triedu ale teraz snáď každé tretie dieťa a toto je problém.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sszuzu8
2. jún 2022

@1234321 co je na tom choré? 😂 Každý človek má v sebe trosku "bi" a je to normálne a zdravé. Nazri do iných kruhov kde sa zameriavajú aj na ľudskú dušu a psychiku. Netreba súdiť hneď. Niekto si to prizná iný tvrdí že to v sebe nemá ale v skutočnosti takú myšlienku mal len sa za to hanbí.

nikha2809
2. jún 2022

Nečítam komentáre ale takto.Kolko ,,dobre miernych rád " dostanú chudé ženy typu, najedz sa, vyzeráš ako kostra a pod.Neberie sa to ako urážka.Alebo teda dotyčný čo jej to vravia to tak neberú.Ale povedať tučnej žene schudni!To nie, to v žiadnom prípade aby ju náhodou niekto neurazil.Akoze nehnevajte sa na mňa asi tým teraz veľa ľudí pobúrim ale je len malé percento žien s ochorením trebárs na štítnu žľazu ktoré za to naozaj nemôžu ale ostatné si za to môžu sami.Akoze toto bodypoditivity už zašlo podľa mňa pekne priďaleko a tie ženy v Tom len podporujú miesto toho aby im bol vsetepovany pohyb a zdravá strava.A viem o com hovorím tiež som sa vyzrala o 10kg viac ale presne viem ako som sa na tú váhu dostala, nepotrebovala som sa vyhovárať na deti, na štítnu žľazu a podobne a tie kilá som schudla!Vôbec sa mi nepáči že spoločnosť si pomaly presadzuje brať obezitu ako niečo prirodzene

1234321
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
1234321
2. jún 2022

@nikha2809 super napísané. Kde niekedy bolo toľko tučných ľudí, ani náhodou

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
1234321
2. jún 2022

@cocolino234 😘 ty normálne musíš fičať na depkach :D kokos. Drž sa a pekný dnik 🌸