Reforma školstva

maria898
22. nov 2024

Ahojte,je tu prosim mamicka,co ma prvacika a ucia sa podla novej skolskej reformy?chcem sa spytat,ci mi viete poradit ohladom hodnotenia/znamok...najdem niekde vysvetlivky co znamena napriklad ze usilovne pracuje?lebo podla mna usilovny moze byt aj stvorkar...dakujem za pomoc

behulka
22. nov 2024

@maria898 ahoj, túto novinku pridali tento rok do edupage pre všetkých žiakov, nielen prváčikov. Nie sú to známky ale ocenenie dieťaťa za jeho snahu, pomoc spolužiakom, aktivitu, dobrú spoluprácu v skupine... a chceš vedieť viac, ako to má nastavené vaša učiteľka, najlepšie bude opýtať sa priamo jej. Tieto hodnotenia nesúvisia s reformou.

maria898
autor
22. nov 2024

@behulka aha,dakujem za objasnenie lebo takychto odceneni ma kopec a dnes z matematiky dostal ze sa orientuje v ucive...asi sa ozaj spytam ucitelky lebo v podstate stale len usilovne pracuje a insie nic...

zuzana76
22. nov 2024

@maria898 spytaj sa ucitelky, nech ti to prehodi na znamky, presne toto spominali znami, ktorych dieta je takto hodnotene, ze krasne napisane hodnotenie, ktore nestresuje dieta, a ked chceli vediet znamky, tak napr z matematiky by bol na 3-4, to orientuje sa v ucive bude podla mna nieco podobne, asi trojka

maria898
autor
22. nov 2024

@zuzana76 toto je hroza,ja neviem a nechapem preco nemozu mat jednoducho znamky

behulka
22. nov 2024

@maria898 veľmi odporúčam stretnutie s učiteľkou - aj ohľadom toho, prečo nemajú známky a prečo hodnotí tak ako hodnotí. Vyhnete sa prípadným nedorozumeniam v budúcnosti. Aj keď by som očakávala, že toto bude vysvetlené na prvom rodičovskom.
Ja som proti známkam, v nižších ročníkoch určite. Sama som nemala známky v prvej triede, moje deti nemali známky na prvom stupni a to hodnotenie bolo veľmi podporujúce a adresné. Presne som vedela (aj oni) čo vedia, čo nie, v čom sú dobrí, v čom treba zabrať. Posúvalo ich to vpred omnoho viac akoby dostali 2 alebo 3. Lebo známka im toto nepovie.

maria898
autor
22. nov 2024

@behulka
No u nas to vyzera tak ze nebudu znamkovany celu zakladnu skolu.len takto slovne ale ja teda sa v tom neviem zorientovat.iste uz som kontaktovala ucitelku tak uvidim aky postup pre objasnenie navrhne

pininka1
23. nov 2024

@maria898 dcéra síce nešli ešte podľa nového, ale mali prvý ročník slovné hodnotený všetky predmety. Presne som mužovi hovorila, že je to napísané tak, že netuším ci ma jednotku, alebo trojku. Ale tak asi si budeme musieť zvyknúť a nepozeral na známky.