Ahojte,je tu prosim mamicka,co ma prvacika a ucia sa podla novej skolskej reformy?chcem sa spytat,ci mi viete poradit ohladom hodnotenia/znamok...najdem niekde vysvetlivky co znamena napriklad ze usilovne pracuje?lebo podla mna usilovny moze byt aj stvorkar...dakujem za pomoc
@maria898 spytaj sa ucitelky, nech ti to prehodi na znamky, presne toto spominali znami, ktorych dieta je takto hodnotene, ze krasne napisane hodnotenie, ktore nestresuje dieta, a ked chceli vediet znamky, tak napr z matematiky by bol na 3-4, to orientuje sa v ucive bude podla mna nieco podobne, asi trojka
@maria898 veľmi odporúčam stretnutie s učiteľkou - aj ohľadom toho, prečo nemajú známky a prečo hodnotí tak ako hodnotí. Vyhnete sa prípadným nedorozumeniam v budúcnosti. Aj keď by som očakávala, že toto bude vysvetlené na prvom rodičovskom.
Ja som proti známkam, v nižších ročníkoch určite. Sama som nemala známky v prvej triede, moje deti nemali známky na prvom stupni a to hodnotenie bolo veľmi podporujúce a adresné. Presne som vedela (aj oni) čo vedia, čo nie, v čom sú dobrí, v čom treba zabrať. Posúvalo ich to vpred omnoho viac akoby dostali 2 alebo 3. Lebo známka im toto nepovie.
@maria898 ahoj, túto novinku pridali tento rok do edupage pre všetkých žiakov, nielen prváčikov. Nie sú to známky ale ocenenie dieťaťa za jeho snahu, pomoc spolužiakom, aktivitu, dobrú spoluprácu v skupine... a chceš vedieť viac, ako to má nastavené vaša učiteľka, najlepšie bude opýtať sa priamo jej. Tieto hodnotenia nesúvisia s reformou.