Potrebujeme:
0,5 kg polohrubej múky, 250 g bryndze, Hera, soľ, vajce, prášok do pečiva
Ako na to:
Z múky, bryndze, soli, tuku a vajíčka urobíme cesto, do ktorého dáme aj prášok do pečiva. Necháme prikryté postáť, prevaľkáme, preložíme a znovu necháme postáť. Rozváľkáme asi na 1 cm hrúbky a vykrajujeme kolieska. Potrieme žĺtkom a dáme piecť.
a da sa namiesto bryndze dat nieco ine?vyzera to jednoduche potom sa to sype cukrom? 🙂
miesto bryndze mozes dat aj struh.syr alebo tvaroh
áno, hera aj prášok do pečiva celý.. a cukrom sa to určite nesype.. ide o slané pagáčiky.. môže sa to posypať, napr. rascou, sezamovými semienkami, syrom...
veronika, cez vikend vyskusam, ale mne to musis pisat uplne ako debilovi, takze moja otazka je, kolko asi tak soli? 😅 a nenapis mi prosim, ze podla chuti 😀
skusala som - su vyborne 🙂
len sa po nich zaprasilo 😉
som rada, že chutili 😅
petruška, skús takú trošku väčšiu štipku soli 😀 alebo dajme tomu, že takú menšiu čajovú lyžičku..záleží aj od bryndze
ja som tiez cesto solila len tak pokusne, upiekla som prvy plech, ochutnala jeden kusok a dosolila som ostatne povrchu pred pecenim 😉 (ved je lahsie dosolit ako odsolit)
hmmm,, mám v mrazáku bryndzu, tak ju idem vytiahnuť a upečiem túto pochúťku. 😀
Holky jakou konzistenci má mít ta ,,pravá" slovácká Brynza??U nás vím akorát o brynzové natierce-což tedy nejspíš není ono.-)Má to být jako kus sýra a nebo takové tvarohové konzistence v kelímku?(to jsem jednou viděla v Tescu)
bryndza je obycajne podobna ako pomazankove maslo. bryndzova natierka je myslim len trochu inak spracovana bryndza. do tychto pagacikov by mala byt aj natierka ok... myslim. najlepsie skusit z polovicnej davky ... 😀
liaa bryndzu kupis v lidlu.velmi ma potesili ze ju zaradili do sortimentu a je v striebornom obale priamo zo slovenska.
ako dlho by to cesto malo postáť? 🙂
hmmm, vyzerá to dobre.... Hera ide celá? aj prášok do pečiva celý?