Recenzia na MacBook

eemma12345
23. okt 2020

ahojte🙂 s manželom premýšľame nad kúpou Macbooku našej 15 ročnej dcére na Vianoce🙂 no počuli sme už naňho aj kritiku, ale za to aj vyborne ohlasy, tak sa chcem opýtať, (píšte prosim len ak ho máte alebo ste ho mali) na nejaké plusy a mínusy. Veľmi by nám to v našom rozhodovaní pomohlo🙂 dakujem

hettinka
23. okt 2020

@eemma12345 tak to verím, že bude mat dcéra obrovsku radosť. Naša má MacBook air a veľká spokojnosť.
Ale ona fičí všetko na Apple produktoch, má aj iPhone a iPad, všetko super komunikuje, prenáša súbory. Je odolný, nosila ho do školy na poznámky. Fajn na online hodiny, kvalitna vstavaná kamera aj mikrofón. Kvalitna, i keď menšia 13” retina obrazovka.
Nevýhody - vyššia cena, treba isto hneď dokúpiť kablik, aby si mohla pripojiť USB kluc. Iný systém, treba si zvyknut na prostredie, ale keď si zvyknes, je to v pohode.
A naša študuje informatiku, takze ho používa ako osobný PC, ale vyslovene na programovanie si kúpila iný.

ivanaempe
23. okt 2020

@eemma12345 a má iphone? Môj muž ma Macbook a využíva to výlučne len pracovne - všetko je s mobilom spárované a uľahčuje mu to prácu a život. Mac je super vec ale napr mne by bola na dve veci keďže ja využijem semtam word a prevažne ho mam len tak na internet.. pokiaľ je však PC a technická maniačka určite to bude vedieť zužitkovať :D

alexandra2010
23. okt 2020

Mame len Apple, aj 13 aj 15 obrazovku plus Iphone doma. Uplna spokojnost. Powerpoint sa robi trocha inak, na to som si musela zvyknut, ze ked robim prednasky, predtym treba transformovat Keynote na PPT, ale uplne jednoduche. Len pochvala!

kittykat22
23. okt 2020

macbook je skvela volba. Pouzivame 10 rokov. Po 2-3 rokoch bude treba vymenit baterku v autorizovanom servise. Inak ziadny problem.

vulka
23. okt 2020

Mám, používam už roky. Plusy - intuitívny software, zaručená dlhoročná podpora aktualizácií, veľká výdrž baterky( my sme menili až po 6tich rokoch), nemusíš si kupovať Office. Mínusom je asi vyššia cena a napríklad nutnosť exportovania vytvorených prác do Wordu, Excelu. Ale robí sa to jednoducho, len človek na to nesmie zabudnúť, lebo v bežnom počítači/notebooku sa to potom nedá otvoriť. Spätne otvorenie nie je problém, Mac si s tým dá rady.

hettinka
23. okt 2020

Skoly deckám skoro všetky dávajú prístup na Office 365 a tam je normálne aj word, Excel...

leuchtturm
23. okt 2020

Nedavno som presla na Macbook a poviem ti, nic ine okrem macbooku uz nechcem. Aj ked by som si za tu cenu mohla kupit pat obycajnych notebookov, stoji za to. Jednoduche ovladanie, vsetko funguje bezproblemovo a so Siri je sranda.

eemma12345
autor
23. okt 2020

@ivanaempe ano ma 11 pro max🙂 dakujem pekne ta všetky rady, naozaj to veľmi pomohlo🙂

hettinka
23. okt 2020

@eemma12345 tak nemáš nad čím premýšľať. Naša až prestala od radosti dýchať, keď ho dostala.

paradajkova
23. okt 2020

@eemma12345 my mame v robote MacBook Pro a dost sa kazia posledne roky. Po roku vypadavaju klavesy, na displeji su pokazene pixle alebo baterka za dva roky signalizuje ze treba servis. Predtym co som mala Mac z r. 2013 tak fungoval super do 2019. Akurat nabijacku som kupovala. Ale tieto posledne rocniky od 2017 vyssie su dost chybove. Cca jeden z 5 kolegov mal daky problem.

Ma urcite aj vyhody, ak mas vsetko apple produkty, tak to prepojenie je super. My mame doma vsetko apple a bude mi to urcite chybat, ked prejdem na iny ntb. Kedze v robote nam ich menili zdarma, tak pre mna bol vyber jasny, na Macu sa robi super, je lahunky, operacny system funguje skvelo. A dieta sa urcite potesi skrz prestiz, lebo na spoluziakov urobi vacsi dojem s MacBookom ako s Dellom.

Tazko s vyberom, ja osobne za svoje peniaze Mac teraz nekupim(idem na matersku a musim si kupit novy ntb), ale v praci ked sme mali na vyber a aj nam ich menili pravidelne zadarmo, tak tam nebolo o com.

hopsadobrandejsa
24. okt 2020

Ja mam macbook pro 2012 verziu teraz uz asi nejakych 5 ci 6 rokov a nemenil by som. Ano, obstaravacia cena je vyssia, ale vies za co platis. Predtym som uzival android a windows a uplna katastrofa. Slaby support a vecne nejake automaticke updaty, slaba vydrz baterie a v podstate som kazde 2-3 roky kupoval novy pretoze ten vykon tam proste nebol.

Co sa tyka novych tak urcite su plusy aj minusy. Apple momentalne vyraba produkty ku ktorym je potrebne aj vela prislusenstva za ucelom vyssieho zisku. Ja by som zrejme zvazoval kupu noveho az ked by mi sucasny mac zlyhal, inak nemam velmi dovod.

Rozsirena ram plus SSD disk upgrade cize mne masinka slape uplne v pohode. Jedina nevyhoda macov je ze casom sa zacnu trocha viac zahrievat, ale co sa tyka vykonu, uplna parada.

hettinka
24. okt 2020

My sme k MacBook dokupilidcere tuto vecičku https://www.hej.sk/dokovacia-stanica-i-tec-usb-...
A tým pádom sa jej dá pripojiť aj bežne USB, kábel na internet, pamäťové karty, telka cez HDMI.

A ešte, kupovali sme ho v M-ZONE a na študentskú kartu ISIC mávajú pekne zľavy, u nás úspora asi 80€. Za to sme dokupili príslušenstvo.
A obal ma z AliExpress taký plastový aj s ochranou klávesnice a fóliou na obrazovku to prišlo.