Reálne fotky verzus ilustračné obrázky

li_la
7. jan 2013

Keď nakupujete na internete, čo je pre vás smerodajné? Ktoré inzeráty pozeráte viac?
Inzeráty s reálnymi fotkami, keď vidíte danú vec v reálnom zobrazení bez nejakého prikrášlenia, aj keď možno fotka nemusí byť v 100% kvalite... alebo...
radšej ilustračné fotky, pri ktorých nemusia byť farby skreslené bleskom a pod.

(pozn. nemyslím na MK, ale vo všeobecnosti)

sissy27
7. jan 2013

@li_la na internete nakupujem veľmi často, ale ešte som nenašla online shop, kde by boli reálne fotky bez úprav 😀 to môže byť akurát tak na súkromných bazárikoch typu MK...
nakupujem overené značky, výrobcov, s ktorými mám dobrú skúsenosť napr. aj z kamenných obchodov, čiže viem, čo môžem čakať veľkostne, dizajnovo, kvalitou...

li_la
autor
7. jan 2013

@sissy27 Áno, ale sú rôzne bazáre a pod., kde sa dá predávať nový tovar... A keď nakupuješ na internete, prijala by si reálne fotky alebo ti na tom veľmi nezáleží? 🙂

sissy27
7. jan 2013

@li_la akože nechápem, chceš od profesionálneho obchodu amatérske fotky ? veď každá fotka je upravená a napr. zobrazenie farieb do veľkej miery závisí od nastavenia monitora, na ktorom si ich pozeráš...
neviem, ale ešte sa mi nestalo, aby mi z onlineshopu prišlo niečo diametrálne odlišné od toho, čo som si objednala podľa fotky...

li_la
autor
7. jan 2013

@sissy27 Myslela som skôr rôzne bazáre, kde môžeš predávať aj nový tovar.

sissy27
7. jan 2013

@li_la tak samozrejme, pokiaľ sa jedná o predajcu, ktorý nie je oficiálnym zástupcom nejakej značky, ale v podstate len niečo nakúpi a ďalej predáva, tak reálne fotky, veď posťahovať z netu vie každý... možno ako hlavnú fotku použiť priamo z webu, ale doplniť reálnymi fotkami, niečo to napovie aj o serióznosti predajcu - že má veci reálne doma, že si dá aspoň trošku námahu okolo predaja, atď... a hlavne ak sa jedná o predaj vecí nakúpených z čínskych online shopov, tak tam je tá fotka doslova len ilustračná a s realitou má málo spoločného...

li_la
autor
7. jan 2013

@sissy27 Ďakujem veľmi pekne za odpoveď. 🙂

ivett1
7. jan 2013

@li_la z vlastnej skúsenosti... uprednostňujem predávajúcich, ktorí majú vo svojich inzerátoch reálne fotky...ak by boli v nižšej kvalite, tak sa radšej opýtam ... už sa mi stalo, že som si podľa ilustračnej fotky vybrala tovar (na mimiaukciách...tam mávajú predávajúce uvedené pri novom tovare väčšinou len takéto foto) a keď som ešte dodatočne pýtala ďalšie fotky, tak sako bolo inej farby - sivé, malo iné gomíky a dokonca veľkosť bola na štítku S (pri inzeráte bola farba béžová a veľ. M...) aspoň, že značka sedela... takže ... ok, ak je tovar naozaj nový, tak dobre, môže mať "ilustračné foto"...ale nech aspoň zodpovedá reálu...a potom, určite by mali byť pri inzeráte doplňujúce fotky urobené predávajúcou ... aspoň by bolo menej sklamaných a nespokojných kupujúcich 😉

erechteion
14. apr 2014

Ja som jednoznačne za reálne fotky. A trošku odbočím od témy....akurát dnes som náhodou natrafila na mamičku, ktorá odo mňa už nakupovala. Kúpené vecičky predáva ďalej (proti tomu nič nemám, ak je vec aj naďalej zachovalá, tak prečo nie, a ani cenu neriešim, ak je aj vyššia, za akú nakúpila ona...hm....však je to jej šikovnosť). Mňa skôr zarazilo, že som pri jej inzeráte našla svoje! fotky. Zarazilo ma to, každý by mal používať svoje reálne foto.