Rasy psov a povahy alebo co je najtahsie na ich vychove
Súhlasím s komentom predo mnou, ale dá sa vyberať aj podľa toho, ako ťažko alebo ľahko sa dajú vychovať a naučiť niečomu. Vyberala by som aj podľa toho, či už si psa mala alebo nie, či už máš nejaké skúsenosti.
Každý pes ma svoju povahu. My máme shih-tzu je veľmi zlatý ale aj veľmi tvrdohlavý.
záleží čo očakávate od psa.. definujte si aký by mal byť váš pes a potom sa raďte o tom, ktoré plemeno by bolo pre vás najvhodnejšie.. t.j. ak chcete spoločníka do bytu, ktorý pol dňa preleží na gauči, neberte si huskyho.... psy sú osobnosti a každé plemeno si vyžaduje niečo iné.. a tiež je dobré poradiť sa priamo s chovateľom /určite nechoďte cestou bazošu a množiteľov, ale iba overených chovateľov/. 🙂
@00momo ja ked som isteho casu rozmyslala o psikovi tak som si poctivo presla povahy psov. A najidealnejsi pre nas zaciatocnikov, (rodina, dve deti) nam vysiel pudel alebo bisonik.
Psa sice nemame ale ak by niekedy ...tak jedno z tychto dvoch plemien, ktore by mali byt nenarocne, velmi ucenlive a prisosobive plemena.
@00momo zalezi, co s nim planujete robit, ako ste sportovo zalozeni, aku mate situaciu v rodine, kolko financii atd. U nas vyhrava NO, ale teda na zaciatok sme si nan netrufli, tak sme zacali nasou druhou volbou, jazvecikom 🙂 je tvrdohlavy, na druhej strane vytrvaly a spratny. Nastastie nas vobec nie je ustekany, sportovo primerane, ked sme my aktivni, je aj pes, ked my zvolnime, zvolni aj pes 🙂
Skôr napíš čo od psíka očakaváš, čo s ním plánuješ robiť, približnú veľkosť (malý, stredný, veľký), či si v pohode s pĺznutím, atď atď... Potom sa dá lepšie radiť.. A aj by malo väčšiu váhu, keby ti ľudia písali o plemenách, ktoré teoreticky u teba pripadajú do úvahy 🙂
My s mužom milujeme Bull plemená..chováme ich
Zatiaľ sme v byte dom sa finišuje. Ja som pohodlny gaucovy typ ale chcem psa aby mi zmenil zivot y styl
@00momo pozri sa Psa nezaujíma či máš ťažky deň alebo sneží prší …on chce ísť von ak nie tak je nešťastný a ničí nábytok . Vidím že o psoch nevies nič treba ti nejakého ľahko cvicitelneho a ty si musíš určite veci naštudovať o psoch ak nie tak to bude ako nočná mora …. Ver mi pes chce veľa casu a pozornosti … so psom je veľa veci komplikovanejších cestovanie plus peniaze v momentálnej situaci veľa ľudí peniaze nemá 🙂 ale ak ti môžem poradiť skus si zobrať z útulku Psa vola sa to dočasná opatera je to cca 2 týždne 🙂 uvidis ako to budeš zvladat a potom sa lepšie rozhodneš ..ja som to tak spravila
@00momo je to ako s deťmi - potrebuješ mat na nich čas. Veľa času. Vychovávať ich. Potom si už vyberaj rasu podla toho, či si skôr aktívna, alebo pasívna. Ci s ním plánuješ vykonávať nejaký šport, alebo skôr vysedavat pred TV. Ci k deťom, a pod....
Ja preferujem ovčiakov. Len neviem, či máš dom, alebo byt.