Rana po kastrácii fenky

shirubia
7. jan 2024

Ahojte, dali sme našu Corgi kastrovať, od operácie prešli už takmer 4 tyždne. Mala to krásne, hojilo sa to bez problémov, vnútorné stehy sa vstrebávali. Ale včera to mala začervenané a dnes tá rana vyzerá už horšie. Neviete mi poradiť, či je to zapálené, či sa stehy zle hoja alebo čo sa s tým deje? Ďakujem krásne

egonsk
7. jan 2024

pes sa z toho vylyze, neboj. Moja fenka sa hojila skoro 2 mesiace (mam psov vonku) a pes jej furt ranu vylyzoval, ked ona sama si dobre nedociahla. Pes bol po kastracii o tyzden akoby sa nic nerobilo (akurat mu chybaju vajcia a pipik mu stale nevylieza)

colsami
7. jan 2024

Vyzera to dobre, zjavne si trosku do toho isla tak sa tam vytvorila rana/otvor a teraz tam je chrasta.

Chrastu rozmocte a mierne zosuchajte dole, nech nebrani hojeniu
Suke dajte golier na tyzden aby si to NEMOHLA lizat. A normalne sa to vyhoji. Toto nic nie je.

A vnutorne stehy sa vstrebavaju niekolko mesiacov, to nie je tak ako si ludia predstavuju ze za par dni/tyzdnov tam uz nie su. Preto to niektore zvieratka moze dlhsie iritovat.

shirubia
autor
7. jan 2024

@colsami ďakujem veľmi pekne, dostala naspäť golier, zjavne ju to nebolí ani nič, len my panikárime, keď to mala doteraz pekné a zrazu nie 😅

andrejka999
7. jan 2024

naša bola tiež nedávno a potierali sme aj repíkovým čajom.

ermizu
5. okt 2024

Ahojte naša fenka je 4-TÝ deň po kastracii, je to takto v poriadku? Ma trochu červenú tú ranku

ermizu
5. okt 2024

@ermizu chcela som poslať fotku, nedarí sa mi to