Ahojte, som alergik a rozmýšlam nad kúpou novej klimatizácie. V obchodných domoch mi klimatizácia nerobí 2x najlepšie, ale doma máme cez leto neznesiteľné teplo. Do izby mi pečie slnko celé poobedie a ani zastreté okná nepomáhajú, preto uvažujem nad kúpou klimatizácie do izby. Mám doma aj ventilátor ale nepostačuje, má vysokú spotrebu energie a vytvára dosť tepla. Myslíte si, že klimatizácia doma mi nebude robiť problém ? Je tu nejaký alergik, ktorý má doma klímu ? Akú by ste vybrali nástennú alebo mobilnú, prípadne doporučte konkrétny produkt ?
Ja nie som alergik, ale poznam viac ludi, ktori maju v praci problem s klimou a doma nie.
Osobne mam doma klimu tiez a rozdiel oproti tej v praci je ten, ze si ju nastavujes sam. Ziaden kolega odvedla ju nezapne na 16 stupnov, sam si vycistis filter - to maju aj nizsie rady klimatizacii.
Zadalsie klima len cyrkuluje vnutorny vzduch, zvonka netaha nic, len vylucuje teplo, takze ziadne nove alergeny dnu nevpusti.
Ja Klimu odporucam.
@marksman tak v obchodnych domoch sa do klimy mozu pridavat aj rozne aromy, plus to cistenie samotnej klimatizacie urcite nie je na takej urovni, ako ked sa o to budes starat sam. Ja som alergicka a domaca, dobre udrziavana klimatizacia, mi nerobi vobec problem.
Môže byť aj keď si alergik, no nekupuj si ju sám z netu. Daj si spraviť montáž od firmy a každý rok sa má skontrolovať, minimálne každé 2 roky vymeniť filre, doplniť, prípadne aspoň premerať a skontrolovať ....vlastná skúsenosť 🙂
@marksman cista klima alergikom nerobi problemy, problemy robi ten bordel, co sa ma pravidelne cistit, bohuzial realita inde.
@pribinak Rolety nestačia, priestor sa stále prehrieva. Potrebujem účinnejšie riešenie.
doma s klimou mat problem nebude. Problem v obchodnych domoch,hoteloch atd. je ten,ze klimatizacia a udrziava raz za uhorsky rok,kasle sa na to, ide to az kym to neprdne. Treba tam cistit tie filtre v tom, vyklepavat to, pripadne ked je nutne vymenit. Jednoducho cistit to pravidelne, lebo cez to ide vzduch co dychas. Tiez doma investovat a dat trubky jedine z medi. Tam sa najmenej vytvaraju kondenzaciou nejake spory.
Mobilna klima je o nicom,to mame doma. A ma to neskutocnu spotrebu elektriny.
Klimatizaciu ak si alergik tak fakt nie, skor vonkajsie rolety