Rada pred rekonštrukciou domu

3marhulka3
4. jan 2016

Ahojte, neviem na koho a kde sa mam obratit. Chceme s manzelom zacat rekonstruovat dom, kde polovicu vlastni on a polovicu jeho otec. Po smrti jeho otca by dedili jeho polovicu moj manzel a jeho dve sestry a kedze by sme ich nemali z coho vyplatit dom by sa musel predat. Preto sa chcem spytat treba nejaky znalecky posudok pred zacatim rekonstrukcie a odkladat si bloky a faktury pocas zasahovania akymkolvek sposobom do domu, aby v buducnosti sa nam nase investicie vratili pri predaji, aby tie peniaze co sem vlozime sa percentualne preniesli do podielu mojho manzela a nie do podiekov ich sestier?? Bude stacit posudok pred rekonstrukciou a potom dalsi pri predaji aby sestry ziskali peniaze v hodnote domu ako vyzeral a aky bol pred rekonstrukciou? Dufam ze som to napisaka zrozumitelne ale naizaj potrrbujem radu...alebo mi dajte vediet na koho by som sa mohka obratit. Dakujem🙂

katrin21
4. jan 2016

@3marhulka3 NECHOD DO TOHO ....
pokial dom nie je vysporiadany papierovo, nic neprerabat a neinvestovat...
pokial nemate na vyplatenie sestier, tak je to zbytocna investicia.

3marhulka3
autor
4. jan 2016

Lenze my tu zijeme a treba strechu prerobit konin bla bka bla hento toto a ked tu chceme zistat lebo pokovica je manzeliva a je to tu velke a pekne musime tu porobim aspon taketo veci pre zivot lenze vsetko su peniaze a ak sa maju na tom potom prizivut jeho sestry tak to je trosku nefer...preto sa oytam ci treba a ci staci znakecky oosudok pred tym ako zacneme zasahovat do niecoho

bonaqa2013
4. jan 2016

na MK je skupina právnikov. pozri skupiny.

alaguema
4. jan 2016

@3marhulka3 Nechápem, aký má zmysel vrážať peniaze do niečoho, čo nie je úplne vaše a čo sa s určitosťou neskôr bude predávať. Aj keby si si nechávala faktúry a bloky, tak cena domu môže byť taká nízka, že to pri dnešnom kolísaní trhu s nehnuteľnosťami, manželov podiel ani nepokryje. Samozrejme, v závislosti od toho, kde sa nehnuteľnosť nachádza. Ale je to riskantný podnik, do ktorého by som ja nešla. Ak investovať, tak do vlastného.

dominika6
4. jan 2016

@3marhulka3
Najprv vysporiadat dom potom investovat

miriam11
4. jan 2016

@3marhulka3 napisala si to zrozumitelne, ale.... sestry maju pravo dedit dom po smrti otca, t.j. v aktuálnom stave, cize po rekonstrukcii. Nepomoze vam znalecky posudok pred rekonstrukciou, z pravneho hladiska sa pri predaji bude vychadzat zo znaleckeho posudku v aktualnom case. Ich vobec nemusi zaujimat, ci sa v minulosti dom prerabal, alebo nie, ale ich bude zaujimat aktualna trhova hodnota, na ktorú maju dedicske pravo. Takze ano, ak mate aj tak zaujem prerabat, manzel nech sa skusi so sestrami dohodnut, ze po predaji domu by dostali menej o tu sumu, ktoru by ste vy investovali do rekonstrukcie, najlepsie pisomne s notarom.

ukulela
4. jan 2016

@3marhulka3 treba sa poradit s notarom, urcite sa to daosetri, no treba sa poradit s kompetentnym.
neda sa so sestrami dohodut? nemoze otec na vas dom prepisat?ozaj nie je sanca sestry vyplatit? aj teraz? keby otec na vas dom prepisal teraz, mozete ho zalozit a vziat pozicku/hypo na vyplatenie sestier. radsej si pozicat /tresnem) 20 tisic a byt vo svojom, ak sa potom trapit co a ako.

3marhulka3
autor
5. jan 2016

@bonaqa2013 nemozem to najst..,ak by sa ti dalo a mala si cas tak mi otosim otm posli stranku🙂 dakujeem

bonaqa2013
5. jan 2016

@3marhulka3 ťukni na názov modrý koník - hneď vedľa je nakreslený modrý koník hojdajúci. Uvidíš tam skupiny mamičiek 855..... vyhľadaj pomoc 37...... ťukneš a vyberáš kde by si chcela do ktorej skupiny.... Prihlásiš sa k nim ...... Napíš či si to pochopila, či si to našla.....