Ahojte, potrebovala by som radu ohľadom SOI, dcéra brigádnika dostala pokutu a potrebovala by som poradit
Dcéra začala brigadovat cez prázdniny, chcela som aby si nieco zarobila, nastúpila v júni ako 17 ročná
V piatok mali kontrolu a nevydala blok ;(((
Takze teraz ja to budem musieť vsetko zaplatiť, bojím sa ze pokuta bude vysoká ako zarobí za 2 mesiace
Chcela som sa popýtať na nejaké možnosti, výšky sankcie... Prevádzka este nemala pokutu nikdy .... Ci sa tam musí dat pokuta, ci nemôže byt len "napomenutie", resp. symbolická pokuta, nakoľko ju celu budem cvakat ja a nie prevádzka aj ked jej to bude vyrobené
Aké mam možnosti, ci ist za vedúcim riaditeľom , bojím sA ze ma to
@konicatko Aký je dôvod na to, aby pokutu hradila brigádnička? Ak sa to nenechádza v zmluve, tak žiaden. Podnikateľ podniká na svoju zodpovednosť (tak je to aj v zákone) a nie na zodpovednosť brigádnika/zamestnanca.
Pokuta býva okolo 330,- eur. Záleží asi veľa od toho, aká prevádzka to je a či má ona ako zamestnankyňa nejakú ústnu dohodu so zamestnávateľom, že má dávať bločky každému. Ak žiadnu dohodu nemali, je ako zamestnanec povinná každému dať k nákupu blok. Takže v tom prípade nevidím dôvodom prečo jej to nezosobniť.
A čo potrebuješ?