Rada ohľadom odrezku rastlinky

22. dec 2021

Ahojte,

zbrklo som odrezala vrcholový odrezok môjho philodendronu. Až následne som si uvedomila, že nemá vonku žiadny bod, z ktorého by sa mohol tlačiť koreň. Myslíte, že zakorení aj tak?

marvin1234
22. dec 2021

Predpokladám, že pink princess? Šanca je, že vytisne koreň, ale nedávala by som ho koreniť do vody. Navyše v decembri ho zrezať ideálne nie je...

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
22. dec 2021

Zakoreňujem momentálne viac rastliniek, nie je s tým problém, akurát tu som automatiky zretala pod kolienkom, len som si nevšimla, že nemá žiadny bod na korene. 😔 Bolo by mi veľmi ľúto, keby kvôli tomu teraz nezakorenil. Uvažovala som aj, či ho nešupnúť do perlitu, ale úprimne mám s vodou najlepšie skúsenosti. Skúsim teda počkať, či sa nejaký koreň vykľuje.

marvin1234
22. dec 2021

Ja korením v perlite aj v keramzite a v perlite jednoznačne najlepšie výsledky, korene sú silné, pevné, určite viac, než z vody a rastliny majú menší šok po presadení do substrátu. Dala by som ho do perlitu a použila vodu s troskou lignohumátu. Zachránila som tak už aj albo monsteru, ktorá mala zhnité korene a zakorenila nanovo z ničoho. Držím palce 👍

autor
22. dec 2021

@marvin1234 Ďakujem krásne, skúsila som ho dať do perlitu, tak snáď vypustí korene. 😊