Ahojte,
zbrklo som odrezala vrcholový odrezok môjho philodendronu. Až následne som si uvedomila, že nemá vonku žiadny bod, z ktorého by sa mohol tlačiť koreň. Myslíte, že zakorení aj tak?
Zakoreňujem momentálne viac rastliniek, nie je s tým problém, akurát tu som automatiky zretala pod kolienkom, len som si nevšimla, že nemá žiadny bod na korene. 😔 Bolo by mi veľmi ľúto, keby kvôli tomu teraz nezakorenil. Uvažovala som aj, či ho nešupnúť do perlitu, ale úprimne mám s vodou najlepšie skúsenosti. Skúsim teda počkať, či sa nejaký koreň vykľuje.
Ja korením v perlite aj v keramzite a v perlite jednoznačne najlepšie výsledky, korene sú silné, pevné, určite viac, než z vody a rastliny majú menší šok po presadení do substrátu. Dala by som ho do perlitu a použila vodu s troskou lignohumátu. Zachránila som tak už aj albo monsteru, ktorá mala zhnité korene a zakorenila nanovo z ničoho. Držím palce 👍
@marvin1234 Ďakujem krásne, skúsila som ho dať do perlitu, tak snáď vypustí korene. 😊
Predpokladám, že pink princess? Šanca je, že vytisne koreň, ale nedávala by som ho koreniť do vody. Navyše v decembri ho zrezať ideálne nie je...