Vedel by mi prosim niekto(technický typ) poradiť ohľadom kúpy notbooku?v elektre z nich veľká ochota nešla
@kabinka11 Potrebujeme na vyhľadávanie,na prezentacie, vytlačiť niečo často,viacmenej pre deti do školy..
@kacenocka2 tak si nejaký nájdi a skus sem dať.
vyber si podla parametrov.. a zaves sem, aj cenova hladina je dolezita. Ja neznasam notebooky :DDD my sme kupili dcere riadny PC... pokym nepojde na strednu/vs notebook nema vyznam, ak ho nebude prenasat a parametrami a moznostou rozsirenia/cena podla mna nestoja za to. Ale poradime 🙂))
vies vyuzit na eshopoch aj porovnavace... ja tak vyberam ked neviem nejake elektro sa rozhodnut.
Chodte na alza.sk majú najlepsi PC konfigurator urcite si vyberiete.
Pre deti do skoly Ti s staci aj nejaky Chromebook ale nieco slabsie … Notebooky zostarnu a konfiguraciu okrem SSD a par drobnosti nezmenis. Mozes Pozriet all in one alebo nieco micro, kde nacapis PC zozadu na display a mas len display mys/ klavesnicu a nie taku mega kisnu pri stole … zalezi naozaj od toho co chces, ci to chces prenasat a ci ta bude mrziet ked sa s tym nieco stane.
Ja som mala HP značku odporučena ako dobra značka..Nedožil sa 2 rokov, zamrzal, pomaly..čo som mala z Anglicka z bazara bol vykonnejší. Tento 2x v oprave a teraz vykapal uplne.Keby som mala sekeru; ho rozsekam..Maximalne neodporúčam
@karolinakr sranda.Ja mám Hp a už mi ťahá pomaličky 7 rok bez opravy🙂 a to dokonca len taký obyčajný na doma na net.Stream biely.Tušim stál nejak vyše 200 eur ani nie.Už tuším ani neni v ponuke.Ked som chodila na vš, ešte volakedy na tú dobu som mala taký, čo stál vyše 23 tisic na naše peniaze značku už ani neviem a ledva vydržal dva roky.Takže čo je drahé,nemusí byť aj dobré a kvalitné🙂
@liusa82 však práve 😅
My sme mali Asus,13 rokov ho mam..funguje,len je veľmi pomalý, keď potrebujem na rýchlo niečo urobiť, vytlačiť nacitava aj 10 minut..
@olimuc tak aspoň aby mal 512 RAM a 8 GB..ostala by som pri značke Asus alebo ešte Acer,ten istý vyrobca. čo to som prečítala, sú to odporúčané značky..
https://isso.sk/asus-vivobook-15-x1500ea-bq2628...
@kacenocka2 Plast nie.A je velky na prenasanie.
RAM: 8GB DDR4 - opearacna pamet
Úložný priestor: 512 GB
@kacenocka2 https://www.vtdata.sk/tenky-notebook---hp-elite...
Je lahky,odolny obal,klavesnica s podsvietenim,odolna voci poliatiu
https://www.pocitacezababku.cz/clanky/hp-eliteb...
@niekto2hy ja ho potrebujem iba deťom doma..neviem.. toľko je možností, že ani sa nedá vybrať-rozhodnuť🙂
@kacenocka2 Ved prave - si predstav ze kupis za 400€ ten Asus a vyleje sa nan caj....
Ten HP,ale G2 mam uz 7rokov a bez problemov funguje,prehra video...
Na take pouzivanie ti postaci akykolvek normalny notebook, aj tie lacnejsie. Skor by som sa zamerala na to, aby mal v cene operacny system, mozno balik office. RAM min. 4GB je v dnesnom svete uz skoro nutnost.
Odporucam skor znacku lenovo alebo dell.
Ale nie som ziaden PC guru ..
@karolinakr my mame aj 20rocne HPcko, samozrejme par orkov uz sluzi iba na tlac etikiet, ale stale funguje.. len samozrejme hardwarovo nestaci.. cize my so snackou sme spokojni urcite a vydrzi, co napr. nemozem povedat o acer/asus, dokonca aj drahu toshibu som mala a jedna odisla do tyzdna, vymienali mi ju kus za kus.. cize ide asi aj o stastie.
Co sa tyka znaciek, my kupujeme lenovo, hp. Kedysi som mala Vaio ntb ale to je uz ina kategoria ako office.
presne na DOMA je navhodnejsi pocitac, detom. Nerozleju nan nic (ak poleju klavesnicu, ak by to nebodaj neprezila, za par eur mas novu), nepadne im, nerozbije sa, nepokazi sa, parametre sa daju menit, da sa menit podla potrieb dost dlho, da sa kupit kvalitny monitor, ktory vydrzi roky a nebudu sa pri nom hrbit a nicit si chrbat...Ale inak.. ak predsa ten notebook, cod do obchodu a chyt si ich do ruky. Parametre pozeraj potom. Treba ti odolny pc, ram a disk vies aky potrebujes... to v podsate vacsina teraz ma. ALEBO skus repasovane? videla som niekde na webe pred cca pol rokom... su na to stranky.. dokonca aj zaruku davaju na to a mas to este aj lacnejsie (?), lepsie parametre mozno najdes za lepsiu cenu ako v shope
@kacenocka2 záleží na čo má slúžiť.