Rada ohľadom doručenia listu - doporučená zásielka do vlastných rúk

zuzulienocka75
29. júl 2024

Poštárka ma nezastihla na adrese a nechala mi lístok (ani modrý ani žltý, ale biely) len s číslom zásielky a výzvou, že mi zásielka bude opätovne doručená v ďalší deň, ale keďže som bola v tom čase na dovolenke, ani v tento dátum som doma nebola. Znova mi dala lístok na opätovné doručenie - rovnaký s novým dátumom. No keďže chodím do práce, tak si znovu zásielku nebudem môcť prebrať. Kedy si ju budem môcť vybrať na pošte, žiadne oznámenie o uložení na pošte tam nie je. Ani úložné lehoty ani nič. Ako mám postupovať? Viete mi niekto poradiť? Mam čakať na žltý lístok alebo ísť rovno na poštu, len neviem, či tam zásielka bude?

dzulli1980
29. júl 2024

Pozri si podľa podacieho čísla na stránke pošty - sledovanie zásielok, čo je so zásielkou ... predpokladám, že bude uložená na pošte ... štandardná úložná lehota je 18 dní.
@zuzulienocka75

markusrasford
29. júl 2024

@zuzulienocka75 treba zavolať alebo osobne navštíviť poštu. To co opisujes je neštandardný postup doručovania. Modry a potom žltý lístok a tam napísané koľko dní máš na prevzatie listu.

nikpa
29. júl 2024

@zuzulienocka75 na nič nečakaj, na žiadny lístok, modrý, žltý, biely, je to jedno. Na každom je rovnaké podacie číslo. Toto ti stačí vedieť nadiktovať pri okienku na pošte.

zuzulienocka75
autor
29. júl 2024

@dzulli1980 Práveže som pozerala podľa čísla v sledovaní zásielok a napísalo mi, že zasielka je pripravená na opatovne doručenie. Tak hlavne preto nechcem bežať hneď na poštu (keď to bude mať poštárka v kapse, tak tam asi pôjdem zbytočne).

tanyan
29. júl 2024

@zuzulienocka75 Zavolaj na poštu a požiadaj, aby to podľa čísla zásielky v systéme zmenili na uloženie na pošte.

vanilkovazmrzka
30. júl 2024

Ak ti tam dava neoficialne listocky tak sa ti to ocividne snazi dorucit do ruk, co je az necakane ustretove od nej.

Posta ma enormne malo ludi, aj tych malo ludi je v lete na dovolenkach, este aj v bratislave su takmer vsetky posty viac zavrete ako otvorene. Ak si z nejakej malej dediny mozno je vasa posta uplne zavreta na niekolko tyzdnov a nechce ti to ukladat na poste v inom meste.

zuzulienocka75
autor
13. aug 2024

@vanilkovazmrzka Ďakujem za odpoveď, už som sa k zásielke dostala. Nie, poštu máme normálne otvorenú, akurát pobočku priamo na sídlisku nám zrušili, z čoho nie je nikto nadšený, lebo sa kvôli všetkému musíme trepať do mesta (čo by nebol problém, kebyže má človek auto... ale toto riešiť nechcem, to len tak na vysvetlenie). Áno, verím a je to od pani poštárky síce pekné, ale bohužiaľ aj úplne zbytočné, nakoľko inému príslušníkovi to do ruky dať nemôže a ja som každý deň v práci, takže sa k zásielke ani pri opakovanom doručovaní aj tak nedostanem.