Rada od veterinára

martinkamly
17. mar 2023

Nemusí to byť veterinár ale niekto kto si podobným prešiel. Máme staforda 12 ročného pred mesiacom bol zle nejedol chodili sme s ním na infúzie a dávali mu aj injekcie. Potom sa akoby po týždni z toho dostal začal aj chodiť aj žrať. Teraz je na tom tak že žerie aj prejde sám. Lenže má otvorenú ranu na krku. Robili mu sono že má napadnuté organi nádorom. O týždeň ho máme dať uspať. Stále nad tým premýšľam či není nejaká pomoc. Keď sám žerie aj prejde prečo ho chcú uspať.

viestta
17. mar 2023

@martinkamly je to na vas. Nikto vas nedonuti. Je na vasom rozhodnuti ci ho nechate trapit v bolestiach alebo mu doprajete odchod v pokoji

taktotedanie
17. mar 2023

Lebo to bude len horsie a tym mu len budete predlzovat trapenie

colsami
17. mar 2023

Hoci som veterinar, nikto Vam tu nic ine nepovie nez ten veterinar, co psa videl a vysetril. Ine je "rana" a rana. Ine je ak ma pes trochu nadorovo zmenenu pecen/slezinu, ine su obrovske nadory vsade, a hlavne ak to je nejaky generalizovany problem. Ak je pes mlady a ma taketo problemy, je dost mozne je to nejaka agresivny problem. Nikto nevie aka bola liecba ("davali mu aj injekcie" je nicnehovoriace) a aka je teraz a ako na nu pes reaguje. A najma je dolezite aka je prognoza a perspektiva. Som si ista ze ak by boli nejake realne sance, nenavrhuje Vam veterinar uspat psa.
Ak si nieste ista, kludne si chodte po druhy nazor na inu kliniku, pripadne spravte vsetky komplexne odbery, ale urcite nepytajte nejake nazory na modrom koniku alebo hockde inde na internete, ked nikto naozaj nevidi Vasho psa a nepozna jeho problem. Ak mate ale ozaj kvalitneho veterinara s bohatymu skusenostami a s dobrym vybavenim, tak budete asi zbytocne chodit pre dalsi nazor, tahat psika hore dole a platit opatovne... Verte svojmu doktorovi - to je najlepsia rada, ak nemate dovod na podozrenia...

hoffmanka
17. mar 2023

Vieš je to na vás a ver, že viem, čo prežívaš. Tiež som do toho moc nechcela ísť, ale dostali sme sa do štádia, že sme ho tým umelým predlžovaním života viac menej len trápili

77daniela77
17. mar 2023

Pokial mas pocit ze psik sa netrapi a ta rana mu nerobi zatial problem,tak tu eutanaziu posun na neskor ked to uz zacne byt problem a nechaj ho este nejaky cas zit.....je to vazne rozhodnutie,viem,zazila som to viackrat🤔

kiki68
17. mar 2023

@martinkamly neviem na akej vet ste boli a aky velky je utvar, co to presne je. Toto je otazka pre onkologa, odporucam obratit sa na Jaggy Brno. Tam robia aj onkologiu, potom experti su vo Viedni na oddeleni Onkologie a radiologie Vetmed Uni Wien. Co viem, tak keby to islo vybrat, da sa dat chemo ( nema take negativne ucinky ako u ludi) a moze predlzit pekne zivot. Ale toto je naozaj na odbornika, co to vidi a vezme vzorky atd.

3009
17. mar 2023

@martinkamly Ak je to nejaká veľká klinika kde si bola, tak asi vedia čo ti povedali, ale ak je to len nejaká malá vet. ambulancia tak choď na nejakú veľkú kliniku, kde majú dobré vybavenie-sono,rongen a hlavne skúsenosti. Ja som takto predĺžila život môjmu psíkovi o 3 roky a 4 mes., ale tiež v januári som sa musela už rozhodnúť a dať ho uspať, ale viem, že som mu dala ešte šancu i keď ma to za tie 3 roky stálo neskutočne veľa peňazí.