Pýtanie peňazí v obchodnom centre

yanabella
13. dec 2024

Bola som v obchodnom centre v BA a zastavil ma taky mlady muz, ze je nepocujuci a dal mi podpisat papier ze nejaka slovenska asociacia nepocujucich a prispiet peniaze, co som videla tak v papieri ludia podpisali ze davaju 20€. Povedala som mu ze mozem dat len 5 (vytiahla som 5€) tak sa zatvaril ze je to malo ale potom ok. A o par minut som ho videla uz bez papieru aj s nejakym mladsim chalanom ist do obchodov. Nemate s tym skusenost co to znamena? Ci podvod?

judit47
13. dec 2024

Podvod.

Chodi cela partia aj po restikach, aj na stanici atd.

elenka74
13. dec 2024

@yanabella jasné, že je to podvod

enmery
13. dec 2024

Podvod.

lucka_ke
13. dec 2024

joj to ešte keď som bola študentka fungovalo, chodili vtedy po reštikách a poukladali pred ľudí nejaké drobné veci (dekorácie) s lístočkom a potom prišli a zobrali peniaze alebo tú vec späť, tiež sa tvárili, že sú nepočujúci

maranco
13. dec 2024

Podvod nájdi si videá na YT kluci z Prahy tam opisujú ako funguje ten podvod, natočili ich v Paríži

diewcatqoo
13. dec 2024

To vazne len tak hocico podpisujete a hocikomu davate peniaze? 😳

mamina7070
13. dec 2024

podvod ako vacsina zbierok

jasminet
13. dec 2024

Boze, toto fungovalo uz 1990 v Rakusku, ked sme sa prvy krát dostali za hranice. Najnovsie chodia mlade tmavsie mamicky s detmi na rukach po nakupakoch a pytaju na ubytovanie/jedlo atd.

unicornlady
13. dec 2024

Mne to pripomenulo, ako pred pár rokmi taký muž, ale asi ozaj bol nepočujúci, neviem, predával kľúčenky (nejaký smajlík, oranžová guľa).
Najprv mi to doslova vrazil do ruky, a potom ukázal papier, že chce za to neviem, či 5, či 10eur. Ja som sa mu uhla, ale mojej mame to tak dal a ona mu dala peniaze.
Ale keď sme vychádzali, tak na mňa nepriateľsky zazrel a mávol nado mnou rukou, no ako, dosť nepríjemný pocit som z neho mala.

cacianka
13. dec 2024

Dievča , ty si zaspala 😍, veď takéto podvody su tu už viac ako 20 rokov.
Taký kus papiera, linajky, vycifrovany vlajkami a srdcervucim textom ti urobím na Pc za 10 minút a výtlačim 100 ks. Potom môže ísť žobrať kto chce, € idú do vačku žobrackej mafii, väčšinou rumuni, vozia sa na Mercedesoch ....

aalt
13. dec 2024

Nedavam. Kupim Nota Bene, posielam nejake platby kazdy mesiac vybranym neziskovkam a to je vsetko. Ale spomenul som si na prihodu ... uz davnejsie v nejakej pizzerke dosla baba, rozdala karticky, ze je nepocujuca, nejake privesky, aby sme prispeli, klasika. Ale na konci sedel chalanisko zakaznik, ktory vedel posunkovu rec, tak hodili rec. Neviem ci mohli byt dohodnuti (nevyzeralo), babenka posobila hanblivo, chalanisko suverenne, aj to pri stole prekladal. Babenka tam zozbierala asi viac ako zvycajne.

nin12345
13. dec 2024

@yanabella v BA su teraz daky rumuni co toto robia. Mlady, zdravy ludia tvaria sa ze su ZTP a okradaju ludi aj Kovesova to riesi

miska1997
13. dec 2024

@yanabella podvod.. toto na mňa skúšala mladá šťanda a cmukala na mňa aby som si ju všimla 😅🤣

anonym0001
13. dec 2024

@maranco ako je mozne, ze vies odpovedat skoro na kazdu otazku na MK? Ci si len das tu namahu a vyguglis? 😁

maranco
13. dec 2024

@anonym0001 to video som pozeral tento mesiac tak si ešte pamätám

dadis
13. dec 2024

@anonym0001 Tiez mam pocit, ze jeho odpovede maju vzdy hlavu a patu 👍

yanabella
autor
13. dec 2024

@nin12345 dala som mu 5€ ani neviem ako, a to som na rodicovskej. Je mi z toho teraz smutno, to uz rafsej by som dala bezdakovi co si za to kupi cuco.

ibrunova
13. dec 2024

Mňa takto na každom kroku otravovali v Paríži.

judit175
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nika523
13. dec 2024

@yanabella vždy niekoho nachytajú aj keď je to už stará finta, máš poučenie

lilke
13. dec 2024

@yanabella vôbec to nie sú nepočujúci. Vždy keď som začala posunkovat, vyvalili oči, ušli. Nemali ani šajnu o posunkoch, sú to zväčša zahraniční žobráci. Naši nepočujúci normálne pracujú, hádam aj vyššie percento ako pri bežnej populácii, a žiaden ich spolok nikdy nežobre.

tim23
13. dec 2024

@yanabella hej uzto začína takto ored sviatkami zas.. Aj u nás pred obchodmi,, žobrú" vozíčkari, nepočujúci atď ktorých som v meste za rok ani raz nevidela.. Neviem odkiaľ sa nabrali.. Ale toto je každý rok pred Vianocami

luccija
13. dec 2024

@maranco nebuď skromný tiež som si všimla, že máš veľký prehľad a nikdy som si nevšimla, že by si bol nepríjemný 😉

tetapetra
13. dec 2024

@yanabella to ešte funguje? Mala som dobobny zážitok pred 18timi rokmi

ahhola
13. dec 2024

Ten podvod ma tak 20.rokov.
Ludia daju love a niektori aj presnu adresu... No co uz s takymi😡

valikasikulova
13. dec 2024

@anonym0001 tak kanál kluci z prahy poznám aj ja uz roky snad a točia super videa o podvodoch na turistoch...

valikasikulova
13. dec 2024

@maranco chalani robia perfektne videa ja ich mam rada

rozculena
13. dec 2024

toto robievali aj vo vlakoch,to je podvod starší ako internet......vošli do každého kupé,položili tam nejaké chujoviny.....potom chodili a zbierali to...

ankare
13. dec 2024

@yanabella podvod

darina77
13. dec 2024

@yanabella presne dnes sa mi to stalo to isté v tescu, mladé dievča a papier so zoznamom ľudí ktorí už akože prispeli 20 eur, dala som jej dve eurá a nepáčilo sa jej, ukazovala že aspoň 5 musím dať. Vtedy mi to začalo byť podozrivé, asi to na mne videla, lebo rýchlo odišla aj s dvoma eurami