Pýtali ste si už polovičnú porciu v reštaurácii?

23. aug 2024

Ahojte, máte niekto skúsenosť, že ste si pýtali polovičnú porciu v reštaurácii ? Či budú pozerať po mne ako na blbca ? 😅

pribinak
23. aug 2024

Neoplati sa im to. Väčšina to odmietne

mimuska328
23. aug 2024

No tie dnešné porcie v reštaurácii bývajú väčšinou polovičné už len 😂😂 tiež mávam problém zjesť celú normálnu porciu ale teda stretla som sa už aj s tým ze to bolo malo a bola som hladná 😂

markusrasford
23. aug 2024

Tak si objednaj celú porciu a čo nrzjes daj si zabaliť domov. Niektoré reštaurácie majú detské menu skus to.

mondolina
23. aug 2024

ak nie si dieťa tak ti polovičnú porciu nedajú.

markusrasford
23. aug 2024

@mondolina dôvod?

diewcatqoo
23. aug 2024

Viackrat som pytala v restauracii polovicnu porciu (syn si nikdy nevyberie nic z detskeho menu, lebo vacsinou su vsade rovnake jedla - hranolky, rezen, nugetky a pod - to nema rad) a nikdy nebol problem. Akurat ale cena nebola polovicna, ale bud ako za normalnu porciu alebo -20%.

markusrasford
23. aug 2024

@mondolina ešte som sa ja osobne stým nestretol. Moja priateľka si väčšinou pýta polku porcie alebo detské menu a ešte stým nebol problem

mondolina
23. aug 2024

@markusrasford
myslím si, možno v prípade keď majú detské menu. Polovičné porcie nemajú nahodené.

markusrasford
23. aug 2024

@mondolina tak keď si to len myslíš tak to je ok

zuzanockamt
23. aug 2024

@mondolina Samozrejme, že dajú. Cena je ale väčšinou vyššia. Býva to aj v jedálnom lístku uvedené.

muchotrafka298
23. aug 2024

Ako kde, niekde daju, niekde nie a skoro vsade musis zaplatit ako za celu.

tamvtme
23. aug 2024

len ked mali uvedene v jedalnom listku, ze je to mozne

lonely66
23. aug 2024

kedysi som tak robievala. uvarili, ale cena bola 75% z plnej sumy jedla. tak odvtedy ak nezjem, dám si zabaliť a beriem plné porcie.

viestta
23. aug 2024

@mimuska328 neviem kde chodis do restauracii ty, ja mam vacsinou problem zjest celu porciu

vevesh
23. aug 2024

@mondolina
@markusrasford niektore restauracie maju detske menu obmedzene vekom🫣

Autorka, ano da sa vsade objednat aj polovicna aj 3/4 porcia, ale v pripade polovicnej platis ako za celu porciu a v pripade 3/4 platis 90% z celej ceny -pokial nemaju v jedalnom listku uvedene priame ceny.

4stanka4
23. aug 2024

@mondolina samozrejme ze dajú ale platíš plnú sumu ako keby bola celá porcia

barborachors
23. aug 2024

pytala a normálne som dostala polovicu. Alebo som si zvykla objednať detskú porciu

dzina007
23. aug 2024

vacsinou maju napisane ze polovicna porcia je 70% z celkovej ceny

fialkafialkovita
23. aug 2024

Ja si bežne pýtam, nenapadlo ma, že to je čudné 😀

januska12323
23. aug 2024

Neoplatí s ato reštaurácii ani tebe, zjedz koľko vládzeš a zvyšok máš na večeru.

bublinka1426
23. aug 2024

pýtala a a ked nie, tak detske porcie dakde dávajú ale nie je to pravidlo.
nedoješ, zober domov

wilkova
23. aug 2024

Ja mám skúsenosť, že polovičnú porciu v pohode dajú, ale účtujú 70% ceny (vždy je to uvedené v jedálnom lístku, zvyčajne úplne na koci).

petracandle
23. aug 2024

Dať dajú, ale väčšinou za cenu ako normálna porcia, max menšia zľava. Takže polovičnú porciu za polovičnú cenu som už roky nikde nevidela. Ale fyzicky ti samozrejme bez problémov naberú menej. Ja to riešim tak, že si dám bežnú porciu a zvyšok si dám zabaliť

doriiis
23. aug 2024

Nie.Radsej si dám zabaliť domov

viestta
23. aug 2024

My si vypytame tanier navyse a z dvoch porcii sa najeme traja, dietko aj tak nevie co by chcelo a ked vidi tanier pred nami aj ono chce, tak mu vydelime zo svojho

jarinka33
23. aug 2024

ono to samozrejme zalezi aj na tej samotnej restauracii, niekde maju uz rovno v menu uvedene detske porcie, inde zase vobec. ale vedia byt ochotni, nedavno sme boli v restike, kde prisla pani s dvomi detmi a pytala sa na tieto detske porcie a povedali jej, ze nemaju v ponuke, ale normalne jedlo mozu rozdelit na dva taniere. 😇 takze je to skutocne aj o tej ochote velakrat.

autor
23. aug 2024

No mne sú väčšinou tie porcie dosť veľké. A je mi ľúto potom si to dať baliť do tých obalov, ktoré sú dosť neekologické, môžem si to pripadne zabaliť sama, do svojej dozy ?

autor
23. aug 2024

@barborachors a koľko ti dávajú zaplatiť ? 🙂

huxy
23. aug 2024

@vevesh pol porcia=plná suma, 3/4 porcie=90% z plnej sumy? To mi akosi nesedí

ivangeline
23. aug 2024

My sme boli nedávno v restike a detské porcie boli pre mňa ako dospelácke. Nvm, či sa tým jedlom máme udusit alebo čo…