Pustia ma do Pepca, ak nemám test, no som očkovaná?

hruska91
6. máj 2021

Ahoj, som uz dva tyzdne po druhom očkovaní. Ako sa v obchodoch preukazujete, ak uz nemusíte chodit na testy? Chcela by som do pepca. Staci mat papier o 2. Davke sfoteny? Alebo musite mat original? Ci musite aj tak negat. Test?

janci05
6. máj 2021

@hruska91 vcera som bola v Pepcu, Takku a nikto nic nepytal. Testy uz netreba. Iba mozno v ciernych okresoch.

marci77
6. máj 2021

ano, testy do obchodov uz netreba .....mozno v tych ciernych okresoch treba, ale take uz tusim nemame

surama
6. máj 2021

Podla toho, aky si okres. Ja som cerveny a uz nemusis mat test.

miskafilipkovab
6. máj 2021

@janci05
@marci77
@surama to vazne baby?? Viete kolko mne toho treba dokupit somarin lacnych a nechodila som lebo ja to sprtanie nemusim 😌 ja som si stale myslela ze treba este testy 😂😂😂 ste mi sprijemnili den ❤️dakujem

san_dra11
6. máj 2021

Vies coo, bola som uz vo viacerych takychto obchodoch aj v samotnom pepcu a nikto si od mna ani test nepytal, skor si davaju pozor na pocet ludi v obchode

hruska91
autor
6. máj 2021

Super dakujem za info! 🙂

fineta
6. máj 2021

Bublina pomaly ale isto splasľa, tie zdrapy už nikto nerieši. 👍

hettinka
6. máj 2021

@hruska91 do prevádzok v červených ❤️ a ružových 💓okresoch netreba test. V bordovych 💜 a ciernych 🖤ešte test treba, ale nikde to nekontroluju.
A tiež nosim so sebou papier z očkovania, keby niečo, ukážem ten.

nina255
6. máj 2021

@hruska91 ved ked si zaockovana netreba test vobec... ja sa netestujem uz dva mesiace mam papier o ockovani iba

katulienkax
6. máj 2021

nikdy do ziadneho obchodu nepytali test ani ked bol povinny, to hlavne ze vo vyhlaske maju 😂 ani kadernicka odo mna nic nepytala

nix89
6. máj 2021

@miskafilipkovab ja chodim do obchodov celu pandemiu, aj vsade kde je otvorene a nikto nepytal test ani raz. Ani som ziadny nikdy nemala, testovat som sa este nebola. Nerozumiem preco by mali pytat test, nie je nato ziadne pravo.

lija22
6. máj 2021

@hruska91 papier mam odfoteny v mobile. nie ze keby daco. aktualne netreba ale ked bude treba budem mat.fyzicky papier nosit minepride prakticke, dlho by nepozil 🙂

miskafilipkovab
6. máj 2021

@nix89 ja som taky poserko v tomto. Ked bolo treba teda som som chcela dodržiavať co bolo treba. Bala som sa ze dostanem pokutu 😂😂

nix89
6. máj 2021

@miskafilipkovab preboha ludia jak si mozte takto nechat obmedzovat vlastnu slobodu. Ked niekto povie ze tyzden nepojdete na zachod lebo vam da pokutu tak nepojdete? Vlastny rozum treba pouzivat a nie vyhrazky Matovicov a Mikasov a podobnych sasov.

miskafilipkovab
6. máj 2021

@nix89 tie testy mali mat aj nejaky efekt,aby sa predislo moznej, opakujem moznej nakaze. (to neznamena teraz ze hned ako sa na mna pozrie pozitivny clovek, som aj ja pozitivna....) akoze mam doma dieta som mesiac pred porodom a urcite by sa mi nepacilo keby sa tam promenadovali mozno pozitivny ludia. Nie preto ze to matovic povedal... A kedze sa mi nepaci pchanie palicky do nosa a ja mozem byt tiez mozny siritel tak radsej nepojdem do dakeho pepca. Druha vec je keby prisla hygiena do obchodu tak ma predsa mozu pokutovat bez testu(ked ho este bolo treba) to ze mam este zdravy rozum neznamená ze sa necham nakazit alebo nakazim iných. Nie je na tom nic zle.

lija22
6. máj 2021

@nix89 o akej slobode hovoris. mat test, ci potvrdenie o ockovani nehovori nic o neslobode. uz zas neprehanaj

miskafilipkovab
6. máj 2021

@nix89 nejde o obmedzovanie slobody. Na takych lekarov sestricky nemyslis? Ludi co zomieraju a ich rodiny?? Ja mozem tiez obsrat politikov a ich skriepky. Mam v okolí doktorov, anesteziologov my sami chodime so synom po vysetreniach a vidim co sa v tych nemocniciach deje. Uz len z ucty ku tym co su v prvej línii budem respektovat co sa ma 😌 ale si myslim ze je to zbytocne to tu riešiť. Ludia su z toho vsetkeho unavení uz. Ja sama si prajem aby to všetko uz odišlo a stretavali sme sa s kym chceme..

hettinka
6. máj 2021

@miskafilipkovab tiež to tak vnímam. No až na to, že v prípade kontroly by dostala pokutu prevádzka, predavačky, nie ty. Takze sk niekto chodil ako poloboh bez testu, že on sa obmedzovať nedá, tak bohužiaľ, nielen ohrozoval okolie možným covidom, ale aj chudery predavačky vystavoval riziku 20000€ pokuty.
Mna za cely čas kontrolovali jediný krát, a to polícia na hranici prechodu z nášho čierneho do susedného bordoveho okresu.

miskafilipkovab
6. máj 2021

@hettinka ved som akurat dneska citala kolko pokutovali, hlavne na hraniciach a tych co nedodrzuju karantenu. No zarobili pekne🤔

hettinka
6. máj 2021

@miskafilipkovab áno, lenže tých asi nechytili v obchode bez testu. A takých, čo nedodržujú karantenu, by som pokutovala teda poriadne.

nix89
6. máj 2021

@lija22 hovorim o tom ze niekto nejde do obchodu lebo sa boji pokuty. Ktorou sa vyhraza Matovic bez akehokolvek prava.

nix89
6. máj 2021

@miskafilipkovab Z ucty k lekarom nejdes bez testu do pepca? Prosim to co je za argument. Lekari si o testovani a ockovani myslia svoje. Viac ako polovica z nich sa ockovat neda. Ale v pohode bud doma dalsi rok a nechod do pepca bez testu, mne to neprekaza. Chcela som ti len otvorit oci a povzbudit ta. Mi je luto ako ludia podlahnu idiotom co ich strasia. Ale asi si to zasluzime jak vas pocuvam.

fineta
6. máj 2021

@nix89 presne, moja reč. Radosť vládnuť tomuto národu.

nix89
6. máj 2021

@fineta my sme sprosty narod. Bez rozumu a vlastneho nazoru. A vychcanci to vidia a pekne na nas zarabaju.

bublanina1
6. máj 2021

@nix89 pravda!

fineta
6. máj 2021

@bublanina1 majú to také jednoduché. Keďže ľudia stratili zdravý sedliacky rozum a správajú sa ako nesvojprávni.

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hettinka
6. máj 2021

@fineta keby ľudia mali zdravý rozum a elementárny pocit zodpovednosti, žiadne opatrenia by nebolo treba ... ale...

fineta
6. máj 2021

@hettinka keď je niekto nezodpovedný, tak ho nezastaví žiadne nastavené opatrenie, verte mi. Preto mi z toho vychádza, že všetky tie ich pravidlá (nezmyselné) boli v viac na škodu ako na osoh.

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
Zobraz