Pudlík pre alergika

20. júl 2023

Ahojte môj priateľ má alergiu na mačky. Bude pre nás pudlik vhodný?

colsami
20. júl 2023

Nezistis kym nevyskusa.
Alergikovi mozu prekazat vsetky psy/macky, mozu iba niektore. Zavisi to od konkretneho alergenu a konkretnej srsti konkretneho psa 🙂

pribinak
20. júl 2023

Ja som alergik, mam bisonika. Má vlasy tak ako pudlik, alebo maltezak či maltipo.

autor
20. júl 2023

@colsami a za ako dlho by sa prejavili priznaky?

autor
20. júl 2023

@pribinak 👍 mi by sme belmi chceli pudlika, dufam ze nebude problem

colsami
20. júl 2023

Podla mna hned. Akonahle som so psom alebo mackou ktora "mi prekaza", viem to velmi rychlo, staci mi kontakt.
(sama doma zvierata mam a nemam problem)

Ono ani pri plemenach kde su "vlasy" nie je zaruka ze ten typ srsti nebude prekazat. Poproste nejakeho chovatela o navstevu. Ak budete v interiermi medzi pudlami tak hodinku sediet a rozpravat, ak by mu ta srst prekazala, bude to vediet este v ten den: klasika ak bude kychat, slzit, proste ak sa dostavia jeho typicke prejavy alergie skor ci neskor po navsteve.

hennyinnsbruck
20. júl 2023

On moze mat aj alergiu na sliny…moj ex ma alergiu na psov mam Yorka (sPP) takze ozaj cistokrvny a kychal pri nom hrozne.

zuzinabila
20. júl 2023

@pribinak mozem sa spytat?mas alergiu na srst psa?dcera ma,chceli by sme na dvor psa ale ta jej alergia nas brzdi

pribinak
20. júl 2023

@zuzinabila ja mam snáď 100 alergií, ale tieto vlasové plemena nie sú vhodne na celoročný pobyt vonku na dvor
Jar leto tepla jeseň ok, ale jeseň a zima určite nie
Navyše to sú vyslovene spoločenské plemena a vonku bude sám nešťastný

akvi
20. júl 2023

@zuzinabila mám alergiu aj na psa aj na mačky a mám aj psa aj mačky 😂😅 Inak odkedy mám zvieratá v dome, moja alergia sa zlepšila, dokonca aj alergia na peľ. Dodrziavam nejaké zásady, napríklad do spálne zvery nesmú, po každom kontakte si umývam ruky, hlavne kôli tomu, aby som si nešla do očí, to mám okamžitú reakciu, keď ma mačka poskriabe, ihneď idem umyť. Ale inak mám zvery normálne v dome, ležia aj na gauči a pod. Ako vravím, mne sa alergia výrazne zlepšila a viem, že to funguje aj u iných, že akonáhle mali doma psa, mačku, tak si telo zvyklo a nereaguje prehnane.

zelenakobyla123
20. júl 2023

@pribinak maltipo prosím nie🤦‍♀️ nieje to uznané plemeno, niesu na to chovateľské stanice, takže kúpiť sa dá len z množiarne, nikdy nevieš, aký pes ti z toho vyrastie…

colsami
20. júl 2023

@zelenakobyla123 v prvom rade, je to uplny krizenec, nic viac. Hocikto v panelaku nakryje svoju hocijaku sucku hocijakym psom a preda to na bazosi za tisicku. Realita.

zuzinabila
20. júl 2023

@pribinak ktore plemena?nerozumiem.my zvazujeme napr.bernskeho.

pribinak
20. júl 2023

@zuzinabila jaj, ja píšem o malých s vlasmi.
Toto je iný typ psa 🤣🤣🤣

hladamematku
20. júl 2023

musis si dat spravit testy, rasa s tym nic nema kedze psy maju alergeny v slinach!!!

zelenakobyla123
21. júl 2023

@colsami mne to písať nemusíš, ja to viem😀