Dobrý deň. Na žiadosť zamestnávateľa som dnes absolvovala preventívnu prehliadku u mojej obvodnej lekárky... vraj je nejaká novela zákona, podľa ktorej je súčasťou preventívky aj psychologické vyšetrenie k pracovnej sposobilosti učiteľa... vraj je to teraz bežný postup. Počuli ste už o tom? stretli ste sa stým?
dakujem
ďakujem🙂
-----------------------------------------
Ako často a či vôbec je potrebné od učiteľov žiadať doklad preukazujúci ich zdravotnú spôsobilosť
https://goo.gl/hnoofo
„Zdravotnou spôsobilosťou sa na účely tohto zákona rozumie telesná spôsobilosť a **** duševná spôsobilosť **** pedagogického zamestnanca a odborného zamestnanca potrebná na výkon pedagogickej činnosti a odbornej činnosti.“
Zdravotnú spôsobilosť preukazuje pedagogický zamestnanec a rovnako aj odborný zamestnanec svojmu zamestnávateľovi pred nástupom do zamestnania...
...
Ak má zamestnávateľ dôvodné podozrenie, že došlo k zmene zdravotnej spôsobilosti pedagogického zamestnanca alebo odborného zamestnanca, vyzve ho, aby v lehote do 90 dní preukázal svoju zdravotnú spôsobilosť.
-----------------------------------------
Zdravotna sposobilost zahrna telesnu a dusevnu sposobilost - ak Tvoj zamestnavatel pozadoval preverenie zdravotnej sposobilosti, zahrna to teda aj "psychologicke vysetrenie".
A neposielala Ta lekarka na psychologicke vysetrenie k nejakemu konkretnemu psychologovi...?
Ak je to rovnaka lekarka, ako pred 2-ma rokmi, tak mi z toho vychadza jedine - v obdobi poslednych dvoch rokov sa dohodla s nejakym psychologom, ze mu bude posielat pacientov na taketo prehliadky - to je vynikajuci zdroj prijmov :/
Ak Ta neposlala k niekomu konkretnemu - tak ju asi niekto upozornil, ze tam ma byt aj to psych. vysetrenie.
Prve zdovodnenie sa mi vsak vidi realnejsie.
@butyha NIe, k nikomu konkrétnemu... povedala, že je to nejaká novela zákona a že to, že neposielajú jej kolegovia svedčí o tom, ako sa nevzdelávajú v zákonoch a nechodia na prednášky... tak neviem... len sa mi to zdá zbytočné všeobecné vyšetrenie, ktoré ma bude stáť 50 eur... zamestnávateľ prepláca preventívku, no samotná preventívka stojí 25 eur a plus ešte 50... to by zamestnávateľ asi nerozdýchal🙂)
Mňa by skôr zaujímalo vzdelanie učiteľov. Pár rokov dozadu som čítala, že na 1. stupni ZŠ učí veľa nekvalifikovaných učiteľov. Je to pravda, učiteľky?
@maaaria3 fihaaa nie nepocula. Jeden cas to chcceli zaviest ale sa od toho tusim upustilo. 😲