Psychologické sedenia - vystavenie posudku na žiadosť pacienta

veriine
11. jan 2018

Ahojte
Chcela by som sa spytat, asi nezvycajne a skor niekoho z oboru psycholog alebo mozno aj zdr. poistovna
Viete poradit v tom, ked clovek chodil cca 4 roky dozadu k psychologovi na sedenia (cez zdr.poistovnu), ci vie vystavit na ziadost toho klienta/pacienta posudok?
Prip. info do IP - nech sa tu nerozpisujem 🙂 Dakujem pekne.

mirola
12. jan 2018

aktualny posudok musi byt vyhotoveny na aktualny stav. Teda spatne posudok nebude platny ak sa ma týkat stavu, ktorý je prítomný.

veriine
autor
12. jan 2018

Vtedajsi stav mohol byt predchodcom/alebo nemusel (preto ten posudok) aktualnych zdr. problemov. Teda dnes je potrebny na potvrdenie alebo vylucenie...

mirola
12. jan 2018

na to sa robieva psychologicka anamneza, skuma genezu a vyvoj osobnosti. nemusi byt celkova, ale len ciastocna kde sa zaznamenaju dolezite informacie zo zivota jedinca, psychosomatickeho vývoja, environmentalnych, zdravotnych, sociálnych, ekonomickych i psychologicko pedagogockych podmienok, ktore ovplyvnili terajsi stav jedinca.
No velmi tazko sa mi na to reaguje ked nevieme o co ide.

veriine
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veriine
autor
12. jan 2018

@mirola mozem ti napisat ip?

tilda
12. jan 2018

@veriine skor asi vypis zo zdravotnej dokumentacie a mozno ak sa vtedy pisal, tak v dokumentacii bude aj stary nalez

mirola
12. jan 2018

@veriine jasne mozes.

veriine
autor
12. jan 2018

@tilda takze lepsie je sa obratit na zdrav. poistovnu?

tilda
11. feb 2018

@veriine prepac, ja na kona moc nechodim, preto az reraz...poistovna ti moze dat len zoznam zdrav ukonov, ktore psycholog vykazal, ale konkretny doktor ma zaznamov viac