Psychické problémy mačky

dena1401
14. okt 2019

Dobrý deň,
Mám doma jednu mačičku. Zhruba tri mesiace, odkedy sme sa presťahovali od rodičov, začala mať psychické problémy. Dôvodom je podľa lekárky, že je často sama a tak nám poradila zaobstarať si ešte jednu mačičku. Už dlhšie nad tým premýšľame a preto by som sa chcela opýtať čo je potrebné pre za obstaranie si druhej mačky. Je nutné aby mali napríklad oddelené záchodíky?
Vopred ďakujem za odpovede.

erickatt
14. okt 2019

@dena1401 záchody su lepšie dva.

00ivi00
14. okt 2019

ja som mala dve mačky, ktoré mali dva záchody a tiež dve misky. myslím si že je to lepšie a tiež pre ne hygienickejšie 👍

dskjhfdlkdjhl
14. okt 2019

My mame dve maciatka (maju 4 mesiace) a maju spolocny zachod a sice napr. misky maju dvojmo, ale vzdy ked ich vidim, tak zeru z jednej, to iste aj s vodou. Ale toto su surodenci, od zaciatku na seba zvyknuti, naviazani, ti su stale spolu.

melkor
14. okt 2019

@dena1401 My sme brali do nového bytu hneď dve mačky práve preto že je to pre ne lepšie po psychickej ale aj fyzickej stránke, jednak majú spoločnosť a aj sa spolu zahrajú, ponaháňajú a tak ďalej.. Z osobnej skúsenosti môžem len odporučiť 😉 Čo sa týka záchodíkov určite minimálne dva a tak isto každá mačka svoju misku na jedlo.
Avšak zároveň musím upozorniť, že dosť záleží aj na tom, aký veľký vekový rozdiel medzi nimi bude, a aj či bola staršia mačka navyknutá žiť s inými mačkami, či má sociálne návyky. Ak bude v tomto ohľadne všetko OK, aj tak sa treba pripraviť na to že väčšina mačiek neznáša dobre "prisťahovalca" takže tomu treba dať čas a postupné zoznamovanie ktoré môže trvať niekoľko dní ale aj týždňov.

melkor
14. okt 2019

@dskjhfdlkdjhl Aj my sme zobrali súrodencov, avšak pekne sme ich vychovali aby každý jedol iba zo svojej misky. Tak môžme mať istotu že sú obidvaja najedení dobre, lebo kocúr na začiatku zvykol vyžrať svoje a potom aj mačke ktorá potom nemala dosť stravy pre seba.

dskjhfdlkdjhl
14. okt 2019

@melkor aj nase su pekne vychovane, zeru spolu a su obaja dobre najedeni, aj obaja dobre priberaju, veterinarka ich vzdy chvali😉

lindusss2016
14. okt 2019

U maciek by malo platit zachodove pravidlo - pocet maciek + 1 = poocet zachodikov. Cize pre 2 macky by vraj mali byt az tri. Z kapacitneho hladiska by som ale volila 2. A skus Felliway, aby jej trosku opadol stres. A vela sa jej venovat, ked ste doma, hrat sa s nou aktivne. Kupit nejake hracky plnene kocurnikom, mozno ju to zaujme