Psíkovia do auparku

16. apr 2023

Môžem si zobrať mopslinku do auparku? Nebude to vadiť v areáli reštaurácii?

banalu
16. apr 2023

Do restauracnej casti pes nesmie.

autor
16. apr 2023

@banalu ďakujem aj som si myslela

klarissa25
16. apr 2023

@banalu do reštaurácií už pes môže zo zákona. Resp majiteľ reštaurácie sa môže rozhodnúť ci tam psy môžu alebo nie

banalu
16. apr 2023

@klarissa25 pokial si dobre pamatam, aupark ma taky oznam v zmysle - radi privitame vasho milacika, ale do restauracnej casti nie.
Nehovorime vseobecne o restauraciach ale konkretne o auparku.

janinah
16. apr 2023

Vidieť psa v reštaurácii pre mňa znamená,ze sa otočím už vo dverách.....co je veľa to je veľa...

kaktusik007
16. apr 2023

@janinah ale verim ze voci vodiacim psom si tolerantna. Inak to mam uplne tak isto - pes v restauracii je dovod na to, aby som prisla a odisla behom jednej minuty.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kaktusik007
16. apr 2023

@mb2021 divne??? restauracie su pre ludi, nie pre zvierata!

maranco
16. apr 2023

Prevádzkovateľ zariadenia spoločného stravovania je povinný
zabezpečiť, aby do výrobných priestorov a do priestorov spoločného stravovania nevstupovali neoprávnené osoby alebo zvieratá s výnimkou priestorov pre konzumáciu stravy, kde môžu vstupovať zdravotne postihnuté osoby aj v sprievode psa so špeciálnym výcvikom
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2...

janinah
16. apr 2023

@mb2021 mali sme psov roky a nič proti nim nemám...ale vonku na dvore.behaju po záhrade..za mňa je pes v byte a zvlášť väčšie plemeno už týranie..a nepatrí ani do postele ani na gauč.ale tam je v súkromí.takze vec majiteľa....reštaurácie už súkromné miesta nie sú.nemienim si sadnúť sa stoličku kde možno pred chvíľou sedel pes a povytieral si tam...vieš čo...

janinah
16. apr 2023

@maranco nepíš o voze.ked my všetci o koze...vodiacich psov nik nevyhaňa..ale videla som takých za celý život asi dvoch.vonku na chodniku.takze je mizivá šanca riešiť v reštaurácii práve ich...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
huginko
16. apr 2023

Pripájam sa, tiež mi nepríde vhodné ťahať psa do reštaurácie. A pardon, aj do obchodu. To fakt? Ved tak potom nech prídu aj mačky a iné zvieratá...

mondolina
16. apr 2023

vôbec by mi pes v reštaurácii nevadil.

maranco
16. apr 2023

@janinah prečítaj si ten zákon o verejnom zdravotníctve 126/2006 paragraf 29 odsek 3c ešte raz s porozumením.
Prevádzkovateľ reštaurácie musí zabezpečiť, aby do priestorov reštaurácie nevstupovali zvieratá. Výnimku z toho nariadenia majú vodiace psy, tým nemá brániť vstup.

klarissa25
16. apr 2023
maranco
16. apr 2023

@klarissa25 máš pravdu zmenilo sa to v zákone, nevšimol som si, že ten predošlý už neplatí
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2...
len vtedy musia viditeľne označiť, že je tam vstup so zvieraťom povolený.

...ak vstup osoby so spoločenským zvieraťom do priestorov určených na konzumáciu stravy povolí prevádzkovateľ zariadenia verejného stravovania. Prevádzkovateľ zariadenia verejného stravovania je povinný zabezpečiť označenie o povolení vstupu so spoločenským zvieraťom na viditeľnom mieste pri vstupe do priestorov prevádzky, ktoré sú určené na konzumáciu stravy a prijať hygienické opatrenia na ochranu hotových pokrmov a nápojov.

anonymanonym
16. apr 2023

Pozri si pravidlá auparku. Bežne chodievam so psom do nákupných stredísk, reštaurácii, kaviarni a všetko v pohode.

mistymay33
16. apr 2023

Ak vsetci pisete, ze vodiaci pes by vam nevadil, ale iny pes ano, lebo si tam nieco “povytieral”, tak ma zaujima, v com sa lisi vodiaci pes od obycajneho v otazke hygieny. Odhliadnuc od toho, ze vodiaci pes je zdravotna pomocka. Ale tak isto ma srst, sliny, spinave labky, mozno predtym kadil a ma na srsti casti exkrementu atd… ked v restauracii lezi pri stole chlpaty labeador ako vodiaci pes a chlpaty labrador ako doma i milacik? Aky je v tom podla vas rozdiel?

mtnns
17. apr 2023

Vždy som bola s Yorkom v restike v auparku a nikdy nebol problém, ale sedel pekne v taške na stoličke... Mne psy absolútne nevadia pokiaľ sa správajú slušne, pes ležiaci pod stolom ktorý spi akože prekáža komu?