Ahojte zienky, chcem sa spytat, ma niekto skusenosti so psikom maltezacikom?, My mame pol rocnu dcerku a velmi by sme chceli psika, zhodou okolnosti sa nasiel psik maltezak, je v utulku, uz sme ho boli pozerat je rozkosny, priz´tulny, len ma asi rok a bojim sa ako bude reagovat na malu. Aby jej neublizil. Predsaa len ho nemame od steniatka. Pani z utulku vravela, ze ho chodia vencit i deti a ze je veelmi mily a hravy a ze neda na ne dopustit. Co urobit?? trha nam srdce ked vidime tie smutne ocka, a aj pre nasu malicku by bol psik prinosom, ja sama milujem psikom a od malicka s nami nejaky vyrastal🙂) A negativne odpovede aka som nezodpovedna matka si nechajte, ja potrebujem normalny nazor, dakujeeem🙂)
To je asi individuálne ale vo všeobecnosti su maltezaci vhodný k deťom, tak myslím, zeby to nemal byt problém aj ked človek si na 100% nemôže byt istý nikdy!
@bububu123187 skuste sa s nim par krat poprechadzat, kazdy den ho navstivit, skusit ako bude reagovat na rozne podnety. skuste mu strcit ruku do zradla ked bude jest, skuste urobit prudke pohyby, necakane zvuky, zoberte si ho na ruky...atd atd. pes by nemal byt prilis ustrachany ani agresivny. si zodpovedna mama, pretoze zvazujes a pytas sa.
prajem vam dobre rozhodnutie 😉
@bububu123187 psy z útulku majú za sebou rôznu, zväčša nie veľmi šťastnú minulosť, ktorá ich poznačila. Takže niekedy reagujú naozaj veľmi neprimerane, čo sa môže prejaviť až po niekoľkých dňoch či týždňoch, ak nastane nejaká neštandartná situácia. Pes môže zareagovať aj na pre nás úplne bežný podnet skratovo. Sestra mala psíka z útulku už pol roka, bol to stredne veľký kríženec, 100% poslušný, miláčik celej rodiny, no vzor psa 🙂 . V zime ho zobrala na prechadzku do lesa, všade plno snehu a stretli lyžiara na bežkách. Ked ho pes zbadal, hystericky zaskučal a utekal smerom domov. Nereagoval na volanie, nič, proste skrat - hľadali ho potom pár dní, našťastie sa našiel. Je jasné, že mal nejakú zlú skúsenosť, chvalabohu, že zareagoval útekom a nie útokom 😝 . Nechať psa z útulku (ale v podstate každého cudzieho) pri malom dieťati je riziko. Nikdy nevieš, ako zareaguje, ak mu dieťa strčí prsty do očí, potiahne za chvost, alebo niečo podobné. Na druhej strane, tvoja dcéra má len pol roka, takže ešte nelezie, to by sa dalo ustrážiť. Na tvojom mieste by som si zobrala toho maltézačika, ale nenechávala s dcérou bez dozoru. Ročný pes je ešte mladý, ľahko tvarovateľný, a zároveň už naučený čistote, nepotrebuje toľko starostlivosti ako šteňa. A s pani v útulku by sa tiež dalo určite dohodnúť, ak jej vysvetlíš tvoju situáciu, že si zoberiete psa len na skúšku.
@bububu123187 niečo sa pýtaš a chceš len pochvalu ako si to dobre vymyslela? sorry,psíka z útulku by som k tak malému dieťaťu nepúšťala,nevieš,čo má pes za sebou a ako zareaguje...iné je,ak ho budete mať doma a držať ho mimo dieťatka,kým ho "neotestujete"
My mame psika z utulku, tiez netusime, odkial je, co vsetko si prezil, ale je to najuzasnejsie stvornohe stvorenie,
mame ju uz piaty rok, ale ked sa narodil maly, nemala najmensi problem, i ked prisla o svoje "vysostne" postavenie v rodine 🙂
Psik z utulku je dobra volba, neviete sice, cim si presiel, ale zase take psiky su neskutocne vdacne a velmi vnimave a vazia si, ked dostanu domov,
drzim palce 🙂
my mame tiez psika z utulku, predtym sme mali cistokrvneho s papiermi a ten bol sice super ale na tomto z utulku vidno aky je za vsetko vdacni, pritulny, rad sa nechava hladkat.... no proste vidno ze ho niekto pred tym riadne tyral a nam sa kazdu minutu odvdacuje za to ze ho mame radi...
určite nieste nezodpovedná matk,a už to, že zvažujte je dôkaz, že ste úžasná mamička. Psík je k deťom úplne vynikajúci ,aj sám Bukovský to vravel. A ak budú aj komentáre, že ste nezodpovedná matka, kašlite na to, budú to len citlivky, ktoré držia svoje deti vo vatičke vo vákuu a oni budú mať s deťmi problém, keď budú staršie ich deti budú nesamostatné a stále choré...
POkojne by so msi ho zobrala, je to dobrý skutok a aj vy si urobíte radosť. A stačí keď budete dávať na dcérku pozor, keď bude v blízkosti havko. A Bukovský vraví, že deti, ktoré vyrastaj úso zvieratkou majú omnoho menší nábeh na alergi uako deti, ktoré zvieratko nemajú. A aj sa naučí byť dobrá k zvieratkám. Pozrite si album jeden kočky odtialto, má nádherný vzťah psíka a dcérky.
@michaela1986
ahoj my mame doma u nasich na dedine krizenca sucku, zobrala som ju k nam ked mala asi 1-1,5roka? chceli ju utopit chlapci v potoku, takeho velkeho-stareho psa, odvtedy je u nas, asi uz 5rokov, a je to najuzasnejsi pes na svete, poslucha na slovo, dokonca reaguje aj na nove meno co dostala vola sa ajka, ked sa mi narodila mala, tak ta si s nou moze robit co chce, ajka jevelmi kludna, sice ma nieco za sebou, lebo vody sa velmi boji, ci uz len vidi ako berieme hadicu do ruk, ci vedro s vodou, k potoku sa nepriblizi, asi vie preco 😔 no a na dvore este mame rotvajlera, take mensie teliatko-babatko, najlenivejsi pes na svete, ktory spi s nasim kocurom spolu v bude, no a v dome mame este pudlika sucku, cistokrvna, ale ta velmi na ninu ziarli, povahovo je asi najhorsia, je rozmaznana a vrci na malu, tak tolko o nasich psoch, no a co sa tyka psa z utulku tak ja planujem tiez psa, ale az mala trochu este vyrastie a jednozacne pojdeme do utulku, ale nejake mensie plemeno, hoc aj krizenec 🙂
psik moze byt akokolvek vykreslovany ludmi z utulu... pokial mas tak malicke dieta psika ti neodorucam. Bude vyzadovat pozornost, pravidelne prechadzky ...co moze byt pri polrocnom dietati dost narocne... kedze ste psika nevychovavali...nevies ako bude reagovat na rozne podnety...pre priklad...staci ze ho niekto byl smetarikom...a ked sa tvoje dieta nam smetarikom zazenie...moze ho dohryst...nikdy nevies cim si vskutocnosti presiel aky podnet v nom vyvola neprimeranu reakciu.....pes je na urovni inteligencie porovnatelnej s 2 rocnym dietatom.... nikdy sa na neho nebudes moct 100% spolahnut a uz vonkoncom nie pri takom malom dietati ktore ho dlhu dobu bude brat za plysovu hracku....a bude ho natahovat...aby si si neprivarila roboty ze budes muset strazit aj psika aj dieta a budes musiet davat pozor na kazdu ich spolocnu chvilku... k malemu dietatu by som skor odporucila stena aby spolu vyrastali a aby bol psik zvyknuty aj na hrubsie zaobchadzanie...- no zas ho treba vychovavat co je velmi narocne na cas.....dospely pes predsa len si uz nemusi nechat vsetko pacit...hlavne ak na to neni zvyknuty. (i ked stale by som si ho nezaobstarala k polrocnemu dietatu...isto by som dockala aspon kym zacne chodit.. aj z hygienickeho hladiska....bo teraz sa ti bude vsade batolit a zaroven tam bude behat aj psik... neoddelis ich....psik po vonku moze hoc co domov na labkach doniest....male si bude davat vsetko do ust....bude vyjedat zatulane granule...a kopec inych veci....neponahlaj sa s tym i ked ta chapem....pretoze ja som tiez zvazovala....so psikom si do domacnosti totiz donesies druhe dieta.....) Ja som si po dlhom vazeni zvolila skor macicky ktore niesu take narocne ani na cas ani na vychovu...nepotrebuju prechadzky a su samostatnejsie..... prilozim fotku jak ta nasa natahuje kocura... pre inspiraciu....ale tiez sme si zvieratka zaobstarali az ked mala nieco malo cez rok....tak teda dobre rozhodnutie prajem...
@bububu123187
ja nemám psíka s útulku,ale mám maltezáčika.Má už 10rokov a kúpila som ho staršej dcére v období keď som bola tehotná s mladšou dcérkou.Sú to milé,nenáročné a vďačné psíky.Od narodenia mladšej dcéry sa na ňu dosť naviazal,stále spal pri nej,chodil kam ona a trvá im to doteraz. Myslím že nemal by byť žiadny problém,keby ste si ho zobrali,len treba aby si na vás zvykol,hoci sú dosť priateľský,takže by to malo ísť dosť rýchlo,a deti priam milujú.Mám 3ročnú neterku,ktorú má tiež veľmi rád,a ona jeho,ale keď sa nechce s ňou hrať tak sa schová 🙂 ,je to veľmi milé,predsa má už svoje roky .Aj keď ho nemáte od šteniatka,oni nemajú v povahe byť agresívny,aj keď niekedy na malú zavrčí,alebo aj na nás,tak to kvôli tomu že ho máme nehať tak 😀 ale nikdy ju nekusol,ani nijako inak nezaútočil.Tak prajem správne rozhodnutie a ak sa tak rozhodnete tak vám prajem veľa pekných zážitkov so psíkom.bude vám za to veľmi vďačný 🙂
@smetiacik Tak psika uz mame skoro mesiac je suuper, trvalo par dni dokym si na nas zvykol, ale mozem povedat ze malu miluje, nepohne sa od nej, mala sa z neho tak vytesuje, som rada, ze ho mame, snad sa mu bude u nas pacit a on nam da vela lasky ako i my jemu
@bububu123187 super,to som veľmi šťastná,že ste to skúsili,a verím že budete sním veľmi spokojná,a malinká tiež.deti milujú zvieratká a hlavne myslím že je to pre ne aj dobré naučia sa už od malička ,že sa musia vedieť o niekoho postarať,mladšia dcéra sa viacej stará o nášho,ako staršia ktorá sním a ani s inými zvieratkami nevyrastala od malička,ale až keď bola staršia,a tie hry,čo budú spolu prekonávať je úplne k nezaplateniu,je to nádherné sledovať takto detičky zo zvieratkami,tak vám držím palce a veľa krásnych zážitkov s novým prírastkom do rodinky 🙂
@smetiacik No je strasne zlaty a az teraz sme komplet rodinka 🙂
@bububu123187 budem si pisat všade kde uznam za vhodne.... pokial moj nazor niekomu ublizuje ....potom protinazor ublizuje mne a tym ktoré ho majú podobný ako ja.
@bububu123187 to je super,a keď idete s kočarom,nehrabe sa pod neho?môj sa strašne rád vozil v košíku,aj švagrina keď došla niekedy teraz nedávno s neterkou,tak hneď sa tam napchal,a to už má 10rokov,tak sme sa na ňom smiali,pri kočikovaní som ho musela vždy vyhodiť s koša,aby sa aspoň vyčural 😀 .a na malinkú si ako zvykol ?
@smetiacik No pod kocik sa netaha, ale mam pocit, ze bol nauceny na vychadzky, voobec netaha, pekne ide popri kociku, horsie je ked uvidi ineho psa🙂 Sa ide zblaznit trdlo, aj do pitbula minulôe zacal vyryvat, no som mala strach, ale bol krotky ten pitbul, vycviceny., a do kocara som ho este neskusala davat, mozno skusim, mala ho zboznuje, tak si na neho uz zvykla, tak vrieska ked ho vidi, a ten rehot🙂) Len este steka ked odideme na chvilku z bytu, ale musi si zvykat, inak sa s nazim vyt s nim doma ked sa da. Ale hadam si este casom zvykne nie?
🙂 @bububu123187 ,tak čo sa týka tých psov oni sú hustý 😀 ,ale keď niekto na nich(teda aspoň na mojeho) tak sa schováva,a najviac zbožňujem keď vidím veľkého volne pusteného psa,tak je ticho,ale vždy ho zaberiem na ruky aby si ho ten hafan nevšimol,a to trdlo začne štekať,a byť hrdina,takže po väčšine trpnem aby ma nekuslo nejaké psisko 😀 ,ale našťastie je vykastrovaný,takže psi ho môžu,lebo nevedia či je to fenka alebo pes 😀 .A to štekanie,no neviem Benny šťeká doteraz a niekedy ho počujem až na zastávku,a keď sa nevraciam tak mi načurá do papuče,a to podotýkam čerstvo vyvenčený....a len mne 😀 ,ale už ho to prechádza,už to nerobieva,teda zatial 😀.Takže malinká sa vytešuje,to musí byť super a krásne,moja už je veľká ale stále spolu blbnú 😀
@bububu123187 a nedá sa zobrať na pár dní, nejakú skúšobnú dobu, aby si videla, ako psík reaguje? prípadne tam chodiť aj s malou, nech sa s ňou zoznámi... my sme mali psíka, ktorý deti neznášal, ale s malou problém nemal, a to sme mali psíka hádam 10 rokov, keď sa malá narodila, čiže on bol doma a ona bola "cudzinec" ...