Psík po operácii nohy stále kňučí

12. jún 2023

Dobrý deň môj psík bol dnes na operáciu nohy a stále kňučí viete niekto dôvod a ako ho zabaviť ?

elli333
12. jún 2023

Predpokladam ,ze ma bolesti a je mu mozno aj zle po narkoze. Treba mu podat nieco proti bolesti podla toho co odporucal lekar.

autor
12. jún 2023

@elli333 práve že nič nepovedal že čo od bolesti mám jej dať

anonymanonym
12. jún 2023

To po operacii nedostal ziadne lieky?

elli333
12. jún 2023

No to je zvlastne ,nemas cislo na veterinu kde ho operovali ? Zavolat a treba nieco proti bolesti ,ved nemoze sa tak trapit. Cerstvo po operacii ho to musi brutalne boliet

luccija
12. jún 2023

Vždy sme po op dostali lieky na bolesť a aj ATB

autor
12. jún 2023

@anonymanonym on povedal že dostal proti bolesti ale nevidím aby ich dostala keďže ju to boli

autor
12. jún 2023

@luccija aj ja si myslím len kňučí tak neviem ako dlho tie lieky účinkovali

hyta
12. jún 2023

Naša mala operovaný kĺb i koleno. Dostala infúziu s Tramalom od bolesti, no i tak kňučala, ťažko dýchala. Volala som ešte veterinárnu pohotovosť večer. Vraveli mi, že sú to veľké bolesti, len trpezlivosť, snažiť sa ukľudňovať, držať po narkóze v teple. Na druhý deň jej na veterine pichli antibiotiká i injekciu od bolesti. Držím palce, nech máte to zlé čím skôr za sebou.

autor
12. jún 2023

@elli333 mám ale už majú po pracovnej dobe

autor
12. jún 2023

@hyta ďakujem pekne môžem otázku ak tak mala operovanu nôžku v ten deň chodila ?

tramtada31
12. jún 2023

Lieky väčšinou pichnu injekčne. Pes po operácii nohy by mal byt najlepšie v klietke, aby sa nesnažil zatazovat nohu. Ak nemáte klietku, treba si k nemu lahnut, hladkať ho a nedovoliť mu hybat sa. Ak bude bolest pretrvávať, treba kontaktovat veterinara (pripadne pohotovost)

cocolino234
12. jún 2023

@autorka nemôžeš ho nechať v bolestiach, zavolaj do pohotovostnej veterinárnej ambulancie. Väčšinou toto má skoro každá veterina, možno aj tá tvoja. Zavolaj aj po pracovnej dobe. Pozri si online stránky a nájdi nejakú pohotovostnú. Kým budeš hľadať, urob čo ti odporučili vyššie, byť pri ňom a hladkať, odvádzať pozornosť od bolesti dotykmi.

Nemôžeš ho v tých bolestiach nechať cez noc. Je ešte veľmi, veľmi málo hodín na to, aby ti nikde nepomohli. Takže volaj a nájdeš, vôbec nemusíš ísť k svojemu, pes má zaznamenané informácie o všetkom, takže ti pomôžu.

rajc1nka
12. jún 2023

Nasa mala po operacii nohy, dostala lieky proti bolesti u veta a potom na doma, ale s davkovanim az o dalsi den, prva noc bola strasna, knucala celu, ani ona ani my sme nespali, na druhy den uz ok a odvtedy je to v poriadku. Tu jednu noc treba asi vydrzat. Neviem ako je to s predavkovanim liekmi proti bolesti u psov.

simca06022011
12. jún 2023

no a vet nema pohotovostne cislo? ak nieco? mobil? volaj tam. MOzno knuci uplne z ineho dovodu, v kazdom pripade podla mna musis vediet, co dostal pes od bolesti, aby to dalsi lekar vedel, ak bude davat nieco ine, cize by som volala. MOj vyvadzal, nie kvoli bolesti, ale kvoli tomu ze bolo to "nove", plus este ta somarina okolo krku... tak to bol cely hotovy. A zalzei co mu operovali, kvoli comu... cize toto su otazky na vet.

colsami
12. jún 2023

Pri operacii sa davaju lieky proti bolesti na 24h rovno do zily. Bolest prekrytu urcite ma, je to prva vec co sa dava este pred anesteziou.
Pisete strasne malo info o operacii liekoch a casoch, aby sa dala zhodnotit situacia.

No Vas psik (na 99%) knuci preto, lebo je cerstvo po zakroku. Chvilu bude trva kym zmetabolizuje anestetikum. Je to pri niektorych zakrokoch a latkach uplne normalne. Psik je "oblbnuty". Tak ako byvaju aj ludia niekedy. Boli ich hlava, mozu zvracat, toci sa svet.
A psik sa prejavuje knucanim. Potrebuje ticho, tmu, klud, a vyspat sa z toho.

hyta
12. jún 2023

Nie, v ten deň vôbec nechodila, nedokázala sa ani postaviť. Keď sa začala dvíhať a kňučať, vedeli sme, že jej treba cikať, muž ju odniesol na trávu, so skučaním sa vycikala a zasa na rukách domov. Prvá noc bola veľmi ťažká, veterinárka sa vyjadrila, že to musíme zvládnuť, ďalšie lieky od bolesti by ju zabili. Celú noc som spala pri nej, hladkala ju, ukľudňovala. Na druhý deň jej pichli injekcie, bolo to trochu lepšie. Nepíšeš, o akú operáciu labky sa jedná.

autor
12. jún 2023

@hyta nejakú vrodenú vadu mala vyskakovalo jej jabĺčko

autor
12. jún 2023

Ako ho môžem zobrať na wc psíka

hyta
12. jún 2023

Toto bola u našej až druhá operácia. Po 3 dňoch sme ju už museli krotiť, aby si neublížila. Len to chce čas, trpezlivosť, buď pri nej a mojkaj ju. Po narkóze môže i zvracať, zajtra bude lepšie. Držíme palce a Lilinka labky.❤

hyta
12. jún 2023

@hyta Ak sa bude pýtať na WC, tak odniesť na rukách na trávu a hneď zasa odniesť domov.

hyta
12. jún 2023

@hyta Príspevok vyššie patrí autorke.

colsami
12. jún 2023

Cize luxaciu patelly. Na to sa pouziva riadna anesteza, takze bude uplakana. Dajte jej cas a tiche miesto.
Niektori psici zacnu nozku pouzivat na druhy den (niektoee male psiky) a niektori po par dnoch.

autor
13. jún 2023

@colsami noc bola úplne v pohode dnes máme ísť znova k veterinárovi tak uvidíme čo nám povie

hyta
13. jún 2023

Super, to som ozaj rada. Dnešok už bude určite kľudnejší, zvieratká sú až neuveriteľne statočné. Držte sa.❤

autor
13. jún 2023

@hyta ďakujem pekne ale sa bojím že si ublíži lebo sa stavia už na nohy

hyta
13. jún 2023

Neboj sa, stavať na labky sa môže, len nesmie behať, skákať, kľudový režim.