Psík má poranenú labku

7. jan 2023

Dobrý deň dnes sa mi stala taká vec že som sa akurát chystala s malov a so psom von...lenže ja mám v bytovke schody tak som psa nedávala na vodítko aby sa mi náhodou nezaplietol pod nohy a aby som nespadla keď budem dávať sama dole kočík zo schodov...lenže ja kým som otvorila dvere a chcela som mu dať vodítko on začal utekať nevšimol si auto a má poranenu labku len na stastie... lenže ja v tom.zufalstve som volala na 112 tam mi samozrejme tiež nepovedali čo robiť a aj to chápem pretože to je pre ľudí ale poďme k veci...čo robiť všetko je otvorené(veteriny až od pondelka) a psíka tak nechať nechcem skúšala som obvolavat aj pohotovostné služby pre zvieratá v najbližšom meste a nikto mi nedvíha...psovy som na to dala zatiaľ studený obklad a oddychuje ..ďakujem pekne

katyav
7. jan 2023

Jedine veterinárne kliniky a pohotovosť. Ja osobne by som do pondelka nečakala a obvolala by som aj pohotovosti v iných mestách.

autor
7. jan 2023

@katyav lenže nemala by som sa do ďaleká ako dostať

loliki
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katyav
7. jan 2023

Tak samozrejme ak som napríklad z Trenčína, nebudem volať do Košíc. Ale obvolám kliniky z okolitých miest. Neviem, či sa tam máš ako dostať, ale zohnala by som si aj auto, keby nemám atď. Ale ako sa poznám, určite by som nečakala.

autor
7. jan 2023

@loliki nie nekrvaca..no zúfalá som..pozerala som kliniky ešte aj v najbližších mestách a ešte aj to až od pondelka

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
8. jan 2023

@estrella5 no oddychuje polehava niekedy si sadne ale nechodí..no ak neveríte tak si to skúste pozrieť aj vy ..všetko je až od pondelka a nikde mi tu nedvíhaju mobil

sissy27
8. jan 2023

Ak “sa nedá” kontaktovať a ísť na žiadnu pohotovosť široko-ďaleko, tak choď spať. Lamentovanie na internete psovi nijako nepomôže. Ak napíšeš odkiaľ si, tak určite ti nejakú pohotovosť nájdeme.

estrella5
8. jan 2023

Tak nepíšeš mesto, kde sa nachádzaš. Skús napísať

0silvia0
8. jan 2023

Ano, skusime si to pozriet my, ak napises lokalitu.

macekovam
8. jan 2023

urob mu dlahu..

lindusss2016
8. jan 2023

No keby si napisala mesto... U nas, v malom meste (40 000) je veterinarna pohotovost. Zavolas na mobil sluzbu konajucemu veterinarovi, on pride na kliniku, da priplatok za pohotovoat a osetri zviera. Kedykolvek! Uz sme tam boli v noci.

lasoli
8. jan 2023

tak uz len ydrzat do zajtra,daj mu kludovy rezim
nevh nenamaha labu.alebo obvolsj lekarov a mozno niekto sa nad vami aj v nedelu zlutuje.

nelca84
8. jan 2023

Neviem ci to spravne chapem, zrazilo ho auto? Alebo narazil do zaparkovaneho auta? Lebo to, ze nechodi, nemusi byt len poranena labka, ale nejake vnutorne zranenie a to by som naozaj necakala do zajtra. V akom meste byvas?

hyta
8. jan 2023

Nepíšeš v akom meste bývaš. U nás sú dve veterinárne kliniky a fungujú i v nedeľu. Určite by som nečakala do pondelka, snažila by som sa požičať auto, v najhoršom taxi. Môže mať aj iné poranenia, zajtra môže byť neskoro.

detskytovar
8. jan 2023

My na dedine máme zverolekára, ktorému kedykoľvek zavoláme, hneď ako môže, je ochotný prísť.. ale pravda je, že býva kúsok od nás a nerobí to zadarmo.
Chodíte so psíkom k nejakému konkrétnemu zverolekárovi? Že by si mu zavolala domov. Ale neviem ako to chodí v mestách..

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
colsami
8. jan 2023

V akom meste byvate?

Nepisete ci mu auto preslo po labke? Alebo len pes do niecoho narazil?
Ak iduce auto preslo nohu, moze t9 byt dolamane, pomliazdene. V tom pripade je dobre to osetrit cim skor a nasadit lieky, to tkanivo potom moze zacat nekrotizovat, odumierat a budete riesit amputacie (minimalne prstov,...).

Ziadne dlahy, ziadne obvazy. Ci pes chodi alebo nechodi, striktne kludovy rezim, ak je tam nieco zlomene, nohu pouzivat nebude i tak. Ak je to narazene/opuchnute/zapalene, kazdy zbytocny pohyb to moze len zhorsit.
Ak by to zlomene bolo, operacia je i tak planovana a nikto to dnes robit nebude. Ak pes inak pije/papa, nema teplotu (nad 39), nema silne viditelne bolesti, nieje apaticky, vydrzi Vam aj do pondelka rana. Ak mu nepreslo auto nohu... Co neuvadzate...
Nedavajte mu ziadne ludske lieky.

maria1989
8. jan 2023

Pre buducnost - su aj veterinari online na chate.