Psík má blchy

kiki122
7. sep 2020

Dobrý deň dnes som bola u kamarátky a zistili sme ze jej psík má blchy. Začali sme panikarit. Nachádzajú sa blchy teraz v celom byte ci su iba na psovi? A dajú sa preniesť z jej domácnosti do mojej? Cez oblečenie atď. Prosím poraďte

cacianka
7. sep 2020

Ved si googli !

eemma12345
7. sep 2020

Dobrý deň, ak psík dostal naozaj blchy, tak sú už dávno po celom byte. Vaša kamarátka by mala každý deň dezinfikovať a prezliekať periny aby sa nerozmnožili ešte viac ale aby sa naopak vyhubili. Prečítajte si o tom viac na nete, myslím, že tam vám poskytne viac informácií presne s vašim konkrétnym problémom.

janci05
7. sep 2020

Nám mačka zaniesla domov blchy od iného psíka resp. mačky. Nevedela som o tom, až neskôr som to zistila. Medzitým boli u nás aj moji rodičia, ale tí si našťastie blchy domov nedoniesli. To neznamená, že sa to nemôže stať. Samozrejme kamarátka musí všetko vyprať, vystriekať, povysávať ...Boli rozlezené po celom byte. 😒Ty hlavne sleduj či nemáte drobné štípance.

kiki122
autor
7. sep 2020

@eemma12345 ďakujem a prosím vás myslíte ze to mohla preniesť ku mne domov cez oblečenie? A lezie blcha alebo len skáče? Lebo liezlo pomne niečo mini ale neviem co to bolo malo to cervenkastu farbu

pehavcek
7. sep 2020

@kiki122 ja som to riesila par mesiacov dozadu. Vsetko somvystriekalaa vyprala ale veterinarka mi povedala, ze najdolezitejsia je tabletka, ktoru mi ona dala. Pes ju uzil a posobi az tri mesiace. Psie blchy potrebuju zvieraci kozuch a teda vsetko co sa doma namnozi a je toho miliony na neho skoci a skape. Tak aj bolo. Bola som s nim na navsetve u mojej maminy. Tam som vlastne zistila, ze pesma blchy.Mama len vyprala postelne. Kedze nema zvierata tak nic neriesila. Blchy naozaj vymizli. Treba ist na veterinu.

miky25117
7. sep 2020

@kiki122 psie blchy nejdu na cloveka ak aj nahodou prelezie tak skape a v byte pokial nemáš psa sa ti urcite nerozmnozia keby si aj domov doniesla

mondolina
7. sep 2020

Nie raz mal môj bytový pes blchy, chytil v tráve, pes bol okúpaný, pelech vypraný.
No panik.
Žiadne blchy som v byte nemala. Psie blchy na človeka nejdú.

astika
7. sep 2020

"To jsou blechy psí, ty na človeka nejdou." (stará klasika film Na samote u lesa)😀

eemma12345
7. sep 2020

@kiki122 samozrejme sa môže stať, že sa blchy dostanú aj k vam, ako už bolo vyššie písané, sledujte domácnosť či vám tam náhodou v nej niečo neskace, nelezie a pre istotu môžete pozrieť aj za posteľ kde sa blchy väčšinou hromadia (resp. tmavé miesta)

miskooo1987
7. sep 2020

Napriek poddaným informáciám, psie blchy idu na človeka... možno nie primárne, ale ak máš nejaké hniezdo za posteľou, tak pôjdu skôr na teba... lebo si bližšie... vyzera to potom ako štípance od komára, len asi 1/3 veľkosti a blízko pri sebe... ak si bola len ty v kontakte, tak vyprať veci... pokial nikto nenájde blchu na sebe, tak nič nebude... horšie to má ta majiteľka...

andrea_82
7. sep 2020

@miky25117 to je riadna blbost, ze psie blchy na cloveka nejdu. Stalo, ze sa mi blcha od psa dostala do pyzamovych nohavic a par dni po sebe mi v noci dostipala nohy. Kym som ju v zahybe sviku nasla. Odvtedy pre psov pouzivam pipety za krk a je pokoj.

miky25117
7. sep 2020

@andrea_82 však ano stat sa moze ale nie že ostane a bude sa množit ako vši ona keď si nenajde zvieracieho hostitela zdochne pocase

nasasa_1
8. sep 2020

Stat sa to moze, ale ako nemusis si ich prenist do bytu. Psika treba vykupat v samponoch na to urcenych a su rozne prostriedky na to, ako ho ich zbavit. Byt by som pre istotu vydezinfikovala, aby sa proste blchy dalej nemnozili