Dobry den, chcela by som sa opytat ci niekto z vas ma skusenost chovania krizenca vo vnutri domu.Myslim ze ci sa da psika naucit cikat vonku🙂
Aký rozdiel je medzi krížencom a papierovým psom v cikani? Myslíš že tie tisíce ľudí čo majú kríženca v byte že im kde čúra? Ako naučíš tak máš.
@natalia939 naucis preco nie?Napr Yorksir tsrisr je cistokrvny ale twn sa tazko nauci necurat v dime,byte🙂
V pohode, tam nemáš žiadny rozdiel, oni nevedia, ktorý je čistokrvný a ktorý je oriešok, záleží od povahy psa a tá môže hocijaká či taký alebo taký. Ale keď máš trpezlivosť tak sa ti naučí každý pes chodiť von.
Dakujem za rady🙂
Nasi maju orieska a vnutri narobi celkovo menej zloby ako nas york ;)
je absolutne jedno, ci je to cistokrvne alebo krizenec. psika si musis vychovat a potom s nim nemozes mat problem. neskatulkovala by som to na plemeno alebo krizence
Súhlasím,zalezi to od teba - tvojej výchovy a povahy psíka.my mame kríženca z útulku a je veľmi sikovny a učenlivý,mame ho od šteniatka a učila som ho od začiatku na cikanie vonku a pekne rýchlo sa to naučil.dneska sa dnu nevycika,jedine že by sme ho dlho nechali bez venčenia.resp. Zvykne si značkovať ale to už nie je o samotnej potrebe cikat
a ako casto ho treba vencit ?
my síce bývame v dome, no keď bol náš maličký (máme ho od jeho 5 týždňov) tak bol s nami dnu, keď mal 3-4 mesiace tak už išiel na dvor, ale stále má prístup dnu. dávala som ho cikať každé cca 2-3h. aj v noci.a vždy po tom keď sa napil vody.keď som videla že v noci pekne spí a že ho tým, že ideme von len zobudím (a pravdaže mláčka medzitým nebola) tak som tie intervaly predlžovala. no a inak by dospelý psík mohol vydržať tak 6-7h cca.fenky aj dlhšie. ale je to o zvyku
@natalia939 v tomto myslim nejde o plemeno. Priklad: krizenec sa to naucil hned a s cistokrvnou bojujem stale ze doma sa to nerobi.