Psík do domu

karinbirosova2
16. máj 2016

Ahojte, poradte aky psik je vhodny do domu ako strazny a aj vhodny ku detom? : )

lintu
16. máj 2016

Myslím, že takto vo všeobecnosti sa to nedá povedať. Záleží aj od povahy psa a ako často sa mu budete venovať a cvičiť ho. Niekto si pochvaľuje nemeckého ovčiaka, niekto bernského salašníckeho, no a niekto nedá dopustiť ani na pitbulla. Názory sú proste rôzne. Čím väčší pes, tým pôsobí odstrašujúcejšie 😀 ( a tým skôr sa mu môže podariť nechtiac zrútiť dieťa). Keď budeme vyberať toho pravého pre vás, určite si naštudujte aj niečo o vlastnostiach daného plemena. Ľudia si často vyberajú psov, na ktorých neskôr nestačia.

marianna_11
17. máj 2016

@karinbirosova2 hlavne zalezi od toho aky bude poslusny 🙂

karinbirosova2
autor
17. máj 2016

Ved uz hladame asi mesiac a stale nevieme 🙂 chceli sme labradora ale on vobec strazny nieje a zas aj bernskeho sme chceli als to je velmi velky pes bojime sa ci babu nieco neurobi 🙂 🙂

misel0806
17. máj 2016

Skuste boxera.. Nemecky boxer je zivy priatelsky,otvoreny pes,neprestajne v dobrej nalade,ako jedine sluzobne plemeno sa bez vyhrad odporuca aj do rodin s detmi s ktorimy je najlepsim spolocnikom.. Vpripade potreby vie byt ostrazity ostry je vyborny obranar no rodine je neskutocne verny.. Kamaratka mala nemeckeho boxera maleho mala v perinke a pes pri nom odfukoval a strazil ho.. Vsetko zalezi od vychovy majitela.. Samozrejme je aj mnoho dalsich treba si pozriet na internete v encyklopediach o psoch..aj s najostrejsieho psa dokaze byt milujuci spolocnik😉

sofia17
17. máj 2016

@karinbirosova2 ahoj doma mame leonbergerov a toto plemeno sa vyznacuje velkou laskou k detom a zaroven aj dobre strazi. Je to sice velky pes ale nemenila by som. Dcerku strazil uz v kociku a bol lepsi ako akakolvek babyvysielacka. Teraz z malym 2,5 su tiez velky kamosi. No dolezite je u hocijakeho plemena ho najprv poriadne vycvicit a budovat vztah odmalicka. Aj dieta musi vediet co si moze dovolit a co nie aby psikovi neublizilo.

maxiva
17. máj 2016

@karinbirosova2 my mame labradora a strazi,nikoho nepusti.aj deti chrani.ale my ho cvicime od malinka 😉 za mna naj plemeno 😀 .nikdy zbytocne nesteka,myslim aj na sustanie listia.ale ked treba vie vzbudit riadny respekt

zuzidlom
17. máj 2016

@karinbirosova2 Ahoj, my mame doma Borderku a je to skvele. Samozrejme do vycviku som pred narodenim baba investovala vela casu. Je to plemeno co potrebuje cloveka, nestaci len dvor. Treba sa jej venovat aj ked vydrzi na cas aj bez pozornosti, napr v sestonedeli siel pes uplne bokom.
Na margo strazenia - steka a hlasi o dusu spasenu macky a susedov 🙂 vovnutri nikdy, len ak je zviera bezprostredne za plotom alebo clovek na nasom pozemku. Nasa mala ma teraz skoro 6 mesiacov a psa zboznuje. Tesi sa jej viac ako rodicom. Tento pes je velmi jemny k detom, dava na ne pozor, celkovo dava pozor aj na to aby nahodou nezhadzovala veci a ide jej to. Napriek tomu, ze muz jej dovoli skakat na seba a obcas sa ujde aj navsteve, nikdy nevyskocila na dieta (1,2,3,4,5 rocne co u nas zatial boli). Necha sa nahanat, nie je fixovana na jedlo ani hracky a uprimne si neviem predstavit kedy by bola schopna uhryznut clena domacnosti.
Ako obrovsku vyhodu tohto plemena vidim inteligenciu. Bolo naozaj jednoduche naucit ju na novu situaciu, najprv babo ignorovat, alebo teraz nestupat na podlozky kde mala leziava. Skutocne stacilo 3x povedat a este dva dni obcas pripomenut a hotovo.
Ale k novemu babu by som stena odvahu pustit nemala, tie ostre zuby to bolo nieco.
Myslim ze borderky su nezne, jemne a citlive psy vhodne k malym detom a vedia aj postrazit co treba. A ako vyhodu beriem aj dlhsie chlpy, ktore sa nezapichavaju do oblecenia a daju sa lahko oprasit.
Z pohladu tej nasej vidim ako caka kedy uz mala bude schopna chytit a hodit loptu :D

marianna_peskova
18. máj 2016

Ja odporúčam mopsa. Smrad pokakaných plienok mu nevadí, lebo sám smrdí. A k ľuďom je veľmi priateľský. Rád sa hrá a mojká. 😀 <3

leangela
18. máj 2016

@marianna_peskova lenze to nie je pes na strazenie 🙂 ono je to rozne. Mam kamarata ma pitbulla a maju aj malu dcerku a uplne v pohode aj s malou sa znasaju. Hra sa s nou, nahana. Podla mna je to vsetko o vychove ;)

marianna_peskova
18. máj 2016

@leangela Nie je? Malé psy sú cholerické. Zasa mu daj aspoň takú zásluhu. :D A ja som svoju odpoveď poňala iba zo strany "vhodný do domu a ku deťom".

leangela
26. jún 2016

@marianna_peskova myslim ze najviac si to ponala k detom 😝