Psík do bytu

lalia333
19. jún 2017

Dobrý deň chcela by som sa poradiť že čo je mať dobré doma v byte akeho psika fenku alebo psik? rozmýšľame si kupit čivavu lennevieme akeho pohlavia preto by som chcela radu od vas

lilyianka
19. jún 2017

@lalia333 my mame vnutri v dome aj fenku aj psa,nejedna sa vsak o civavu a teda skor by som u nas uprednostnila fenku...ale vsetko je to o vychove....k obom sme sa dostali uz ked boli dospeli a fenka je taka kludna a ticha a pes je neskutocne upistany

wolfin
19. jún 2017

to je skor o individualite ale u sucky treba ratat s haranim - krvacanim...

denisa098
19. jún 2017

Psik vie zase obcikavat steny...... inak mozete si vziat aj dospelejsieho z utulku a vyhnete sa obhryzkanemu nabytku a podobnych veciach po steniatku ak bude zive..

hettinka
19. jún 2017

my máme cavaliera, ja som cielene chcela sučku, lebo sú prítulnejšie, menšie a také nežnejšie. Teda všeobecne povedané, výnimky sú možné, každý psík je individualita, aj v rámci vrhu môžu mať rôzny temperament.
Ale naša je naozaj veľmi kľudná, nevrčí, neničí nič, deti nehryzie ...
Síce sa sučka hára, ale dá sa to zvládnuť, prvé háranie bolo dosť náročné, lebo sa ešte nevedela čistiť a nohavičky mať nechcela. Ale teraz si to ani nevšimneme, len to, že sa vtedy sama čistí. My ju máme v byte a máme vlastný dvor, takže je to v pohode aj s chránením, aby sa nestala nejaká "nehoda". No dá sa aj kastrovať, ak by to bol problém.

rybka16
20. jún 2017

Rypnem si: Dúfam, že čivava bude od nejakého úžasného množiteľa z Bazoša, ktorému sa "nechtiac" okotila sučka, alebo ktorému "na tie posledné tri šteniatka už nedali preukaz pôvodu, lebo sa dávajú iba prvým iks."

K veci: Podľa mňa je to úplne jedno, či sučka, či pes. Vo výchove rozdiel nie je, je to skôr o individuálnej povahe psa, nie o pohlaví. A že sučka sa hára - no, u takého malého psa to zase nie je nejaká tragédia. Okrem toho existujú háracie nohavičky a, samozrejme, sterilizácia vo vhodnom veku, ktorá pomôže nielen proti háraniu, ale aj proti nechcenému rozmnoženiu a nutnosti dávať na sučku vonku o to väčší pozor. U psa je kastrácia tiež vhodná, môže byť potom pokojnejší a nebude bláznieť za sučkami, utekať a podobne.

kikus48
20. jún 2017

@lalia333 fenku urcite ... su menej konfliktne

bambuliii
23. máj 2019

@lalia333 my máme čivavu fenku a všetko je v poriadku 😍 je úžasná 💕