Psík - ako riešite svoju neprítomnosť, napr. dovolenku?

pele
17. jan 2021

Ahojte, deti velmi chcu psika a ja vlastne tiez (uz som v minulosti psika mala), teraz sa zalubili do jednej sucky v utulku, chcu, aby sme si ju zobrali a ja by som ani nebola proti, ale stale vaham, lebo na rozdiel od mojej rodiny, ked som bola mala a nikam sme necestovali, my ako rodina zvykneme cestovat. Aj na dovolenku, aj k starym rodicom - jedna strana sa napriklad psika boji, pre druhu je v ich byte neprijatelny, nemohli by sme ich navstevovat s nim. Neviem, ako by som vyriesila taketo vikendove navstevy, alebo raz za cas dovolenky. Ako to robite vy, ktore mate psika? Na sirsiu rodinu sa asi neviem spolahnut, ze by zaskocili, mozno obcas, ale nie pravidelne. Psika by sme mali v byte. Ak mate nejake tipy, co u vas funguje, budem za ne vdacna.

nelca84
17. jan 2021

@pele no ak nepostrazi rodina, priatelia ani susedia, tak este su tu psie hotely, kolegyna to tiez tak riesi, lebo tiez nema nikoho na strazenie

heleninamama
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janba
17. jan 2021

@heleninamama tak to je úplne od veci a trápny komentár 🤦

gazpalm
17. jan 2021

@pele my rodinou alebo hotelom😉

ivkazba
17. jan 2021

@pele ak chodíte preč každý víkend a nemôžete brať psa so sebou, tak radšej na to zabudnite. Pes je živý tvor, má emócie, neviem si predstaviť dať ho každý alebo hoci len každý druhý víkend niekam do psieho hotela. Iné je, ak človek ide preč raz za čas a potrebuje postrážiť. Moji rodičia majú psa, každý rok ho strážim počas letnej dovolenky a cca 2x do roka keď idú niekam na predĺžený víkend. Raz som bola s kolegyňou v psom hotely pre jej psa, no ja by som tam psa nedala.

ivkazba
17. jan 2021

@pele ak chodíte preč každý víkend a nemôžete brať psa so sebou, tak radšej na to zabudnite. Pes je živý tvor, má emócie, neviem si predstaviť dať ho každý alebo hoci len každý druhý víkend niekam do psieho hotela. Iné je, ak človek ide preč raz za čas a potrebuje postrážiť. Moji rodičia majú psa, každý rok ho strážim počas letnej dovolenky a cca 2x do roka keď idú niekam na predĺžený víkend. Raz som bola s kolegyňou v psom hotely pre jej psa, no ja by som tam psa nedala.

dusankomoj
17. jan 2021

My sme mali 2 psíkov(york a belgičan) a dovolenky sa vyberali tak,aby mohli ísť s nami😁,ale zase nemali sme rodinu,ktorá by sa bála.Tam asi moc nezmôžeš. Ja by som asi tiež potom uvažovala o psom hotely.

pele
autor
17. jan 2021

@ivkazba ved to, ze si to viem predstavit, ze to ten psik az tak nebude chapat, takze to mi brani...No bohuzial tak na jeden vikend mesacne by to asi vychadzalo byt prec. Na druhu stranu ked si predstavim, ze nikdy nebudeme mat psika, vsak verim, ze rodicia budu este dlho zit, tak to sa mi zda skoda. Jedine, co som vymyslela ja je, ze jeden z nas ostane doma a ten druhy s detmi pojde pozriet rodicov🙂
@nelca84 @gazpalm a vy mate dobru skusenost s hotelom? Vas/kolegynin psik nebol z toho v strese, ze ho nechavate na cudzom mieste?

nelca84
17. jan 2021

@pele prvykrat mala aj kokegyna obavy, ich fenka mala uz 7 rokov ked ju zacali davat do hotela, ale bola s tym uplne v pohode, vzdy jej tam daju aj svoj pelech a teraz tam uz chodi pravidelne. Predtym jej fenocku strazievali svokrovci, ale zdravotne sa im pritazilo, tak ich uz nechceli zatazovat. Myslim, ze tie hotely prevadzkuju ludia, co miluju psiky, urcite je o nich dobre postarane 😉

lenka1993
17. jan 2021

Mame v byte dvoch psov, zajaca a slimaka. Všade berieme aspoň psov zo sebou. Ak má niekto niečo proti nasim psom tak tam nejdeme. Ak iste ideme na pár hodín ostávajú doma, ale na noc chodia všade s nami. Aj na dovolenky ich ťaháme zo sebou 😀. Zajačika a slimaka ak ideme niekam na dlhšie davame svokre. Bývajú v dome a viem ze sa postarajú

luccija
17. jan 2021

@pele ja som videla uz aj inzerciu na sukromne opatrovanie psikov v rodinnom dome zda sa mi to lepsie ako psi hotel je tam max 4,5 psov.Ja by som do hotela nedala.Bud by som isla na dovolenku kde moze ist, alebo sa od rodiny vratila vecer.
Ale najviac by som si rozmyslela ci vobec chcem psika deti su velke lakadlo, ale aj u nas ako v mnohych inych rodinach chodime so psom von my rodicia, v praci pozeram na hodiny kolko je pes uz sam doma a pod....nehovoriac o neustalom upratovani po psovi chlpy, mokre spinave labky od jesene do jari a pod...

uglybetty1234
17. jan 2021

ahoj, my chodime na dovolenky, pripadne na predlzene vikendy. Psov davame do psieho hotela, ALE trvalo nam dlho kym sme nasli taky co nam a teda aj psom uplne vyhovuje. Mame to asi tak 40 minut od nasho mesta, ale uplna spokojnost za nas. Viem, ze sa tam o nich dobre postaraju. Pan majitel aj trenuje psov a teda nas pes pocuva iba jeho na slovo :D

luccija
17. jan 2021

@pele urcite, ze sa o psikov v hoteli postaraju daju pit, zrat aj vyvencia, ale su stresovane a niektore to zle zvladaju, ale, ked nie je ina moznost co robit?

denden77
17. jan 2021

a presne pre toto si psa nekupim, hoci ich milujem 😊

pepek11
17. jan 2021

My máme psíka v byte, a chodíme s ním všade na dovolenku. Psík je člen rodiny. Ani by sme si na dovolenke neoddýchli, keby sme ho nemali so sebou. Zbláznili by sme sa od strachu čo je s ním, a či je v poriadku. Do psieho hotela by sme ho nikdy nedali. Bez neho ani na krok. Radšej nepôjdeme na dovolenku ako bez neho. My chodíme na dovolenky autom. A on ide s nami. Mať psíka je veľká zodpovednosť. Psík je živý tvor.

pele
autor
17. jan 2021

Ved to, ze si uvedomujem, ze to tak je, preto ho tiez este nemam, ale je mi to luto, lebo z ostatnych ohladov si myslim, ze by sme mu vedeli poskytnut dobry domov. Dakujem za tipy a skusenosti, este pouvazujeme 🙂

vanilka3
17. jan 2021

@pepek11 velmi pekne ste to napisali, uplne s vami suhlasim.
@pele
Zvieratko netreba odkladat niekam inam, lubi vas a chce s vami travit cas, treba mu to dopriat za vsetku tu lasku, co vam ludom dava, zasluzi si to 🥰

lintu
17. jan 2021

Mozno iny druh zvieratka. Su aj take, co si vas obcasny vikendovy vypadok ani nevsimnu. So psom budete musiet asi trosku zlavit zo svojho komfortu, resp. ho prisposobit novemu najomnikovi.

gazpalm
17. jan 2021

@pele nas v pohode ,treba najst dobry hotel..ale zabudla som na moznost ,ze ho vezmete so sebou ...my do chorvatska sme ho vzali uz tri krat 😊

nelca84
17. jan 2021

@pepek11 to je samozrejme idealny stav, ak ho mozte zobrat vsade so sebou. To sa ale neda vzdy. Vy asi mate male plemeno. My mame nemeckeho ovciaka a teda toho nevezmes len tak hocikam. Nastastie nam ho este svokrovci postrazia, ale tiez uz tahaju na 80-ku, takze cochvila budeme potrebovat plan B.

pepek11
17. jan 2021

@nelca84 Máme zachráneného psíka. Je to miešanec Patterdale teriéra a veľkosťou je asi ako Slovenský kopov. Možno o 2-3 cm menší.

pepek11
18. jan 2021

@nelca84 Áno, vlčiak je trochu väčší... Ale stalo sa nám, že v tom istom penzióne, kde sme boli my, boli aj s vlčiakom i dogou.

nelca84
18. jan 2021

@pepek11 dosť väčší 😀 a tiež záleží od charakteru dovolenky. My chodíme každý rok na turistiku do Tatier, určite by som vlčiaka neťahala po takom skalnatom teréne, lebo by sa mi na druhý deň nepostavil. Nejaké zahraničie tiež neprichádza do úvahy, dosť nerád cestuje, ešte k tomu zaberá celé zadné sedadlo, to by bolo trápenie pre neho aj pre nás, lebo syn by sa tam musel s ním tlačiť... a nejaký penzión blízko prírody pre nás nie je žiadna dovolenka, keďže bývame na okraji dediny, záhrada 2000m2... čiže tento typ dovolenky máme nepretržite 😉 Kolegyňa si napr. požičiavajú každé leto loď a plavia sa popri chorvátskom pobreží, proste nie vždy sa dá psík zobrať so sebou, teda najmä väčší...

horalka1986
18. jan 2021

My sme to 11 rokov pekne zvladli. Boli rozne situácie. V ramci SR sme vyberali dovolenky tak aby mohol ist psik snami. Ak sa nedalo, bol asi dva tri krat v psom hoteli a raz sme ho nechali doma a suseda velka psickarka sa o neho chodila starat aj vencit.

pepek11
18. jan 2021

@nelca84 Áno, chápem 😉. My tiež chodievame na turistiku, ale nie po skalnatom teréne, takže to zvládame v pohode. Súhlasím, psík by si cestovanie a plavenie loďou neužil ... Poznám aj takých, ktori lezú po skalách so psíkom v batohu, čo mi pripadá choré... Chudák psík.

alazala
18. jan 2021

@pele u nás v meste funguje "škôlka" kde sa dá pes odložiť cez pracovny deň a aj na viac dní. Niečo ako psi hotel, ale je tam 4-5psov,dievcata co tam robia ich cvičia a na noc berú domov.

karolinakr
18. jan 2021

@pele ešte to prosim ťa nevzdavaj.Ked mu vieš poskytnut dobry domov bola by to škoda, lebo niekedy psik ziska aj zly domov.Ked sa rodicia boja - zaleži ake plemeno.Ak je malinky psik tak to by som sa ich snažila zoznamiť.
Potom čo sa pomoci tyka, je aplikacia na google play straženie psov ale neviem presne ako sa vola.Tam sa registruju ludia, ktory maju čas ochotu zaujem cena za aku ponukaju služby
Či chcu velkeho maleho psa.Prečitaj si recenzie.Možte sa dohodnúť, že vam priebežne video budu posielat
Alebo si najdi kamaratku ako ja medzi svojimi znamymi, že vzdy som tužila mat zviera nikdy nemala( psa, mačku) a raz za čas .by mi nevadilo povenčiť psa a zahrat sa s ním..popytaj sa medzi znamymi.Nemaš malu neter alebo niečo?Ked sa mi chce idem venčit do utulku
Alebo si daj inzerat.Už aj take som videla, že hladam na venčenie psa 2x do tyždňa (maltezačika) a ten inzerat mal 1500 pozretí 🥳😷