Psa bolí ucho

16. jan 2024

Ahojte, vcera som dala do salonu strihat svojho psa a majitelka ma upozornila, ze ked mu sla okolo ucha, tak zaknucal...ja asi pred tyzdnom pri hre som si vsimla, ze mi to spravil tiez...prosim Vas, psickarky, da sa obist zverolekar?...samozrejme, ze s nim k doktorovi pojdem...len ci nahodou mi nedate nejake rady, ktore by som mohla vyskusat, ci by nezabrali...psik to spravil len 2x a dnes som ai vsimla ze si ho aj dost skrabal...

nika11103
16. jan 2024

Ak sa to ešte zopakuje tak veterinár za mna . Držím päste .

dzulli1980
16. jan 2024

Tak najprv napíšeš, že či sa dá obísť zverolekár a vzápätí, že samozrejme s ním doktorovi pôjdem ... vieš, ako bolí ucho? ... zrejme nie, keď si si to všimla už pred týždňom a nič si neurobila ... a odpoveď na Tvoju otázku: nie, žiadny babský recept neexistuje, treba navštíviť veterinára ... taká "obyčajná" bolesť ucha u zvieraťa môže znamenať aj nádor, zápal v mozgu, problémy so zubami atď. ...

autor
16. jan 2024

@dzulli1980 ano...napisala som...kvoli tomu ze za posledny rok som dala 1700 € na psika lebo mal problemy so zaludkom a veterinari (niektori) si uctovali velmi vela...som samozivitelka dvoch dcer a tento mesiac uz som na takej hranici, ze si neviem predstavit aby vzal veterinar dalsich 100 eur odo mna ....chcela som len radu, ze co ak nahodou by mi niekto nieco.neporadil...samozrejme ze s nim pojdem...spravil mi to raz...az tak som tomu nevenovala pozornost az kym vcera ma neupozornila aj majitelka salonu...teda uz tomu pozornost venujem...

autor
16. jan 2024

@nika11103 🥰

autor
16. jan 2024

@dzulli1980 a hej viem ako boli ucho si predstav...boze jaky drzy komentar to vsade takto s kazdym komunikujes? Ved preboha...slusne som sa spytala..

macekovam
16. jan 2024

Napíš mi spravu

danielahamar
16. jan 2024

Vetos dá kvapky do ucha, babské recepty nie su

lilyianka
16. jan 2024

No mať psa je drahá záležitosť, ak náhodou k niečomu príde,s čím treba vždy rátať.
Ale k veterinarovi určite. Našich labradorka mala problémy s ušami odmala, chodili s ňou dosť často a po dlhším čase sa to zlepšilo.
Čo ti poviem. Keby si vedela koľko peňazí sme my do psov dali. Ale ja idem vždy keď sa mi niečo nepozdáva. A za posledný mesiac ani nevravím, ale tak to je.

dzulli1980
16. jan 2024

Keď sme prichýlili kocúra, dala som len za jednu operáciu 2500 EUR ... tiež mám rodinu, dieťa ... no keď si raz zoberieš zvieratko, treba rátať s tým, že starostlivosť oň niečo stojí ... neviem, mám dvoch kocúrov, ale keď sa mi čosi nezdá, idem k veterinárovi ... nehľadám spôsob, ako "obísť zverolekára" ...

marca12
16. jan 2024

@dzulli1980 samozrejmost je ist k veterinarovi. No skus sa vzit do matky samozivitelky,ktorej ostava par eur do konca mesiaca. Vyzniem hlupo,ale co si vyberies,jedlo pre deti alebo vererinara? Trosku pochopenia,ludia. Nie je to sranda ocitnut sa v tazkej situacii

autor
16. jan 2024

@marca12
Dakujem velmi.pekne za pochopenie...si velmi mila a empaticka ❤️❤️❤️

justxme
16. jan 2024

Žiaľ, keď už kňučí, tak to bude bolieť a asi to bude zapálené. Sú nejaké voľnopredajné kvapky do uší pre psov, čo asi neuškodí, ale pravdepodobne ani nepomôže, tej veterine sa asi nevyhnete:/

autor
16. jan 2024

@justxme neknuci...len mne raz pri hre zaknucal a vcera pri strihani...a kedze som ho oddnes zacala viacej si vsimat v spojitosti s uchom, tak sa mi aj zdalo, ze viacej si ho skrabal...ale on sa skrabe stale ...dakujem za odpoved

lalenka33
16. jan 2024

Náš si tiež dlho škrabal ucho, uši mu čistím pravidelne a mal ho dosť špinavé, veľa mazu, ale nekňučal, nechal si ho chytiť aj čistiť, tak som neriešila. Potom sa ale začal triasť a tak som si to spojila, že ho bolí ucho. Šli sme na veterinu a mal zápal, ale paradoxne v tom čistom uchu. Dostali sme špecialny roztok na čistenie (pred tým som používala olej zo psieho salónu a to bolo vraj zle podľa vet.) a kvapky do uší. Platila som 35€ ,ale ja idem radšej aj z maličkosťou ako potom ľutovať.

pimpa12
16. jan 2024

No najprv, než niečo urobíš, otestuj tú bolestivosť. Jemne ho okolo ucha poskrabkaj, jemne postlacaj. Ak nebude knucat mohlo by to byť ok. Nepíšeš aké je to plemeno. Plemená, ktoré majú ušnice pricapene k hlave majú väčšiu tendenciu k zápalom. Treba im uši často čistiť. Jednu vec môžeš urobiť. Vylúhovať repík lekársky a trochu z neho dať do ucha, nech mu to stečie dnu. Potom mu uchov spodnej časti jemnucko asi minútu premasirovat a pustiť. Automatická reakcia psa by mala byť potom že zatrepe ušami a to je dobre lebo všetky rozpustené nečistoty sa dostanú na povrch ucha a treba ich poriadne utrieť. Potom ešte dať cca tri kvapky burrow ušných kvapiek. Toto robiť 3 x denne. Túto radu mám od veterinára. Môjmu psovi to veľmi pomohlo.

summer23456
17. jan 2024

Skús objednať cez net Mitex plus kvapky. Nám ich dala dr a potom som zistila že sa dajú kúpiť aj cez net lacnejšie,mohli by jej pomôcť.

micusa2222
17. jan 2024

treba si preto dobre rozmyslieť, čo mať zvieratko,,to niečo stojí,,a keď človek rozmýšľa týmto spôsobom, že koľko ho stál..celé zle...

colsami
17. jan 2024

Vsetky rady su tu sice pekne ale nic neriesi otazku co je tomu zvieratu. Ucho moze boliet z mnohych dovodov - a podla toho co je primarna pricina treba nasadit presne kvapky alebo liecbu.
Aj taky mitex je super, ale nechapem naco majitelke bude ak to vobec nebude lokalny zapal v spojitosti s bakterialnou infekciou? Vyhodene prachy. Veterinar na to pozrie, 5minutove vysetrenie a mas liecbu ktora zabera.
Neviem kde by za toto uctovali 100 euro, je to vysetrenie a liecba za par €.

autor
17. jan 2024

@pimpa12 no dnes vobec nereaguje...je hravy, vesely...nezaknucal...budem ho pozorovat 🙂

autor
17. jan 2024

@micusa2222 ano dobre premysliet...zachranila som ho pred smrtou ako steniatko.v zivote som psika nemala pred tym...vela som sa uz naucila a aj stale ucim..mal ostat v osade kde by ho upiekli...u mna sa ma naozaj tak strasne zle...podla toho ako tu komentujete.a nie len vy..ci aj osadnici by dali donho 1700€ len za poslednych 9 mesiacov...uz bude mat tri roky a naozaj. ....ale naozaj tu niektore komentare su neempaticke...ale je fajn zalozit dalsie diskusie a hned tie iste tam komentovat v zmysle ,,na co niektori ludia maju psy ked sa nevedia o nich postarat " ze?
@dzulli1980 ...asi by ste boli spokojnejsie keby som tohto psika nechala napospas tam, kde som ho aj nasla...isto by sa mal tam lepsie ako pri mne ...inak...nic mu nie je...teraz som sa vratila od zverolekara...ostatnym dakujem

autor
17. jan 2024

@lilyianka ale vy ste psa chceli nie ? Lebo ja som ho zachranila pred smrtou....a nelutujem tie peniaze...ale lutujem tie co sudia cloveka bez toho aby ho poznali...som rada ze ste dali vela penazi do svojich psov...naozaj mi tato info bola uzitocna

autor
17. jan 2024

@colsami dakujem....bola som...nic mu nie je...zrejme to bola len nahoda a moj skory prehnany strach oň...pisala som ze 2x to.len spravil..raz mne a raz majitelke salonu...je to premazany jazvecik 😀

autor
17. jan 2024

@summer23456 dakujem

lilyianka
17. jan 2024

Nechápem čo hneď utocis, napísala som ti svoj názor. A áno,my sme psov chceli. A nie som veštica,aby som vedela,že ty si ho zachránila pred smrťou. Tak klidek. Iba som zhodnotila situáciu a to,že ak človek má psa,treba rátať s výdavkami okolo neho ak sa niečo stane.
A že som mala výdavky aj ja bola len moja vsuvka. Áno možno zbytočná,ale nečakala som,že hneď tak vyskocis.

autor
17. jan 2024

@lilyianka to.iste plati o tebe..necakala som taketo.reakcie

lilyianka
17. jan 2024

Čo platí o mne? Prečítaj si môj príspevok ešte raz a ako je to teraz moderné, že "s porozumením."
1. Napísala som ti osobnú skúsenosť ohľadom ochorenia uší
2. Dala som ti radu ako aj baby vyššie,že lepšie je ísť na veterinu
3. Skonštatovala som,že pes je drahá záležitosť

Nikde som na teba nevyskočila ako to robíš stále ty.

autor
17. jan 2024
simca06022011
17. jan 2024

Ak máš veterinára ktorý za pozretie so ucha a kvapky vezme 100eur tak treba vymeniť. Mňa šitie rany v narkóze toľko stalo spolu s ATB a pod..
V podstate je možnosť ze ucho je zapálené podľa mňa to môže byť vidno keď pozrieš do ucha, a keby si jo teraz chytila tak by ho to bolelo.. (porovnávam s človekom, je to úmorna bolest). Potom je možné že pri hraní alebo v salóne mu to proste bolo nepríjemné a preto zaknucal. Ale na 100percent budeš vedieť iba ak ho pozrie lekár.

simca06022011
17. jan 2024

Aha čítam ze si bola, tak už nič🙂)

autor
17. jan 2024

@simca06022011 dakujem 🙂