PS4 verzus PS5 - vlastné skúsenosti

nessa_1
4. apr 2023

Ahojte🙂 možno to tu sem veľmi nepatrí ale skúsim. Mám v pláne kúpiť synovi Playstation. Rozhodujeme sa medzi PS4 a PS5. Viete mi dať nejakú recenziu na nich ? Ktorý je výhodnejšie kúpiť ? Ďakujem

rebrambora
4. apr 2023

@nessa_1
5 je najnovsia generacia, cize jednoznacne, aj ked je drahsia.

katkaseiner
4. apr 2023

my mame PS4, kupovali sme vtedy na vianoce ked vychadzala PS5. Za mna staci PS4, v tom case boli PS5 drahe a dokonca vypredane.

nessa_1
autor
4. apr 2023

Veď toto že teraz sa už PS4 nepredavajú a sú iba repasované alebo od ruky :/

mirkava
4. apr 2023

@nessa_1 mame repasovany xbox, je lacnejsi, kvalita rovnaká ako nový a chránime životné prostredie 😉

bessie12
4. apr 2023

@nessa_1 https://m.alza.sk/gaming/playstation-4-slim-500... predávajú aj ps4. Pamäť si vieš rozšíriť externym HDD

sasa1310
4. apr 2023

@nessa_1 treba sa riadiť podľa hier, ktoré syn má rád a rád ich hrá. Nie všetky sú na PS5. Naši napríklad PS5 nechcú lebo by nemohli hrať tie svoje hry. Ostali pri PS4 a teda pri hernom PC, ktorý je u nich momentálne TOP. Ak chceš mať fakt TOPKU pre syna, tak skúste pokukať herný PC. Je síce drahší ale všetky možné hry tam prehráš

martinka17
4. apr 2023

Jednoznačne 5, klasickú, nie digital verziu.
Drvivá väčšina hier je kompatibilná z 4 na 5, stačí spraviť upgrade na konzole pre danú hru. Konzola má slušný SSD, má lepší výkon, ovládač je tiež lepší do ruky ako bol na PS4. Filmy v kombinácii s dobrou TV sú tiež pecka.
Ak to skombinuješ s PS Plus, budeš mať hry zadarmo a cloud, kde si vieš ukladať digi verzie hier. Ináč mali sme PS4 slim, PS4 Pro a teraz PS5, takže píšem zo skúsenosti.

malaopicka
4. apr 2023

My mame obe, využívame teraz PS5, kvôli hrám, ktoré sú pre máš zaujímavejšie a niektoré dokonca vychádzajú skôr na 5 ako 4. Každopádne, kupovala by som novú verziu, ak máte na to financie.

kvietok2012
4. apr 2023

My máme aj 4 aj 5. Muž využiva 4 a syn 5. Tie hry ktore zaujimaju syna sa uz na 4 nevyrabaju...tak si to takto podelili.