Ahojte, ak ste sa rozhodovali medzi týmito dvoma stranami a už ste definitívne rozhodnutí, ktorú budete voliť a prečo? Doteraz sa mi to nestalo, ale momentálne sa naozaj neviem rozhodnúť
ja som rada za tutotemu lebo chcem dat hlas, aby to malo zmysel a aby sme porazili smerakov
Jedna je pravicová druhá ľavicová. Ich jediným spoločným bodom je, že nie sú Fico.
@vroni jasne to viem, ale sama by som o sebe povedala, že som niekde medzi, preto sa neviem rozhodnúť
@deti95060810 robila som, tiež mi vychádzajú percentuálne podobne výsledky, a nevyzvedam, len som chcela vedieť nejaké argumenty pre a proti, samozrejme odpovedať mi nie je povinné
@vroni + si myslím, ze maku ďaleko viac spoločných veci ako to, že sú proti smeru
No veru nemajú. V programe majú čiastočne úplne protichodné body, čiastočne niektoré sa trochu prekrývajúce. Ale sociálny smer (nie Smer) mi alebo vyhovuje alebo nie. Nemôže vyhovovať len trochu tak isto, ako nemôžem by len trochu tehotná.
PS su podľa mna eko extrémisti. SAS napr planuje bojovat proti zakazu vyroby/predaja spaľovacích motorov. Určite z týchto dvoch je lepšia volba SAS
Volte SaS, rozbijete parlament zas 😉
Medzi Karvasovou a Sulikom u mna vyhrava Karvasova.
Mne ide aj o vystupovanie, povahu, samozrejme, vakej frakcii budu.
Rozmyslala som aj o KDH, v predvolebnej kampani kandidatka Volt Slovensko
@eva8, áno, treba nutne opakovať Ficove dristy o rozbíjaní parlamentu. Čo tam po tom, že je to úplná sprostosť, ovce zožerú a budú papagajovat dalej. A tiež je úplne logické, že pár slovenských poslancov rozbije európsky parlament. Áno, úplne fakticky a logicky argument. Rozum netreba, stačí si dať do názvu strany sociálny a svet je hneď krajší. 🤷🏼♀️
@vroni asi tak ako ked 5 Poslancov sa bolo Stazovat v Bruseli 😂😂😂 a kydat na slovensko , ved aj fico vypisoval listy do bruselu
@vroni Fico vravel o rozbijani EP? Mne to napadlo dnes rano po precitani nazvu. Minule bola tema vyberu smer alebo PS. Akoby ine strany neexistovali. A ked su otazky anonymne, pripada mi to ako propagacia.
A podla mna, nezalezi len na strane, ale aj kam sa zaradia v EP, a tiez na jednotlivcovi, ktory tu stranu charakterizuje, ktory bude clenom parlamentu. Mozes pisat o oveckach. Podla seba sudim teba....
Ani jedneho, ako sa hovori, kde sa dvaja biju, treti zvitazi. Tiez sa rozhodujem medzi dvomi a budem volit tu, ktora ma realne sance sa tam dostat
@eva8, nie Fico trepal o rozbíjaní vlády, na EP si to použila ty. Ja nemám vedomosť, že by akákoľvek strana v dejinách eú rozbila parlament. Môžem mať výhrady voči tej či inej strane. Ale mala by som mať tie výhrady v hlave upratané a nie blabotat nezmysly o rozbíjaní parlamentu. Z nejakého mne nepochopiteľného dôvodu sa PS a SAS označujú ako podobne strany, takže mi v tomto kontexte otázka príde logická.
@vroni ano, pretoze sa Sulik podlizoval Simeckovi. Su to rozdielne strany, spolocne maju to, ze vcelku rozumne, SaS velmi materialisticka a tvrda, PS velmi zamerana na EU.
Ale kedze hned zrana mi anonymna tema pripadala ako dalsia propaganda, prisiel mi na jazyk tento aforizmus. Zmurkajuci smajlik znamena, ze nie je myslene vazne, ze by SaS rozbyla parlament, je tam zahrnuta scasti ironia. Vzapati som napisala moj osobny komentat.
Pre uplnost:
Volte Smer, 4 svetove strany su "ciel" 😉
Volte Hlas, "poriadok" nastane zas! 😉
Kým na domácej politickej scéne ide o blízke strany, tak v kontexte volieb do EP sa bavíme o dosť odlišných stranách. Jedna strana je naľavo od stredu, druhá napravo. Jedna má víziu EÚ ako zoskupenia suverénnych štátov, ktoré ekonomicky spolupracujú, druhá chce smerovať k postupnej federalizácii. Pri výbere tu nemá zmysel, aby si sa riadila otázkami domácej politiky, zameraj sa na európske témy.
@annm81 presne, v temach, co sa riesia v EU parlamente si teda velmi podobni nie su.
Osobne som prekvapena z Volebnej kalkulacky, idem volit stranu, co mi vysla, nie vzdy to vyjde v parlamentnych volbach (moja volba byva 2. alebo 3.). 😆
https://domov.sme.sk/c/23339884/eurovolby-2024-...
sprav si volebnú kalkulačku ak chceš a nevyzvedaj kto čo prečo...