Ahojte ideme prvykrat letecky na dovolenku, vedeli by ste mi vysvetlit par veci? Do podpalubnej batoziny si mozem zobrat kozmetiku (parfem, sprej, sampony, make up a pod), kulmu, naparovac odevov a cigarety? Alebo cigarety 7 ks, kulmu a naparovac musim mat v prirucnej, ktoru si beriem so sebou do lietadla? A este sa chcem opytat aj na zapalovač, lebo v tom mam mis-mas, dakujem.
Vsetko mozes. Tekutiny do 1l po 100ml
Závisí, do akej krajiny ideš. Ja som do Mexika “pasovala” sýpky prasok a cestou spat zase sumienky pre kolegov, sa cudujem, že mi neprehladavali batožinu, či tam nemam drogy😂😂😂 a do takej ciny som sa zase stretla s tým, že sa z kufra vyhodili laky na nechty, lebo však to je horlavina🤷🏻♀️😂
...a to ja vždy hovorím, ako dobre že nie som fajčiarka 😊
@barus26 takze zapalovac vobec? Ved skusim si ho nechat v prirucnej a ked tak..mi ho vyhodia a s cigaretami nebude problem, ked budu v podpalubnej?
@milujem_modu zapaľovač mi nikdy nevyhodili a to mám polietanych kopec krajín v EU, či USA.. cigarety si zisti, či na mieste nie sú lacnejšie(napr. V Mexiku, Čiernej hore stoja polovicu a sú aj chutnejšie), tak aby si zbytočne nevlacila tie z SK(väčšinou kartón sa môže vyvážať do všetkých krajín, ale tiež treba kuknut limity)
@sapetka to sa tyka prirucnej ci podpalubnej batoziny, lebo co mam napr. dezodorant tam je nad 100 ml
@milujem_modu prirucnej, do podoalubnej mozes hocico
@milujem_modu lietam často a 99% s príručnou - cigy a zapaľovač v kabelke nikdy nikto neriešil. V najhoršom prípade ti ho vyhodia a za bezpečnostnou kontrolou kúpiš druhý.
Tekutiny - to zahŕňa aj gely, pasty, krémy - do príručnej max 10x100ml v priesvitnom uzatvárateľnom sáčku. Do podpalubnej koľko chceš. Elektronika ako tablet, mobil, notebook len do príručnej (čo má baterku), kulma a podobne do podpalubnej.
@sapetka / pises o prirucnej batozine....do podpalubia moze mat kolko chce kozmetiky, a kolo ml chce kludne aj 250ml aj 10x to bol priklad
@sissy27 super dakujem Vam a mam aj naparovac odevov to tiez do prirucnej?
@milujem_modu ak to nemá baterku tak do podpalubnej. Ale teda ak to nutne musíš mať pri sebe počas letu tak by nemal byť problém.
@sissy27 nema to baterku a nepotrebujem to mat pri sebe hadam sa to neposkodi dakujem 🙂
Ak vies, akou spolocnostou ides a z akeho letiska, pozri ich stranku, maju dokumenty o povolenej a zakazanej batozine 🙂
pozri si clanky u mna na blogu, pracujem na letisku... v podpalubnej mozes mat prakticky cokolvek okrem spominanenho zapalovaca ktory na kontrole musis aj tak vybrat do prepravky a po kontrole vlozit do vrecka, nie do prirucneho kufra/kabelky - po spravnosti... naparovac mozes mat aj v prirucke, rovnako kulmu - pri kulmach obsahujucich uhlovodikovy plyn je to trosku inak ale to su starsie kulmy... zapalovac nesmie byt typu ZIPPO... a cigariet podla podmienok na import do konkretnej krajiny- v ramci EU je to 800 ks (4 kartony) na dospelu osobu dokopy v prirucnej aj podanej, pricom je jedno kde ich budes mat
najlepsie spravis, ak si najdes spolocnost cez ktoru budes letiet a oni to budu mat isto na stranke rozpisane, ako co si mozes vziat a kde to mozes mat. to tak ma kazda spolocnost
So zapalovacmi to bolo zamotane. Takze som si braval zapalky. S tymi nebol problem. A inak v Cine to mali dobre vyriesene - zapalovace pred odletom brali a hadzali sa do takeho suda. A ked som priletel na ine letisko tak tam zase bol sud a kazdy si bral iny naspat ktory sa mu pacil 🙂 Ziadne zbytocne plytvanie...
(raz mi teda chceli zhabat Zippo a ja teda ze nie, zobral som si kufor, ze musim nieco vymysliet, zapalil vonku a napadla ma vec - zahodil som benzinovu vlozku ktora je za par a obal vlozil naspat do kufra a uz s tym nebol problem)
@kacusik69 dakujem za odpoved, ale napriklad v takej malej skatulke na lieky si davam vitaminy, to mozem tiez mat len popilulkovane ci nie? lebo nechce sa mi brat 6 krabic vitaminov, vzdy to mam v takom malom davkovaci na lieky... a do prirucnej som si len postrihala blistre na cestu co nam treba lieky to je tiez ok?
@milujem_modu do podpalubia môže ísť všetko čo si vymenovala. Akurát zapaľovač nemôže byt ani v jednej batožine. Treba ho máte pri sebe, vo vačku