Prvý rozchod

verca_a22
9. sep 2017

kto chce poradit nech cita dalej, pôjde o dlhsi text. Mam priatela od mojich 15tich rokov co som nastupila na strednu. Dlho som si zvykala prve mesiace sme sa nestretavali stale okrem skoly, pretoze som mala svoje veci. Potom som do toho tak vpadla, ze potrebujem aby mi pisal kazdu minutu a musim byt s nim stale. Uz sme sa 2krat rozisli na par dni, pretoze ma casto klamal, uprednostvoval ine veci ked mi bolo najhorsie a bola som v nemocnici, nebol so mnou ani na narodeniny a tak dalej. Ked som s nim nebola zameral sa na ine baby a kazdu sledoval, hodnotil ich a za chrbtom si s nimi pisaval. Nebudem rozpisovat v com ma vsetkom klamal a sklamal ma su to nase veci, ale aj ked to uz nerobi nedokazem mu uz verit. Stale mam nutkanie ho kontrolovat a vypytovat sa proste taka frajerka, ktoru by nikto asi nechcel. A aj ked sa stale milujeme a on je dobry a sikovny chalan nechcem byt uz s nim. Tak som do toho vpadla, ze potrebujem byt iba s nim a stale ho kontrolovat. Este ked ho mam aj v skole a casto vidim co robi so spoluziackami je mi z toho zle a ja mam svoj zivot. Chodim na tazku skolu a som v najtazsom rocniku chcem sa rozvijat a nie riesit veci, ktore by som ani v mojom veku nemala a este aj v skole stale rozmyslat nad nim a pozerat sa co robi. On tak isto rad cvici a ide mu to a mam pocit alebo nie pocit ono to tak aj je, ze sa navzajom brzdime. Neviem ci bude suhlasit s rozchodom, pretoze my si spolu dost rozumieme aj vsetko, ale to uz moc zdravy vztah asi neni z mojej strany a to som taka nikdy nebola. Vobec neviem ako mu to mam vsetko povedat a vysvetlit a rozist sa v dobrom, ale zas ked sa rozideme budem ho mat v skole stale na ociach a viem, ze budem ziarlit, ale hadam to prejde. Toto je moj prvy rozchod poradte niekto ako sa s nim rozist :/

bosoriak
9. sep 2017

@verca_a22 rozides sa tak, ze za nim prides a povies, ze sa chces rozist, pretoze nie ste spolu stastni. Povedz mu, ze je to jednoducho tak, ze uz s nim nechces byt.

Ja som este rozchod v dobrom nezazila, resp. nie taky, aby sme potom boli nejaki kamarati, ale ani o to nestojim, pride mi to divne. Ziarlit budes len do momentu, kym pride niekto iny, resp. po urcitom case a s odstupom zistis, ze ziarlit nemas na co.

Vela stastia. Si rozumna baba, to zvladnes.

mimzy123
9. sep 2017

Ved si to tu krasne opisala, vies co chces, tak mu to tak aj povedz. Kazdy rozchod je smutny, ale da sa prezit.

obsadenemeno
9. sep 2017

@verca_a22 odkedy potrebujes na rozchod s niekym jeho suhlas?

deti95060810
9. sep 2017

@obsadenemeno súhlas nepotrebuješ, ale aj ten druhý by sa mal k tomu vyjadriť ako to vidí on...a možno že uzná že sa k sebe ako pár nehodia....

obsadenemeno
9. sep 2017

@deti95060810 ak s niekym byt nechcem, moze sa "vyjadrovat" do alelujaaaa.... autorka temy pise "ze nevie, ci by suhlasil s rozchodom" akoby to bola nejaka zmluva, alebo co. Mozno nestastna formulacia vety, neviem. Ale ak sa chcem s niekym rozist, to, ci mi da k tomu suhlas alebo nie je mi vies kde 😝

deti95060810
9. sep 2017

nikdy som nechcela chodiť s niekym z triedy resp. zo školy....Ke´d príde k rozchodu, je nepríjemné mať dotyčného na očiach.... ako mladá som bola rozumná, to už len potom som sa pobláznila a skončilo to blbo....aj to načo som ja hovorila,že je to hlúpe a mne by sa to nikdy nestalo - opak bol pravdou....láska býva veľká čarodejka...

obsadenemeno
9. sep 2017

@deti95060810 sranda, ze ked sa zariekas, ze "mne by sa to nestalo", presne to sa ti stane...... 😉

deti95060810
9. sep 2017

@obsadenemeno zariekaného chleba najväčší kus....

wetsel
9. sep 2017

No pokiaľ máš pocit, že ho musíš stále kontrolovať a nemôžeš mu veriť tak neviem ako chcete mať normálny vzťah. Pokiaľ vás každého zaujíma niečo iné a chcete sa v tom rozvíjať tak by ste si na to asi mali dať priestor..

alexi2211
9. sep 2017

Keď si ešte raz prečítaš to čo si napísala tak si myslím, že aj sama pochopíš čo máš robiť. Evidentne to už proste nie je ono a hlavne, vzťah má byť o tom, že si veríte, keď sa mu nedá veriť tak to nemá zmysel. Ale stále je to na tebe

lilyianka
10. sep 2017

@verca_a22 uz na zaciatku si napisala,ze ta klamal,nebol s tebou na narodeniny a ani za tebou neprisiel do nemocnice...nuz neviem,mozno teraz je ta laska u mladych ina,ale mne by to vadilo,mala by som pocit,ze ho nezaujimam....
Proste za nim prid a povedz,ze je koniec,ale daj prosim padny argument,lebo napr ja neznasam ked sa niekto rozide a ten druhy ani nevie poriadny dovod...a este urob to osobne zoci voci...pretoze dnesne moderne rozchadzanie cez viber,messenger a pod....aach jaj..som rada,ze nemam -nast