Uvažujem či je rozumne ak som nikdy psa nemala (teda neviem ho sama ani muz ani nikto v okoli vycvičiť čiže by som s ním chodila na cvičisko) si ho zaobstarať vo vyšším veku? Teraz zviera nechcem lebo málokedy sme doma atd ale zvažujem keď budem mať povedzme 55+ či je dobry nápad si napríklad zaobstarať shih-tzu? Téma len ako úvaha kľudne môže byt aj plna hejtu a nenávisti🙂 Zviera som vzdy chcela ale rodičia mi nedovolili všetci bývame v panelákoch a ja teraz naozaj mám veľa povinosti takže som nikdy k tomu nedošla a len tak uvažujem či by som sa na to napríklad v budúcnosti mohla tešiť 😉 doplňujúca otázka chodí sa s malým psom na cvičisko?
Krásna myšlienka, čo takto osvojiť si psíka z útulku? Vďačnejšie stvorenia nepoznám, tiež takého máme.🙂
kavalier.👍
@zeldia ahoj, moja babka dostala steniatko pudla do bytu ked mala 54 rokov. Bola po infarktoch, operaciach srdca, mala kopec dalsich diagnoz.predtym roky mala hospodarstvo, psy na dvore. Toto bolo ale uplne ine. Rozpravala sa s nim, starala sa o neho, bol strasne priebercivy v jedle, mal tazku povahu.byvala v bytovke na dedine,bola nutena s nim chodit na dlhe prechadzky. Zil 16 rokov a zostali po nom prazdno.a tak dostalarovnake steniatko pudla, vtedy mala 70 rokov a zacala od zaciatku.zili spolu 12 rokov, urcite zila so svojimi tazkymi diagnozami tak dlho aj vdaka tymto dvom psom.
@zeldia kolegyňa nečakane ovdovela. Deti už mala z domu, mali svoje životy, partnerov. Po pol roku sa rozhodla pre psíka. Vybrala si maltezaka - psík je nenáročný, spoločenský a hlavne neplzne. Asi 2x do roka ide na strihanie, je kastrovana. Má ho už 6 rokov.
Jediný problém je keď niekam cestuje - musí psa u niekoho nechať alebo hľadať ubytovanie s možnosťou mať psíka.
A ešte taký maly problém muz psa nechce neznáša bordel ale keď ja chcem bude to tolerovať. Ziadne zviera nikdy nemal ani nechcel mať.
@zeldia Čiže chápeš, že dvakrát denne s ním pobežíš von(zima, leto, dážď, choroba, migréna, proste pobežíš..., budeš kŕmiť, navštevovať veterinára, vadiť sa so susedmi, lebo pes bude kňučať, zavýjať, brechať,...... Žiadne náhle rozhodnutie, že skočíš na 3 dni do Tatier alebo k moru.
@vulka no neviem či zrovna “pobežím” ale chápem že o psa sa treba starať upratovať po ňom hovna umývať ho. Neviem či si to neidealizujem ja neviem. Len treba mať neake ciele 😉 a rozumiem aj tomu že je to drahe. A plan je naozaj vo vyššom veku keď už nebudem cestovat už teraz sa mi nechce.
Ja mám v byte havanskeho psíka,je maximálne čistotny,neplzne,má vlasy, rýchlo sa naučil venčiť, typický gaučovy psík,má rád svoje pohodlie,nemá rád hluk a malé deti keď ho obťažujú,naozaj vhodný skôr k dospelým ľudom.Nevyhodou je,že je až veľmi závislý na mne, ťažko znáša zostať sám v byte .
S každým psom možeš chodiť na cvičisko a ak chceš byť zodpovedný chovateľ a zatiaľ nemáš skúsenosti tak tam aj pojdeš. Pre koho je pes vhodný - pre toho kto má rád zvieratá, má dostatok času a je dostatočne pohyblivý, a zvládne financovať starostlivosť o zviera.
@zeldia urcite nie stenatko. Dospely, mensi pes. Uz ma navyky, jasnu povahu, nevyvadza.