Prvé spoločne bývanie - zaspomíname si 🥰

katlak
1. sep 2019

Ahojte, v akom veku ste sa odsťahovali od rodičov? K priateľovi? A po akom dlhom vzťahu? Neľutovali ste? 🙃
Mna to práve čaká, neviem čo mám čakať, aké to bude...🙈

petkaaa
1. sep 2019

26, po roku som išla k priateľovi. Neľutujem 🥰

katlak
autor
1. sep 2019

@petkaaa a rýchlo ste si zvykli na spoločne fungovanie v domácnosti a povinnosti? 🙂

lucin_kaa
1. sep 2019

20, začali sme spolu byvat po roku a pol vzťahu cca 😊🥰

hettinka
1. sep 2019

@katlak po 5,5-ročnom vzťahu sa manžel ráno po svadbe nasťahoval k nám. Ja som mala 24, manžel 23.
Rodičia mi nechali dom a odsťahovali sa preč, bývali sme tam skoro 2 roky, potom sme dom predali.

petkaaa
1. sep 2019

@katlak Tak museli sme sa trochu zladiť, naučiť sa spolu fungovať, ale všetko išlo úplne samospádom, nemuseli sme nič siliť 🙂

nataliiid
1. sep 2019

Sme spolu od mojich 14, od 17-18 som prevažne bývala s ním u jeho rodičov , od 19 sme sa spolu presťahovali na byt, po dvoch rokoch na druhý byt a teraz kupujeme vlastný Domcek 🙂 budeme spolu 8 rokov🙂 a bývame 3 roky spolu sami, a 2 roky predtým u priatelovych rodičov 🙂
Trvalo to dokym sme zladili všetko v domácnosti, ale teraz je to takmer perfektne 🙂 vieme si pomôcť, delíme si práce , mame psíka už 3 roky, a tešíme sa na vlastný dom 🙂

evkamotka
1. sep 2019

Ked som mala 27, vydala som sa a az potom sme spolu s manzelom byvali. Teraz mam 30.je to super. Zvykli sme si hned, ziadny problem

lula313
1. sep 2019

Muž mi navrhol, aby som sa k nemu nasťahovala, keď som mala 19, aj tak sme čas trávili len u neho, lebo ku mne hocikedy chodili rodičia a v tom čase sme už mali aj spoločného psa. Zvykli sme si rýchlo, muž bol nauceny, že o domáce prace sa staral sám, tak nebol problem, aby sme si ich prerozdelili, ale slúžku som mu nikdy nerobila..
moja rada znie, hneď si nastavte pravidla, čo bude ako fungovat, neukazuj sa ako perfektna kuchárka a gazdina, lebo si z teba hneď spravi slúžku a potom budeš ako ostatne baby, čo vyplakavaju, že im muž nepomoze, pritom si ho tak naucili..

bucko555
1. sep 2019

V 19 som sa presťahovala k muzovim rodičom, dva mesiace na to sme sa brali, v 21 sme šli sami do vlastného domu

terezka1947
1. sep 2019

@katlak my sme spolocne zacali byvat az po svadbe....pred svadbou.sme sa poznali cca 1,5.
Nemozem.povedat,ze by sme nieco.vazne riesili....skor naopak,milo ma v samostatnosti prekvapil.
Takze nelutujem.

lenka2710
1. sep 2019

@katlak ja som mala 21,priateľ 25, chodili sme spolu 3 roky, potom sme sa po dvoch rokoch po spolocnom spoluziti vzali 😊

michaela329
1. sep 2019

Ja až po svadbe, 3 ročný vzťah a neľutujem, nie je sa kam ponáhlať. Hneď na začiatku vzťahu som mu povedala, že bývanie až po svadbe, mne sa nechcelo robiť full servis pred svadbou 😋 Tie roky chodenia boli krásne, chlap sa po nasťahovaní zmení-spohodlnie, podľa mňa si treba užiť obdobie chodenia. Po svadbe sme si rýchlo zvykli, veď sme boli svoji.

enusamt
1. sep 2019

Cca 3,5roka sme spolu chodili, ked sme sa nastahovali do svojho ( ja 27, on 28).. po pol roku byvania sme sa vzali... sme svoji coskoro 4 roky a fajn... kazdy si priniesol svoje "zasady, zvyky" zvysok sme poriesili kompromisom

zuzkapap
1. sep 2019

Ja som sa nastahovala s priateľom po 7 mesiacoch chodenia spolu 😃 (mali sme 24) lebo som i tak skoro stále bola u neho a mal len 1 izbu v byte a bolo nám tam tesno a mňa už nebavilo mat veci na 2 miestach (u neho a u rodičov), tak sme si našli spolu podnájom. A bolo to najlepšie rozhodnutie ake som kedy urobila.. Podľa mňa nikdy tak nepoznáš človeka pokiaľ s ním nezacnes bývať. Takze do svadby by som určite necakala 😃 A pravidlá ako to bude si fakt od prvej minúty musíš určit,lebo keď si zvykne ze mu vyvaras peres zehlis zmyvas atd a on sedi na gauči už ti to tak prischne 😅 ja som od začiatku trvala na tom aby sme si rozdelili veci kto bude čo robiť a funguje to perfektne 🙂

cluiy39
1. sep 2019

🙂 keď som mala 24, sama do nájmu 😀 jeden matrac a dve prázdne izby 😀 zopakovala by som si 😀 neskôr sa prisťahoval, teraz už manžel 😀

lula313
1. sep 2019

@zuzkapap inak toto suhlasim. Kolegyňa je prisna katolícka, čiže u nich bolo len spolocne bývanie možné po svadbe. Po svadbe začali spolu byvat a zistila, že mladý pán chrápe, že sa pri ňom nevyspi, čiže museli kúpiť dom, kde spia na rôznych poschodiach, za všetko jej lezie na nervy a nevie s ním vydrzat, tak som zvedava, koľko im to takto vydrzi🤷🏻‍♀️ Fakt je najlepšie okúsiť najprv spoločný zivot a potom sa až papierovo a majetkovo viazať..

caroline_
1. sep 2019

Od 14 sme spolu, v 17 sme išli bývať k jeho mame a jej priateľovi - na pol roka, potom sme si nasli v našom meste podnájom, bývali sme tam od 18 rokov tri roky, potom sme sa presťahovali do Trenčína, sme tu skoro pol roka, teraz sme spolu skoro 8 rokov, sme rok manželia a 4 roky mame aj mačičku, a tiež sa tešíme na náš dom 🙂

caroline_
1. sep 2019

@caroline_ a určite to neľutujeme, skôr nechápem ako môže niekto bývať do 30ky u rodičov, ale každý sme iný 🙂

patriciaprotskiv
1. sep 2019

@katlak my sme začali spolu bývať cca po 2,5 mesiacoch už spolu vo svojom a teraz sme spolu 3 roky už sme aj vzatý a mame skoro 2 ročného syna ☺️ Ja mám 22 a manžel 25 ☺️ A určite neľutujem 👌🏼

michaela329
1. sep 2019

@caroline_ prečo u rodičov? Však môže hádan žena bývať aj sama, nemáme stredovek, buď chlap, alebo rodičia 😄 A ja ani to bývanie u rodičov neodsudzujem, veď každý podľa svojich možností a chuti. Moje mladé roky na priváte s babami boli tiež krásne obdobie, za nič by som nemenila tú slobodu. Veď s tým mužom strávim zvyšok života, netreba sa náhliť.

sapetka
1. sep 2019

27r a kupila som si byt, takze som isla do svojho a vtedy prietake prisiel ku mne byvat po 3m randenia

michaela329
1. sep 2019

@lula313 takéto extrémy sa nájdu aj z opačnej strany, mám kopu kamarátiek, čo roky žijú s oartnermi a svadba? Načo, však tí chlapi majú už teraz všetko, prečo by si komplikovali život. Sú to baby po 30tke a túžia po svadbe, niektoré majú aj deti, no ani to nepomohlo. Jednoducho večné čakateľky.

eliska13
1. sep 2019

@michaela329 nie pre každého je životná meta svadba🙂deti sú väčší záväzok.
@katlak od rodičov v 25, partnera som našla v 27 a bývali sme spolu asi po pol roku.Bol zvyknutý uz žil sám, takže nebolo to také hrozne😜

elementissa
1. sep 2019

Ja som sa odsťahovala z rodičovského už v 15 ns intrak a odvtedy som bývala stále na intraku, s manželom, keď sme sa spoznali, začali sme spolu bývať prakticky hneď... Boli sme 24/7 spolu, boli sme spolužiaci... Najskôr za mnou chodieval na intrak, asi po mesiaci som sa ja presťahovala na privát, ktorý bol na tom istom sídlisku ako byt jeho rodičov, kde býval on. Takže zase sme boli nonstop spolu - na noc chodieval domov, potom už ani to nie, brali sme sa po roku a pol chodenia, predtým som ja musela vypratat privát, natahovali sa nám veci okolo bytu, takže mesiac pred svadbou sme spolu už naostro bývali u jeho rodičov, tam sme ostali ešte mesiac po svadbe, kým sme dozariadovali a potom sme šli do vlastného. Nemuseli sme si na nič speci privykat... Boli sme takí zosuladeni doslova od prvého dňa, že sme nikdy nemali s ničím problém. Nikdy nebola žiadna hádka o zariadenie domácnosti, rozloženie veci, skladanie, upratovanie... Na všetko sme mali rovnaký názor. (ale to je skôr rarita, väčšina ľudí si musí zvyknúť na seba). Brali sme sa keď ja som mala čerstvých 23 a on 24.

siska53
1. sep 2019

@katlak v 35r. -5 dni pred 1.porodom.

michaela329
1. sep 2019

@eliska13 to taktiež nikde netvrdím, najmä v dobe 50% rozvodovosti. No pre tieto baby je to sakra problém, že tomu chlapovi nestoja za to, aby ich aspoň požiadal, sú to kamošky a mám ich rada, prajem im to. Ja som v tomto konzerva, pre mňa to bolo veľké vyznanie lásky, jednoducho chlapské gesto. A slobodné roky by som si za nič nedala, som jednoducho rada, že sme sa nenáhlili. Ale každému podľa jeho situácie a chuti.

siska53
1. sep 2019

@katlak a dovtedy sme byvali kazdy u rodicov.. obcas som tam.prespavala, plus ich chata.. dovolenky, takze sme sa trosku takto spoznali..ale spolocne byvanie je ine, sli sme do novozariadeneho bytu, kde sme predtym vôbec nebyvali ,takze celkom narocne si zvyknut na novy byt, kde co je a plus do toho cerstvo narodene babo..

h_petra
1. sep 2019

Ufff...mala som 24, sli sme do ineho štátu, sedem rokov vztahu za sebou, po roku spolocneho byvania, osmych rokoch vztahu a z toho dva a pol roka zasnubenia sme sa naozaj nie za dobrych okolnosti rozisli.
My sme si tym byvanim sli dokazovat, ze este to nejako dame, ale ten vztah bol nic moc uz par rokov.
Tebe drzim palce 🙂

ludmilaka
1. sep 2019

@katlak Okolnosti nás prinútili po 3 mesiacoch chodenia (ale ako kamaráti sme sa poznali dlhšie), presťahovať sa do starej, polorozpadnutej chajdy. Kúrenie len v krbe, potrubie v zime zamŕzalo, septik nezvládal. Raz nám dokonca vyvreli zo sifónu do vane ho.. á, bojler spadol tesne vedľa mojej hlavy, varili na dvojplatničke a keď nečakane došiel plyn, robili v krbe zemiaky v plechovke od piva . No veľmi sme chceli byť spolu. Užili sme si dosť, teraz sa na tom smejeme. Stmelilo nás to. Máme už svoj byt, splatný úver a krásnu, zajtra už prváčku. Sme spolu 14 rokov, manželia 6 rokov, žijeme spolu od 26.

ludmilaka
1. sep 2019

@katlak oprava- splatný úver