Prvé šoférovanie večer

simonaluk
6. jún 2024

Ahojte ,skôr som tu ešte písala o tých kondičných jazdách , tak už som ich absolvovala mala som ich 4 a inštruktor bol veľmi milí a podľa jeho názoru už som schopná ísť sama ,len mi dal taký nápad že radšej v sobotu nedeľu keď sú menej áut nakoľko bývam v meste hneď pri nemocnici sú tu kopec áut ale tak samozrejme víkend je to trošku lepšie , auto už mám ale tak chcela som skúsiť dnes večer tak o tej 21 keď je menej aut ale tak neviem či je večer tak dobre ako cez ten víkend ,, bude to reálne moja prvá jazda samej tak neviem čo by bolo lepšie

patka06
6. jún 2024

Večer keď sa stmieva, je jazdenie náročnejšie, na prvá jazdu sama by som išla radšej cez deň. Večer až neskôr, keď si už budeš istejšia

hipuska
6. jún 2024

Podľa mňa, medzi 18-20 býva premávka v pohode. Zahlad je, ísť si pomaly

thirstymonk
6. jún 2024

Iď niekde mimo mesto, tam sa poriadne zoznám so záberom spojky, s rýchlostnou pákou a tak. My keď chodíme k dedovi na chalupku, tak normalne 5 ročný syn už mi sam radi páku. Naučil sa :D Ja len stláčam spojku.
Mal som podobné problémy s motorkou. Predsalen je to väčšie riziko ako auto. Ešte som s motorkou nebol na "hlavnom ťahu", ak nerátam autoškolu...

simonaluk
autor
6. jún 2024

@hipuska tak cca o tej pol 9 ale to by somnou išiel brat bývam v ke čiže by som potrebovala od nemocnice do optimy Aupark a tak čiže cez také ulicky by som tam chcela ísť pomaly a bezpečné tak neviem či ísť teda večer lebo cez deň keď vidím toľko aut tam mám strach ísť sama čo keď niečo nestihnem brzda alebo tak

minenkak
6. jún 2024

@simonaluk čím horšie podmienky, keď sa budeš učiť tým lepšie,zvykneš si a potom sama už budeš v pohode

hipuska
6. jún 2024

@simonaluk ak ideš cez bočné uličky, nemusí byť všade označená hlavná cesta, takže bacha na to. Najlepšie sa šoféruje tam, kde to poznáš. Čo máš možno aj pešo pochodene

felycity
6. jún 2024

Prvykrat sama by som isla cez vokend okolo 7:00 rano, bude uz denne svetlo a stale vyrazne menej aut - ist sama v pohode ti zvvihne odvahu , vikendy su idealne a potom uz budes behat kade tade

mocca
6. jún 2024

@simonaluk kde si robila kondičné, v akej autoškole?

majka36912
6. jún 2024

Ja som si davala prve jazdy, ked som sa potrebovala nastavit na soferovanie v BA, bud vecer alebo v noci, po 22:00. Vtedy sa mi jazdilo super a skusala som si hlavne trasy, ktore by som za beznych okolnosti potrebovala jazdit cez den.

simonaluk
autor
6. jún 2024

@majka36912 no presne to potrebujem aj ja že proste večer trasy ktoré budem najviac potrebovat aby som ich lepšie vedela ovládať cez deň počas bežnej premávky áut ....
A teda ako sa ti jazdilo zo začiatku večer ?

majka36912
6. jún 2024

@simonaluk Mala som trochu strach, ale vedela som, ze do dennej premavky si netrufam este. Inak sa mi jazdilo super, aut o tom case len malinko, tak som si viac mohla vsimat jazdne pruhy, znacky, ze potom uz ked som musela jazdit cez den, tak uz som vedela, kto ma kde prednost automaticky, to mi na zaciatku dost pomohlo. A potom ma to zacalo aj bavit 🙂

simonaluk
autor
6. jún 2024

@majka36912 no super 🙂 čiže lepšie sa ti jazdilo teda večer ,a čo ostatné autá keď nejaké boli neoslepovalo tá lebo predsa tma , lebo ja by som už chcela ísť dnes tak preto som sa aj tu na MK pýtala či je teda lepsie večer a aj ty si tak začínala tak že si myslím že by to mohlo ísť aj mne už konečne 😃

madeincssr
6. jún 2024

@simonaluk ak nie je mokro (to dost "pohlcuje" svetlo, robi odlesky a niekedy nie je vidno biele ciary) a nenosis silnejsie okuliare, jazdit vecer, ked je minimalna premavka, ti nemusi robit problem. Nepozeraj priamo do svetiel protiiducich aut. Da sa naucit tak trosku "klopit zrak" smerom na svoj jazdny pruh a davaj pozor na neosvetlenych chodcov ci cyklistov (najma vpravo na krajnici). Jazdi len tak rychlo, ako citis ze je pre teba bezpecne (ze dobre vidis na dostatocnu vzdialenost). Nech si o tom ostatni myslia co chcu.

andrea_82
6. jún 2024

@thirstymonk no to je velmi "zodpovedne" nechat 5-rocne dieta radit paku. ☹

thirstymonk
6. jún 2024

@andrea_82 Čo je na tom nezodpovedne? Je to na lesnej ceste, kde v živote žiadne ine auto nepojde.

majka36912
6. jún 2024

@simonaluk Priatel ma naucil, ze ak ide auto oproti, ktore oslnuje, ze ma zle nastavene svetla na aute, je dobre sklopit trochu oci a sledovat si pravu krajnicu, nedivat sa priamo na neho. A ak oslnuje auto za mnou a ide mi to na nervy, vyklopim si spatak hore... Ten co je medzi soferom a spolujazcom

vkatush
6. jún 2024

Nečítala som komentáre, ale zahliadla som Košice.
Sobota alebo nedeľa ráno, okolo 7. Vtedy je prázdne mesto. Minule som šla dokonca o 6, na ruke by som zrátala, koľko áut som pretla.
Večer a hlavne v piatok práveže veľa mladých behá akoby sa nepotrebovali vrátiť domov, tak to by som nešla. Ja vtedy zväčša len nadávam, kto im dal vodičák alebo či nie sú pod vplyvom.
Plus ak sa potrebuješ sústrediť na značky, trasu, obmedzenia, lepšie to uvidíš za normálneho svetlá a mne osobne napr vadí, keď ma večer oslepujú autá. To radšej už jazdím okolo polnoci a vtedy málo kedy auto stretneš (len tam musíš ovládať pekne pravidlá na semaforoch, ktoré už nejdú o takom čase. Niekto si myslí, že je sám, tak každá cesta je pre neho hlavná).

janka_266
7. jún 2024

išla by som v nedeľu ráno, teraz je pekne vidno už o 6, takže kľudne 6-7. aspoň u nás je vtedy prázdne mesto

simonaluk
autor
7. jún 2024

@majka36912 ďakujem za rady tebe aj ostatným včera som teda bola večer cca okolo 22 išlo len zopár áut bolo celkom fajn až nato že má dosť oslepovalo aj keď som sa snažila nepozerať do svetiel ale dopadlo to celkom fajn si myslím ,zajtra by som teda chcela ísť ráno a tiež aj v nedeľu tak dúfam že to pôjde už lepšie ,🙂

minenkak
7. jún 2024

@simonaluk keď pôjde auto oproti divaj sa na pravú stranu cesty na čiaru na krajnici ,a hneď budeš vedieť či ideš rovno,samozrejme naozaj nie dlho a v daždi je to úplne vynikajúce

majka36912
7. jún 2024

@simonaluk Super, sikulka! 🙂

simonaluk
autor
7. jún 2024

@majka36912 😊😊 a ešte sa chcem spýtať takú maličkosť lebo v autoškole mi inštruktor povedal že keď chcem zastaviť auto alebo tak , tak mám pribrzdiť stlačiť spojku a tak celú brzdu na podlahu ,,, zas brat to robí tak vyhodí rýchlosť pribrzdí a potom spojka a brzda ale on je zas veľmi dobrý šofér lebo fakt vie aj rýchlo reagovať

minenkak
7. jún 2024

@simonaluk ako povedali v autoškole

majka36912
7. jún 2024

@simonaluk Normalne si polozila taku otazku, ze teraz rozmyslam, ako to vlastne robim, lebo to uz ma clovek rokmi tak zautomatizovane, ze nad tym uz nepremysla 😆 Ale robim to tak, ako ta to ucil instruktor.