Prvá výprava dvojmesačného mačiatka

zubrienkazubrienka
29. júl 2022

pred týždnom sme si zobrali dvojmesačné mačiatko. máme ho vonku na dvore a dnes ráno vonku už nebola. do teraz sa ešte nevrátila. zobrali sme si ju pred týždnom tak sa bojim že sa nevráti. vráti sa ešte domov?

77daniela77
29. júl 2022

Opytaj sa v tejto skupine.
https://www.modrykonik.sk/group/6052/

fefka
29. júl 2022

Dvojmesacne este treba strazit, na noc bezpecne zavriet, ak ho objavia okoloiduci dospeli kocuri, zabiju ho.
Mozno bude len niekde v okoli, u susedov, treba sa popytat a cim skor najst..drzim palce nech sa najde a potom ho hlavne dobre zabezpecit na noc

zubrienkazubrienka
autor
29. júl 2022

@fefka tak to sa možem báť. na našej ulici máme veľmi veľa dospelých mačiek

majlo1234
29. júl 2022

@fefka a to vsetci kocuri? My sme tak doniesli maca k rocnemu kocurovi kastrovanemu a vyzeralo, ze sa pekne hraju. Akoze vzdy boli pod dozorom, a nakoniec sme maleho dali kamaratom, len ma tato info zarazila. Aspon budem vediet do buducna

fefka
29. júl 2022

@majlo1234 velka vacsina, najma taki "polodivoko zijuci", nekastrovani..
Niektori nekastrovani strpia ak pribudne maca do ich rodiny, ak ich majitelia hned na zaciatku im daju najavo co a ako, ze zatrhnu nejake negativne prejavy v zaciatkoch..
Ale teda okoliduci dospely kocur vacsinou zabije, maju to proste v sebe, taka je priroda, bohuzial

reanda
29. júl 2022

nas kocur sa maciatok boji 😀
ale k teme - take male sa samo asi este nevrati.. skuste ho radsej pohladat... alebo inzerovat, keby ho niekto nasiel, kam ho moze vratit

zubrienkazubrienka
autor
29. júl 2022

@reanda hladali sme ale celú dedinu asi neprejdeme. dali sme plagáty. tak snáď ju niekto najde a prinesie nám ju 😥

horalka1986
29. júl 2022

My mame 3 mesacne a na prvu vypravu som ju pustila az po dvoch tyzdnoch. Aj to pod dozorom. Ved to je este male a nevie poriadne kam patri. Bez dozoru by som ju vonku urcite nenechala.

hilda08
29. júl 2022

@zubrienkazubrienka osobne si myslim ze sa mu mohlo daco stat…my sme uz mali vela mačiek a každé jedno tie prve mesiace neodislo z dvora…a aj nam cez dvor chodia cudzie mačky aj kocure a nikdy sa nic nestalo len co im vyjedli misky

77daniela77
29. júl 2022

....mozno ho preslo auto,alebo nejaky pes ho zabil....nebol to dobry napad pustit takto male maciatko veru bez dozoru len tak......

reanda
29. júl 2022

@zubrienkazubrienka nam raz takto utiekla mala macka a sestra ju nasla, ked bola na prechadzke so psom, o niekolko ulic dalej, sedela pod autom 🙂
ono take male maca sa nezacne tulat, pokial zostane na mieste, kde sa narodilo, s matkou, ale ked ho daju niekomu prec, tak uteka, lebo sa chce vratit domov..

zubrienkazubrienka
autor
29. júl 2022

@reanda no konečne je tu aj niekto kto mi aj pomohol. ďakujem😊

abbey1
29. júl 2022

@zubrienkazubrienka Hlavne dvojmesačné mača ešte malo byť mesiac pri matke. Následne ste ho mali aspoň ten týždeň mať v bezpečí zatvorené. Lenže toto všetko ste mali mať zistené vopred a mohli ste tak ochrániť mača.

zubrienkazubrienka
autor
29. júl 2022

@reanda ale zvlaštne že utiekla až týždeň potom čo som si ju zobrala

reanda
29. júl 2022

@zubrienkazubrienka tak nikdy nevies, co sa macke zrodi v hlave 🙂 a nemozes ju pred vsetkym 'ochranit'.. macky su slobodne tvory a ked chcu odist, tak proste odidu, tomu nezabranis.. teda ak ich mas na dvore a nie zavrete v byte.. my sme mali macence, ked sme si ich zobrali male od znamych, aj zavrete tie prve dni v takom vybehu oplotenom, ale aj tak si jedno naslo skulinku a zdrhlo
tak prajem, nech sa vam ta vasa vrati 🙂

zubrienkazubrienka
autor
29. júl 2022

@reanda ďakujem aspoň niekto chcel pomôcť

zubrienkazubrienka
autor
30. júl 2022

@reanda vratila sa sama aby sa napapala zobrali sme ju teda domov a bude už vnútri🙂

77daniela77
30. júl 2022

@zubrienkazubrienka Velmi sa tesim ze sa vratila a aj ze si sa tak rozhodla.

zubrienkazubrienka
autor
30. júl 2022

@77daniela77. Vola sa Tynka

slovakboy
30. júl 2022

@zubrienkazubrienka JOJ krásna je. Som rád že to dobre dopadlo.

77daniela77
30. júl 2022

Krasne maciatko,nech ste spolu dlho šťastní🍀

adriannasvk
30. júl 2022

Tesim sa zo stastneho konca. Je krasna 😍

reanda
30. júl 2022