pred týždnom sme si zobrali dvojmesačné mačiatko. máme ho vonku na dvore a dnes ráno vonku už nebola. do teraz sa ešte nevrátila. zobrali sme si ju pred týždnom tak sa bojim že sa nevráti. vráti sa ešte domov?
Dvojmesacne este treba strazit, na noc bezpecne zavriet, ak ho objavia okoloiduci dospeli kocuri, zabiju ho.
Mozno bude len niekde v okoli, u susedov, treba sa popytat a cim skor najst..drzim palce nech sa najde a potom ho hlavne dobre zabezpecit na noc
@fefka tak to sa možem báť. na našej ulici máme veľmi veľa dospelých mačiek
@majlo1234 velka vacsina, najma taki "polodivoko zijuci", nekastrovani..
Niektori nekastrovani strpia ak pribudne maca do ich rodiny, ak ich majitelia hned na zaciatku im daju najavo co a ako, ze zatrhnu nejake negativne prejavy v zaciatkoch..
Ale teda okoliduci dospely kocur vacsinou zabije, maju to proste v sebe, taka je priroda, bohuzial
nas kocur sa maciatok boji 😀
ale k teme - take male sa samo asi este nevrati.. skuste ho radsej pohladat... alebo inzerovat, keby ho niekto nasiel, kam ho moze vratit
@reanda hladali sme ale celú dedinu asi neprejdeme. dali sme plagáty. tak snáď ju niekto najde a prinesie nám ju 😥
My mame 3 mesacne a na prvu vypravu som ju pustila az po dvoch tyzdnoch. Aj to pod dozorom. Ved to je este male a nevie poriadne kam patri. Bez dozoru by som ju vonku urcite nenechala.
@zubrienkazubrienka osobne si myslim ze sa mu mohlo daco stat…my sme uz mali vela mačiek a každé jedno tie prve mesiace neodislo z dvora…a aj nam cez dvor chodia cudzie mačky aj kocure a nikdy sa nic nestalo len co im vyjedli misky
....mozno ho preslo auto,alebo nejaky pes ho zabil....nebol to dobry napad pustit takto male maciatko veru bez dozoru len tak......
@zubrienkazubrienka nam raz takto utiekla mala macka a sestra ju nasla, ked bola na prechadzke so psom, o niekolko ulic dalej, sedela pod autom 🙂
ono take male maca sa nezacne tulat, pokial zostane na mieste, kde sa narodilo, s matkou, ale ked ho daju niekomu prec, tak uteka, lebo sa chce vratit domov..
@reanda no konečne je tu aj niekto kto mi aj pomohol. ďakujem😊
@zubrienkazubrienka Hlavne dvojmesačné mača ešte malo byť mesiac pri matke. Následne ste ho mali aspoň ten týždeň mať v bezpečí zatvorené. Lenže toto všetko ste mali mať zistené vopred a mohli ste tak ochrániť mača.
@reanda ale zvlaštne že utiekla až týždeň potom čo som si ju zobrala
@zubrienkazubrienka tak nikdy nevies, co sa macke zrodi v hlave 🙂 a nemozes ju pred vsetkym 'ochranit'.. macky su slobodne tvory a ked chcu odist, tak proste odidu, tomu nezabranis.. teda ak ich mas na dvore a nie zavrete v byte.. my sme mali macence, ked sme si ich zobrali male od znamych, aj zavrete tie prve dni v takom vybehu oplotenom, ale aj tak si jedno naslo skulinku a zdrhlo
tak prajem, nech sa vam ta vasa vrati 🙂
@reanda ďakujem aspoň niekto chcel pomôcť
@reanda vratila sa sama aby sa napapala zobrali sme ju teda domov a bude už vnútri🙂
@zubrienkazubrienka Velmi sa tesim ze sa vratila a aj ze si sa tak rozhodla.
@77daniela77. Vola sa Tynka
@zubrienkazubrienka JOJ krásna je. Som rád že to dobre dopadlo.
Krasne maciatko,nech ste spolu dlho šťastní🍀
Tesim sa zo stastneho konca. Je krasna 😍
Opytaj sa v tejto skupine.
https://www.modrykonik.sk/group/6052/