Dnes som mala prvýkrát jazdu na trenažéri. Nešlo mi to zo začiatku, ale to preto, že som nevedela čo a ako, tiež som si potrebovala zvyknúť na citlivosť pedalov, ci riadiacej paky, jednotlive ukony, pokyny, tiez kazdy instruktor ma iny styl, jeden hovori stylom "stlac spojku, plyn" a dalsi povie "zastav". Za 90 minút sa pri mne vystriedali 3 inštruktori, čiže zvykať si zakaždým na iný štýl, mala som pocit, ze druhy mi hovori nieco ine ako prvy. Ja neviem asi je zvykom, ze si ziak skusi jazdit na aute este skor ako ide do autoskoly? Instruktor bol prekvapeny, ze som predtym este nejazdila, ze ma nikto nepustil za volant... A ze preco si nerobim vodicak rovno na automat, ked take auto mame. Druhy mi povedal, ze na co si to robim a ze toto bude len trapenie. ☹ A teraz ma to velmi trapi, akoze ja si myslim, ze by som sa do toho dostala, mozno by som tam teda bola o pol hodku dlhsie ako ostatni. 😀 Teraz neviem ci som taka nemozna, alebo mam sancu este vediet soferovat.
Ahoj, prečo by si nemala mať šancu. Tiež som nesedela predtým v aute. Ak by do autoškoly chodili len tí, ktorí vedia jazdiť tak na čo by tam chodili. A na čo sa učiť jazdiť pri komkolvek kto má svoje zlozvyky, keď ťa to môžu v autoškole naučiť bez zlozvykov? Mali by byť radi, že prišiel neskazeny žiak. Ale jasne oni chcú veľa prachov bez námahy....
@janne318 akoze takto ma hned odpisali, no povedz je to ok? 😀
Ale mne najviac sadol instruktor c.3, to bola zena. Ale s nou som mala uz len poslednych par minut. Prvy bol super, ale velmi taky jemny, opatrny, trpezlivy, sam bol pomalsi, trpezlivo vysvetloval najskor vsetko co v aute je. Cize k riadeniu som sa s nim ani velmi nedostala. Potom prisiel ten druhy (prvy isiel uz domov), tiez sa snazil byt mily, ale asi trpezlivy moc nebol 😀 A ta zena bola uplne super, ta to jedina tam vedela poriadne povedat co mam robit, jasne, strucne, rychlo. Ti dvaja vela obkecavali a mna to skor miatlo. Kym som si to vsetko pospajala v hlave, ako to auto ovladat... No a potom az ku koncu som sa snazila udrzat na ceste 😀 Cize podla mna este taka hodka a som dobra na trenazeri. 🙂 Len teraz ma vystrasili veru.
Ja som tiez pred autoskolou nejazdila vobec a uz jazdim 14 rokov bez nehody 🙂 to ze mas po prvej jazde a este na trenazeri taketo pocity je uplne normalne. Ja som mala skveleho instruktora na teorii a ten nam stale opakoval ze vodicak z teba vodica nespravi. To z teba spravia najazdene kilometre. Ja som si napr az po 6 rokoch jazdenia po Bratislave povedala ze OK tak uz to viem.
Co som tym chcela povedat - NO STRESS, naucis sa a potom hlavne vela trenuj a jazdi kolko to pojde aby si to co najviac dostala do krvi ;)
Drzim palce a nevzdavaj sa 🙂
@veronice dakujem si zlata 🙂 Len vies, ked mi povedal, ze ostatnym to ide lepsie a ze na co to robim :( tak uplne mam strach. Ale ta zena bola super, keby sa dalo, tak ju by som aj na jazdy brala, ta mi sadla uplne skvelo. Maju tam vraj viac instruktorov a mozme si vybrat, ktory nam sedi, akurat, ze ja neviem ci aj ona je instruktorka, ale asi hej, teda snad. Oni sa tam tak motali viaceri, ja neviem ci su kolegovia alebo rodina.
@miriam11 No ved len ten jeden mal take poznamky, ale tak snad to nemyslel zle. Uvidime ako to pojde dalej. Na dalsi trenazer budem mat aj jazdu do kopca a meranie reakcneho casu.
Vôbec sa nenechaj ani znechutiť, ani vystrašiť. Ja som teda síce robila vodičák pred 22 rokmi, no ak si dobre spomínam, na tom trenažéri to bolo viac hodín (3-4?), až potom sme šli na cestu s riadnym autom. Respektíve ani nie že na cestu, ale najskôr na takú cvičnú plochu.
tak ja mam tiez celkom cerstvu skusenost (presne pred mesiacom som robila skusky). tiez to bola od zaciatku jedna velka katastrofa. my sme trenazer nemali, odo mna pre zmenu chceli, aby som hned prvu prakticku hodinu (po tom, co mi instruktor vysvetlil, co sa kde v aute nachadza) sadla za volant a odsoferovala si to spat. ja slzy na krajicku, ze urcite nie. ani som nesla, samozrejme. na druhu jazdu som myslela, ze ani nepojdem, tak mi bolo zle z vedomia, ze tentokrat sa uz soferovaniu nevyhnem. v polke kurzu som s placom isla za majitelom autoskoly, ze ja teda koncim 🙂 (pred zaciatkom kurzu sme sa dohodli, ze v pripade, ze mi to nepojde mi alikvotnu ciastku vrati - toto sa malokde stava) ale ma nejako presvedcil, aby som to nevzdavala, ze nie som uplne strateny pripad (napriek tomu, ze ja som o tom doteraz presvedcena). po ukonceni kurzu som si chcela dat aspon mesiac, aby sa mi to ulezalo v hlave, ze si este nejake jazdy priplatim a ze potom pojdem na skusky. avsak nejakym nedorozumenim ma prihlasili na skorsi termin, myslela som, ze ma picne. a hadaj, co? spravila som. na prvykrat. a poviem ti, jazda v premavke bola pre mna lahsia, ako cvicisko - to bol des, tam sa pri mne vystriedali vsetci instruktori, az ked prisla majitelova zena (ktora vlastne ani nie je instruktorka), tak som to pochopila. drzim prsty
Ja mam roky vodicak a vyuzivam ho minimalne. Nieje proste kam jazdit. Sme velka dedina mame lekara, obchody, bankomat, domace potreby atd. Na vylety chodime vacsinou zajazdovym autobusom. Aj na neautomate sa da rychlo naucit. Ale ako spravna dedinska baba uz som vedela v 16-ich radit bez pozerania sa dole. A dokonca uz coraz castejsie vidim ze zeny robia autobusarky.
Ničoho sa neboj. Mne inštruktor po cca 8 jazdách povedal, že NIKDY nebudem mať vodičák, ženskej patrí do ruky varecha, "imitacia" riadiacej páky (všetci si vieme domyslieť, čo to má byť), nie volant. Robota, externe univerzita v 5.ročníku a ešte vodičák- každé v inom meste, zosúladiť nemožné. Nakoniec som sa na to vykašlala, objavila sa v autoškole až po štátniciach a dostala iného inštruktora. Ten mi povedal, že dotyčný pán neznáša ženy. Nejaký čas predtým dostal od manžela jednej po hube 😂, viacerí sa boli sťažovať a pán skrotol. Vodičák som dorobila za 2 týždne a hneď prvý rok som najazdila cez 40 tis.km. Onedlho som sa zaradila do skupiny cestných pirátov, nemám ani problém zaparkovať súpravu dodávka +vozík pozdĺžne medzi 2 autá. Čo však od autoškoly nenávidím, sú malé a slabé autíčka. Do auta pod 100 koní za volant proste nesadnem ani po 15 rokoch a najazdených cca 400 000 km.
Takže hlavu hore, trenažér nech Ťa nerozhodí a protivný pán inštruktor už vôbec nie 🍀🍀🍀
Keby sa dava vodicak na.zaklade trenazera tak ho.nevlastnim.doteraz....
... a tiez som pred autiskolou nikdy auto nesiferovala, automaty vtedy neboli, ani tempomaty, parkovacie senzory uz vibec nie....max tak neviem slovens.nazov pre servo aby sa lahko volant otacal... a dala som to na prvykrat.... a instruktori ziadna vyhra...jeden bol zrejme uchyl, druhy si vybavoval svoje sukromne zakezitostu vzdy a jeden bol taky normal...
Takze neboj urcite to.zvladnes....
V pohode. Rusnovodicky, kamionistky, co len chces a to velakrat ani muzi nespravia! Mne keby povedal hento s varechou tak dostane po papuli odomna (ani muza na to netreba) kazdi mame dve ruky dve nohy, co to ma s pohlavim? Neznasam ked niekto rype ze zena.
určite to zvládneš a nenechaj sa odradiť. Ak máš možnosť, zvol si tú ženu za inštruktorku. Na začiatku autoškoly sa všetko zdá nesmierne komplikované, ale nakoniec to bude úplne jednoduché. Ja som si vodičák robila pred 3 rokmi, na "staré kolená" v 37r. 😉 Nemala som trenažér, rovno na cestu som išla. Veru triasli sa mi kolená, ale už ked spravíš 1. jazdu, bude to lepšie. A potom už iba lepšie. Ver si. Vela šťastia.
Tak to si este dobra ze ta vzal na trenazer. Ja ani neviem ako to vyzera. Mna na 1.jazde vtrepal hned do premavky,to bola riadna liecba sokom🤣🙊
Podľa mna je dobre ist uz do auskoly s tým, že vieš šoférovať. Veď nech tá muž cez vikend vecer vezme niekam na opustené parkovisko a nauci tá jazdit. Odbúra to v tebe stres na jazde. Tiež moja prva jazda už bola v premávke, neviem si predstavit, že by to bola moja prva jazda v zivote..
@stankadu Dakujem Ti, aj ja mam stare kolena cerstvych 35 😀 Este sa ma pytal, ze co robim ako profesne, no proste ma mal za debila 😀
@marenkap Mala by autoskola, ale ocividne to tak vacsinou nie je.
aspoň ti na tom trenažéri hovorili :D mňa tam posadil a odišiel :D
a na aute reálnom sa ma pýtal či už som šoférovala keď mi to ide 😅
Ak ešte bude mať blbé reči niečo mu už povedz.Lebo vyzerá, že si to užíva a, aby Ťa nedeptal aj ďalej.
Mňa dal na trenažér a odisiel.Vobec si z toho nič nerob je normálne, že sedíš prvý x za volantom aj, že si nerobíš na automat nech sa starajú o seba, tak asi vieš preco...postupne sa do toho dostaneš iba Ta zmiatli a vystresovali.Sedela si tam prvý x!samozrejme, že nevieš kedy kam
@lentilkaxxx wau
Jedným uchom dnu druhým von. Oni sú brutal nervózni často a ani poriadne nevysvetlía. Mne povedal že nikdy skúšky neurobím a už 2 roky jazdím úplne v pohode. A keď chlap mi povie že jazdím ok tak tomu verím, lebo on je pri šoférovaní môj najväčší kritik. Ak máš ísť s kým niekde za mesto na parkovisko nech tá naučí čo a ako 🙂
@marenkap keby čakám kedy má v autoškole naučí rozbiehať sa do kopca tak to neviem podnes deň. 🤷🏽♀️
Super že máš trenažér neviem ani ako to vyzerá nemali smer ho...ja na prvej jazde sadni do auta ideme na cestu 😁
Ahoj a jazdíš už teraz bez strachu?
Nie si nemožná! Nepodceňuj sa! Veď je to predsa normálne, že keď človek predtým v živote nikdy nesedel za volantom, tak predsa nebude ovládať ten trenažér ako profík!! Zrejme sú inštruktori viac zvyknutí na žiakov, ktorí už predtým jazdili - ale hlavu hore dievča! Ty ich ľahko dobehneš! A dobre robíš, že ideš pekne od začiatku a na manuál. Nikde nie je napísané, že budeš celý zvyšok života šoférovať len automat. Držím palce! A žiaden strach - všetko zvládneš! Ešte ich tých inštruktorov budeš raz na ceste prebiehať, neboj nič! 🍀😀💪👍