Prvá dávka prádla nevonia avivážou. Neviete prečo?

tikivikiniki
12. jan 2012

Mám automatickú práčku, v ktorej keď nepiem 2-3 dni,tak mi prvá dávka prania nevonia alebo len velmi slabo vonia od avivážu. Väčšinou periem 2-3 krát za sebou za deň,aby som nemala každý deň vyvesené prádlo,a tá druhá dávka mi už krásne voní. A pritom dávam také isté množstvo avivážu. Stáva sa to aj vám? Nevieta mi niekto poradiť,ako tomu zabrániť?

strapco13
15. jan 2012

@tikivikiniki nechces o zmenit na diskusiu? 😉
aku mas pracku? ja mam gorenje teraz novu 😠 a presne toto mi robi...uz som si myslela, ze ja som na vine..takze vdaka za temu.
ja som teraz dostala od mojej babky taku tu praciu gulu..mozno si videla v reklame...je to o nieco lepsie..ale aj tak mi druha a dalsia varka vonaju ovela krajsie
rozmyslam ze pred pranim dam asi vzdy vyprat nejake tenisky..tie nemusia tak vonat 😒
co uz skusala ty?

koniarova
15. jan 2012

Zaujímavé, aj ja mám Gorenje, ani mne nevinia prevá dávka. 😒

helsinka
16. jan 2012

Neviem, ale napadlo ma, že či to prvé pranie nemáte náhodou napr. biele na 60-tku a ostatné nejaký iný program, napr. syntetika na 40-tku. Či nezoberie aviváž pri nejakom programe skôr . .. a potom ešte raz plácha. lebo mi sme mali doma práčku Ardo a tá to robí zakaždým, že zoberie aviváž pri druhom pláchaní, potom žmýka a potom ešte raz plácha - čiže vyplácha aj aviváž. Možno to je v programe . .nie je niečo napísané v návode? prípadne kontaktuj Gorenje infolinku, alebo nejaký servis - nech objasnia príčinu 🙂

strapco13
16. jan 2012

@helsinka mne to robi pri hocijakom programe..ono ta prva varka ani nie ze nevonoia avivazou ale ani za praskom 😠 😠 😠 proste akoby mi to pradlo len vymachalo vo vode a nevypralo ...a druhe pradlo ten isty program to iste davkovanie vonia uz pradlo krasne

tikivikiniki
autor
16. jan 2012

@tikivikiniki :strapco13 neviem ako by som mohla zmeniť toto na diskusiu,nerozumiem tomu.
Ja mám práčku BECO, a mám to len 2 mesiace,tak som s tým ešte velmi neexperimentovala,ale väčšinou periem na tom istom programe,tak to v mojom prípade nebude tým čo helsinka hovorí.

helsinka
16. jan 2012

@strapco13 tak keď ani za práškom, tak potom neviem . . . .ešte som sa s tým nestretla . . . ja mám Whirpool, síce bola za dva roky 4 x pokazená, ale to beriem akože taký vadný kus, lebo všetci okolo mňa majú Whirpool a všetkým perie bez problémov, len mne sa kazí . . .

ikke
16. jan 2012

celkom laicky ma napada, ci nezostava niekde voda, najpravdepodobnejsie v sifone, ktora zosmradne a najprv sa musi prvou varkou akoby zneutralizovat... mozno by potom pomohlo pred pranim napustit do pracky trochu vody a potom ju vypustit,pripadne mozno iba najprv z pracky vodu vypumpovat a az potom dat prat.

pynty
29. okt 2012

ja mám tiež wirpool 6 zmysel a je to katastrofa nechápem musím skúsiť ešte tu aviváž z Rakúska lebo už som zúfala suseda na druhom poschodí perie a keď otvorí dvere rozvoniava celý blok ja mám akoby len mokré prádlo a mám z toho maximálne dosť a to používam asi moc drahé prášky aj aviváže neviem kde može byt problém ????

brambie
7. nov 2012

moja svokra operie a potom da este raz iba nejake plachanie ci co s avivazou a vonia jej to nenormalne.