Ahojte všetci strašne rada by som bola keby ste mi niekto pomohli.. hladame s partnerom nejake byvanie no problem je ten že nemame dostatok financii aspon čo si myslim ja... chceli by sme sa osamostatnit no najom bytu stoji 350eur minimalne + strava 200eur čo som počitala + platby za mobil, auto a neviem čo iné. Prosim baby pomôžte mi čo mam robit ? ako sa to da zvladnut ? ja som na vyške občas zarobim cez leto nejake peniaze a môj partner zarobi 600eur mesačne
@niejetolahke A prečo nepracuješ popri škole? Hoci aj brigádnicky.
Auto na zaciatok nepotrebujete ty si najdi brigadu napr tesco kludne aj po vikendoch ci v medzi skolou a partnr tiez by mohol viac zarobit alebo tiez nejaku brigadu
Nemám na to čas... v škole mam všeliak poprehadzovane hodiny + po škole mam vela učenia a doučovania... brigadovat sa snažim chodit jedine cez prazdniny alebo ak mame niekedy volno ale keby to mam roznasobit na cely rok tak zarobim 100eur mesačne čo je malo... priatel ma staly plat 600eur + niečo popri tom ked ma tak ma 700-800eur ale to malo kedy možno 3 mesiace za rok..
ja mam 20rokov a priatel ma 21... väčši plat mu nedaju kedže je "absolvent" a nikde ešte predtym nerobil len brigadoval... môže byt rad že ma 600eur. Radi by sme sa odstahovali od rodičov a našli si niečo vlastne aj ked len 1.5 izbovy byt ale aj tie čo som pozerala idu minimalne za 350eur mesačne.
@niejetolahke a čo tak garzónka na začiatok? Neviem, odkiaľ ste, ale my sme si prenajali garsónku za 200€, keď sme sa osamostatňovali
@niejetolahke na akej skole mas hodiny od rana do vecera? A cez vikendy? Inak naozaj, da sa pracovat sa cez vikend, skoro rano, prip. aj v noci. Ked sa chces osamostatnit, bez prace to nepojde.
Brihadovat sa da aj po nociach a po vikendoch...ked sa chce vzdy sa.nieco najde...a co sa tyka osamostatnenia, skuste najst najprv len izbu alebo garzonku a postupne sa mozete s vyssim prijimom posunut dalej...
Treba sa prikrývať takou perinou,na akú máš.Tak treba s osamostatnením počkať,dá sa síce šetriť napr. 200eur na stravu nemusíš minúť,ale už vidím ako sa ti chce robiť jedálniček,bežať do piatich obchodov,lebo všade majú akcie na niečo iné a variť placky,lokše,prívarky a pod. čo je síce lacné,ale viac sa s tým nababreš ako s mäsom.
@niejetolahke a súhlasím, bez práce to nepôjde. Ja som robila soboty a nedele 12tky, aby som si zarobila.
zdravotnicka škola sme z okolia Košíc a garzonky tu idu za 270eur a su strašne male už sme boli pozerat na nejake ale pride mi to strašne male. A ano dalo by sa to ist brigadovat na vikendy aj som to skušala popri strednej škole v potravinach ale zarobila som len 100eur možno za mesiac je to dost tažke popri takom študiu. S jedlom by sme sa uskromnili nepotrebovali by sme mat stale plnu chladničku možno by sme vyžili aj so 150eurovou stravou mesačne. Ale neviem bojim sa toho že sa nastahujeme a nedokažeme to nebudeme schopny to splacat a vyžit z toho strašne sa bojime hlavne toho že sa nastahujeme malo čo ušetrime a potom sa niečo pokazi a nebudeme to vediet zaplatit.
@niejetolahke a co spolubyvanie?
Najhoršie je to že nemame ani inu možnost partnerovi rodičia žiadaju od neho aby im platit do domacnosti niekolko stovak eur dobre že mu niečo ostane malo a + ešte ma robit okolo domu a v zahrade čo ho neskutočne vela vyčerpava. Ja dochadzam do Košic až zo zapadneho Slovenska som na internate ale nejde nam tam ani tepla voda, periny mame stare a smradlave a platia mi za internat rodičia neskutočne vela
Pockaj, kym budete schopní obaja zarobit tolko, aby ste prezili aj osamostatneni.
kolko ti platia rodičia za internát? môžeš s tou sumou rátať aj po osamostatnení sa,kým nedoštuduješ?
tu nejde o mna ja by som si našla aj nejaku spolubyvajucu a platili by sme spoločne za byt ale ja by som rada išla s priatelom do nejakeho podnajmu až do konca školy budeme mat aj viac času na seba a bude to ovela lepšie vidime sa malo čo lebo on ma robotu ja mam školu a večer musi stale chodit domov a ja som na internate z ktoreho už mam neskutočne depky. Byt s nim by mi strašne pomohlo aj keby sa mame vidiet len večer proste bolo by to ine.
100eur za intrak aj so stravou ale je to katastrofalne media ukažu to čo štat chce ale nukažu to že tečie len studena voda, postele su špinave, smradlave, kradne sa tam a cez steny je všetko počut neda sa tam ani učit, voda tečie špinava atd...
bola som pozerat 3 vysokoškolske internaty v Košiciach no tento je "najlepši" z nich
@niejetolahke Trošku nerozumiem tomu slovnému spojeniu "musí" chodiť domov....akože musí? Čo je nesvojprávny?
@niejetolahke no a tie peniaze by ti vasi davali aj keby si byvala na byte? Kym dostudujes?
ano davali
@niejetolahke no tak bezte do spolubyvania zatial.
My sme takto byvali na byte dva pary. Kazdy svoja izba.
No nikto to nema lahke ale dvaja ked chcu tak zvladnu...radsej na zaciatok mozno izbu v spolocnom byte to by snad bolo o nieco lacnejsie ale predsa vacsi komfort ako intrak....a zase nie vsade padaju pecene holuby ako si niekto mysli..ja mam v Bratislave o nieco malo vyssi plat platim hypo a zijem s dcerou v garzonke...vyskalujem len tolko kolko mi dovoli ucet...
Z toho co pises rodicia priatela asi tiez nie su velmi dobre na tom a preto im prispevok od syna pomaha uhradzat naklady....mimochodom ked tam byva tak je normalne ze sa podieiela na nakladoch
maloktori rodicia mozu robit mama hotel zadara
ano ale nieje to žiadne sukromie a ani bezpečne nepozname ten druhy par a sukromie tiež žiadne to je ako platit za byvanie a + mat cudzich ludi hned cez dvere
@niejetolahke tak treba sa uskromnit. My sme sa dohodli s kamaratmi. Ked nemate peniaze, uspokojite sa aj s malom.
jeho rodičia maju 4 firmy a 2 domy každy rok chodia 3x na dovolenku a on im ma každy mesiac so sovjej malej vyplaty 600eur prispievat 200eur mesačne + on si plati uplne všetko či od mobilu po auto
@niejetolahke dievča sa zobud a koľko by im mal podľa teba dávať na stravu a nájomné?200 eur je ešte málo na to, že má oprane, navarené...
On je unavený z práce na záhrade, ty si unavená z brigády.Ty nechceš byť na internáte...chces byť s ním..spoločné bývanie s niekým iným je zle, tak čo Ti poradiť?
Že chlapec bude všetko platiť za teba?ak chces bývať s ním, tak si musíš nájsť brigádu.To je dobre, že jeho rodičia od neho pýtajú peniaze aj, keď majú firmy aspoň sa uci, že všetko niečo stoji.Ved je dospelý a zarába.Mne to príde, že si myslíš, že budete žiť z lásky.Za 150 eur sa neprestravujete
Mne to príde ,že stále hľadáš dôvod ako sa to nedá,nejde, ... proste negatívny postoj k veci....
Treba sa proste uskromniť na začiatok,ked sa tak veľmi chcete osamostatniť,treba vydržať aj v garzónke....a nebrať to tak že tá je malá.....nebudeš bývať hneď vo vile 🤔
@niejetolahke a preco by si to co minie nemal sam platit? Aj ked je mlady, ale je uz samostatny, ako inak by sa to mal naucit, zodpovedat sam za seba? Ak by mu rodicia vsetko platili, bol by z neho rozmaznanec...
@niejetolahke ked studujes, treba si najst nejaku brigadu. Nemal by to byt problem.