Prosím kvetinárky o radu - kytica z alkoholových fliaš

lusyc
6. aug 2024

Ahojte. Idem na oslavu okruhlin muža. Chcela by som urobiť "kyticu" z alkoholovych flasticiek. Neviem však koľko ich tam dať, keď chcem jednu veľkú a viacero malých 0,05 dcl, tak tych malych parny, ci neparny počet, k tomu nejaké čokoládky a cukríky - tiež neviem koľko a cele to zabaliť do takej kyticovej krepovej ružice. Kolko sa dava roznych kvetov roznej velkosti do velkych kytíc? Nikdy som to nepočítala. Veľmi pekne ďakujem za pomoc.

viestta
6. aug 2024

kvetov sa vzdy dava neparny pocet aj ked su rozneho druhu. Skus na upevnenie flasticiek pouzit aranzersky drot, ale neviem ci je dost pevny aby to udrzal.

lusyc
autor
6. aug 2024

@viestta dokopy vsetkych "stoniek" nepárny však? Neviem tiež ako sa rátajú zelené listy a taky nevestin závoj, či chryzantémy, čo stonka, to kus?
Použijem asi lepiacu pásku, asi kilometer ;)

viestta
6. aug 2024

@lusyc rataju sa kvety

lindous
6. aug 2024

Sprav ako ti to vyjde, vôbec by som sa netrápila nejakými počtami, iba že by si chcela niečo symbolické ako vek… nikto to počítať nebude 😊

lusyc
autor
6. aug 2024

@lindous najviac mi ide o tie alkoholove stonky, jedna veľká, a teda asi 12 malých a zvyšok na dekor.

kacena4
6. aug 2024

je uplne jedno kolko ich das nik to jebude ratat a parny/neparny sa dava zo zvyku len na sk nikde inde pokial viem

cacianka
6. aug 2024

Nerieš počet, pár nepar. Použiješ koľko ti bude pasovať pri skladaní, keď ti napíšeme 11 budeš mať medzeru ? Keď napíšeme 14, zmestia sa ti ?
Kvety sa "počítajú " ak majú samostatné hlavy,(ruža, gerbera, karafiát, kala) ale ak majú stonku s viachlavovymi kvetmi, trsy, to sa neráta ( drobné karafiáty a ružičky, chryzantemy a i.) ani miešaná kytica sa nerátajú kvety.
Takže fľaštičky naozaj nerieš

cacianka
6. aug 2024

Máš nejakú fotku ako predlohu ?

lusyc
autor
6. aug 2024

Super baby, ďakujem za rady. Našla som na nete, že symbolicky k jubileu sa dáva 13. Tak skúsim, aby mi to tak vyšlo. Snažím sa vyhnúť spoločenskému faux pas.
Vybehlo na mňa video na fb, inšpirovalo ma viacero kytíc.

cacianka
6. aug 2024

@lusyc no vidíš, a zase sa 13 považuje za nešťastné číslo.

cacianka
6. aug 2024

Nerátaj kvety a fľašky , nerátaj gypsu a zeleň.
Alebo urob záhradku, ako ja 😉😇

danjeliiik
6. aug 2024

@lusyc ak sa ti bude dat posli mi prosím výsledok ze ako si to chytila, ja som skúšala aj klobáskovu ale bol to boj, mala som to veľmi nestabilné...

cacianka
7. aug 2024

@danjeliiik ja som zapichovala do aranžovacej hmoty v bedničke, nádobe, ak ti to pomôže