Proces vzťahu, lásky

1. sep 2022

Ako sa vo vzťahu mení láska ? Kedy prichádzajú zmeny, kedy človek začne vnímať chyby druhého, kedy zo zalubenia vytriezveme

Ako zachovať krásny vztah aj po rokoch? Neviem čo je somnou.. ale žijem so strachom, že prestanem milovať svoju polovičku ..

moonlight1210
1. sep 2022

Z prvotneho zalaskovania vytriezvies niekde medzi polrokom az dvoma rokmi.

Vtedy chyby partnera nie su uz nejak zvladnutelne, ale idu nam pekne na nervy.
Vyprcha pritazlivost na zaklade chemie.

Ak dovtedy hormony nevybudovali puto (podobne ako sa tvori medzi rodicmi a dietatom), tak vztah vyprcha a zanikne.

Ak vztah pretrvava, vydrzi, ide o uz aj snahu oboch na nom pracovat a nenechat sa ucicikat tymi prvymi dvoma rokmi, ked to slo tak nejak samo (lebo hormony).
Lebo to byva najvacsi kamen urazu, preco vztah i vydrzi a napriek tomu o dalsi rok az viac ide i tak od 10 k 5, od 5 k 0, a potom zvycajne definitivne do kytek.

zildo
1. sep 2022

Keď stavias dom a chces ,aby ti vydržal dlhé roky.Daš pevné základy. Tak je to aj vo vzťahu.
Na začiatku majú všetcia ružové okuliare. Vidíš chyby druhého,ale aj tak ich ignoruješ. Ale to je dosť chyba, treba si vždy všetko vyjasniť, vyrozpravat.
Vo vzťahu musí byť dôvera,ale aj schopnosť si tu dôveru udržať. A stále na vzťahu pracovať aby ťa to aj po X rokov s tým druhým bavilo. Chodiť na výlety, často sa rozprávať o tom aký si mala deň čo ťa trápi, teší,pozrieť fotky,zaspominat...
A hlavne si uvedomiť,že žiadny vzťah nie je dokonalý.
Aj my sme si prešli roznymi krízami,ale záleží len na vás či chcete zabojovať alebo to vzdať. Či to má vlastné význam ostávať spolu za každú cenu,keď si už z druhým nemáš čo povedať.