stretli ste sa s tym,ze :dostali ste novych susedov a oni si prerobili byt..ide o kupelnu...jednoducho,ked si napustaju vanu,tak prvykrat som sa normalne zlakla,lebo som bola v izbe a mala som pocit,ze sa na mna ide zvalit stena,neskutocny hluk,akoby potrubie prasklo a vali sa na teba voda..a to tak je pokazdym...plus ked sa decka kupu,tak kazdulinke slovo,splech,s prepacenim aj prdy do vane pocujeme my,v byte nad nimi,ked sedime v izbe!s nimi sa komunikovat neda,tam su ine problemy,toto je len malickost oproti tomu,ale ma to zaujima,co pri prerabke mohli spravit..vsak to od susedy co tam byvala pred tym,ani od inych susedov nejde...
Prerobeny byt
U nas na starom byte sa stalo to iste, u susedov po prerabke zostalo vsetko pocut, nemenili dispoziciu kupelne, iba vyburali umakartove jadro, ktore tlmilo zvuky, a priamo na panel nalepili kachlicky, ostalo pocut vsetko, aj klasicky rozhovor, miesto vane dali sprchac, bolo normalne pocut vodu ako strieka na kachlicky. Mali sme vedla spalnu, otras. Odstahovali sme sa odtial.
@lubmar presne, odstranili umakart a neurobili stenu ale rovno to tam nalepili...
@yasmeena my sme tiez komplet prerobili vsetko v 2 bytoch, aj zachod v jednom sa prehodil, v jednom kupelna isla uplne inde... a ziadny hluk z vodovodov/odpadov nebol.. nemaju to odizolovane nijak. Bohuzial neviem ako sa toto da riesit... za to mame drevodom a ked vypustim vanu, to kolkokrat som sa az hlakla, aky hluk to robi. Aj inde na poschodi ked pustim vodu, tak pocujem ako ide odpadom... bohuzial vela ludi si prerabky v bytoch robi bez ohlasok, povoleni, bez odbornikov... a uz vobec nieco ako revizie potom neriesia.
My sme to mali v jednom byte, ale susedia nad nami, on ked splachli alebo sa sprchovali, tak zvuk, ako ked lejes vodu do plechoveho suda. Hrozne to bolo. A svokra chuda- suseda si prehodila kuchynu, ma linku akurat kde ona celo postele. Ked tam nikedy spime, je to na infarkt, o 11. vecer zacne umyvat, voda huci, trieska hrncami...
@amelie2017 to s tou kuchynou za postelou mame aj my 😀 ale to je dielo nasich uzasnych architektov--tam kde my mame spalnu ma vedlajsi vchod kuchynu,takze aj teraz mi za hlavou hucia hrnce,lebo suseda zapla umyvacku riadu..a zajtra je nedela,takze rano budicek klepkanie reznov 😀
@yasmeena boze 🤦♀️ inak aj teraz my mame trosku problem s tymto. Byt na prizemi ma kuchynu akurat pod dcerinou izbou, byvaju tam Cinania a oni ked varia, tak asi hodinu sekaju zeleninu, zvuk ako keby klince pribijali. Mala sa vzdy boji.
No to su super byty... ja som v novostavbe takejto vydrzala rok, a usli sme. Susedia mali spalen pri nasej spalni.. to by bolo ok. Ale mali male dieta.. a to nie ze plakalo.. ono si len potichu dzavotalo vzdy nad ranom, a my sme to poculi ako keby mi pri hlave hucalo... to si nechcem predstavit, ako nas pri viete-com muselo byt pocut.. prehodili sme si postel inde a tam zase z druhej strany. Nakoniec to bolo tak, ze to boli len tenke predelovacie priecky medzi izbami, ziadne hrubsie steny medzi bytmi, vsetko bolo pocut... v panelaku starom komunistickom sme taketo nic nezazili... plus tie nase boli robene tak, ze byty susediace boli zrkadlovo a viac menej aj rovnake: k sebe otocene, kuchyne ku kuchyniam, kupelne ku kupelniam, izba k izbe a teda taketo kombinacie nehrozili, ze by sme sa rusili umyvacnou v spalni... ako niektori architekti bez rozumu navrhnuju nehnutelnosti (a to aj v praxi vidim, prave staviame novy dom.. a uz sme dve architekty vymenili)
@oli18 ked sme v panelaku dali prec umakart, mali sme okolo panelove steny... ziadny holy priestor a nicove nic... stacilo urobit okolo poturbia obklady a mohli sme v klude davat obklad priamo na to, keby sme chceli. Jedina stena ktora nebola bola ta medzi wc a kupelnou. Tu sme my nakoniec ani nedali. TOto sa ale asi moze lisit, podla panelaku..
Keď to tak čítam, máme to podobné. Prerobili byt a počujeme v kúpeľni, keď sa rozprávajú. 🤣🤣
@viestta po nasich staznostiach sa sused po prerabke priznal, ze to takto nalepil, lebo mu islo o kazdy usetreny centimeter miesta, ale ze povodne mala ist na panel tenka vrstva akychsi tehal,na ktore sa mal lepit obklad, a do ktorych mali ist trubky. Lenze jemu by tam potom nevosiel sprchac aj vana, ako chcel mat. Po case som zistila od stareho suseda uz na novom byte, co kedysi staval sidliska, ze pod umakart na sidliskach isli vzdy najhorsie, neodhlucnene panely, lebo sa vtedy nepredpokladalo, ze to bude niekto niekedy davat dole. Dokonca hovoril, ze ked sa nahlilo, aby splnili plan, hocikedy sa stalo, ze nemali dodane vhodne panely, tak sa davali miesto panelov odhlucnenych aj neodhlucnene aj v priecke medzi bytmi. A tomu celkom aj verim, lebo v niektorych bytoch ozaj pocut od susedov pomaly hlasnejsi rozhovor. Sused sa nam potom omluval, ze budu sa snazit byt v kupelni tichsie, ale nebolo to nic platne, lebo tie zvuky sa niesli neskutocne, oni mali sprchovu bateriu na stene susediacej s nami, a aj trubky zasekali rovno do panelu nasej steny!! Tam bolo hukotu treskotu, uz ked len bral sprchu z baterie, vsetko sa ozyvalo neskutocne. Povodne ked mali umakart nebolo pocut skoro nic, len vzdialene sumenie vody, ziadne ine zvuky, ani rozhovor.
@lubmar tak o tejto teorii som este nepocula. Vsetci lepia kachalicky na stenu, ktora tam je. 99% ludi nepridava ziadnu vrstvu tehal, maximalne tak trochou stierky vyrovna pod kachlickami nerovnu stenu. Aj ked teda v panelovych bytoch, ktore som videla nebyvali baterie na stene smerom k susedom, ale vacsinou na stene, ktora susedi s kuchynou alebo WC a v ktorej je stupacka
@qetka ano aj u nich to tak predtym bolo, bateria bola na stene susediacej s ich WC, ale menili dispoziciu kupelky, stenu zrusili, posuvali aj Wc aj rozvody po kupelni koli pracke. Kachlicky sa podla mna mozu lepit kludne aj na panel, ale hlavne ked je to sutastou jedneho bytu, ze to nesusedi s inym bytom. My to tak napr. mame v terajsom byte, ze je jadro obkolesene len nasimi izbami, ze kupelka nesusedi s inym bytom. Ale ono v kazdom panelaku su tie panely celkom ine, u nas vedlajsie sidlisko ma dva panelaky, a tam su steny ako z papiera... tam kupi byt len niekto cezpolny, co nevie ake to tam je..
@simca06022011
@lubmar videla som zo 3 vyburane umakartove jadra a len z jednej strany, na dlzku Wc, bol panel. Dokonca aj v kuchyni to bol len umakart a na nom visela linka. Takze zavisi od typu bytovky.
@sterea dobrý deň, kúpeľňa sa môže premiestniť na iné miesto na základe stavebného povolenia. K stavebnému povoleniu je potrebné vypracovať projekt, ak je projekt spracovaný dobre a úrad vydá stavebne povolenie taketo problémy nevznikajú. Susedka asi povolenie neriešila 🙂 my sme menili dispozíciu, použili určené potrubia a materiály na zníženie hluku a suseda pod nami aj sused nad nami nám povedali ze nie je počuť nič, tak sme radi 🙂
@yasmeena dobrý deň, zmenu dispozície a presun kupelne riešim často, aj v súkromnom byte sme ju realizovali, je veľmi dôležité dobre odhlucnit potrubia a neukotvit ich pevno do steny, aby sa zvuk neprenášal cez steny a panely. 🙂
Podľa mňa premiestnili kúpeľňu na iné miesto v byte a odpad napojili napr. na dažďovú vodu. U nás máme podobný problém.