Mám 18. Veľmi ma začal baviť spev moje začiatky začali na základnej škole v ôsmom ročníku. A len tak som si hovorila že ''chcela by som spievať v zbore " . A splnilo sa mi to. Dostala som ponuku ešte v novembri minulého roka spievať ako nováčik v menšom zbore ktory chodí na rôzne akcie, príležitosti... Ja som súhlasila a vyskúšala a keďže som tam "zapadla" tak ma vedúci zboru už tam chcel nechať a vymenil staršiu členku za mňa lebo s ňou už spievať nechcel...A jej sa to teraz nepáči a urazila sa. Tuším že kvôli mne ale ja za to nemôžem že vedúci zboru sa rozhodol takto a chcel za členku mňa lebo par krát ma spievať počul už dávnejšie ... Trápi ma to neviem či ja som naozaj urobila chybu že som tú ponuku spevu prijala a bývalá členka (naša susedka) teraz z toho urobila cirkus. Ja som na tú ponuku nemohla povedať "nie" . Aký máte na to názor? Ďakujem (ospravedlňujem sa ak som niečo napísala nejasne)
Absolutne by ma to netrapilo, ty za to vobec nie si zodpovedna.
Ešte dodám že nemilo ma prekvapilo že moja mamka sa "postavila" na jej stranu lebo nechce s ňou mať problémy.
@lili_11l napíš mi správu ak chceš
Nepíšeš o aký zbor ide, ale predpokladám že to bude nejaký ľudový súbor? Je prirodzené, že vedúci chce aj mladých, predsa len nová inšpirácia, nové hlasy atď. Podľa toho čo píšeš ju nepresunul na onú pozíciu ale rovno vyhodil? Možno sa hnevá, mrzí ju to, ale každé čudo len 3 dní trvá a ju to prejde. Ako sa k tomu postavili ostatní členovia súboru?
@patus_2 áno ľudový
@patus_2 ostatní členovia nemali problém... Nakoľko sa zhodli že vedúci má na to právo
Vedúci spokojný, členovia spokojní, predpokladám, že aj ty. Čítam, že ponuku si už prijala, takže budeš sa musieť povzniesť nad tým, že je pani oduta. Síce situácia nepríjemná, ale to časom prejde.
@patus_2 ja som zo začiatku rátala s tým že to pre niekoho nebude príjemné... Ale už sa nedá s tým nič robiť ale samozrejme môžem sa skúsiť opýtať aspoň o názor vedúceho nech vie aj on
A ten pocet ludi co mozu spievat je pevny? To akoze ked niekoho noveho prijmu tak niekoho musia vyrazit? Nebolo by normalnejsie aby ste tam ostali aj starsi aj novsi clenovia? Lebo mne sa to nezda - tam muselo byt este nieco viacej preco ju odpoklonkoval. Vsak v suboroch a takychto vacsich skupinach je normalne, ze sa robi nabor a priberu sa novi clenovia - lebo ludia aj rotuju koli praci/rodine a preto je dobre mat viac ludi vzdy v zalohe
Tak vedúci asi musel rátať s tým, že keď "vyhodí" jednu členku, tak to môže rozvíriť nálady. Ty to máš blbé v tom, že je to tvoja suseda. Každopádne kúsok asertivity. Ja som bola niekoľko rokov v súbore (nie speváckom) a tiež sa striedali sólisti. Len s tým rozdielom, že nikto nebol vyhodený, len prešiel na inú pozíciu. Keď vedúci rovno vyhodil nejakú členku, tak nech si poriadku potom robí on...
@prasiatko30 k výmene došlo preto ako som spomínala že vedúci ju už nechcel z nejakého dôvodu jej povedal že s ňou spievať nebude a okrem toho mala zdravotné problémy kvôli zraku a často ona si spievala ako chcela a nepočuvala vedúceho
@patus_2 ja viac o tom neviem čo sa medzi nimi stalo ja som len od neho dostala oznámenie na ponuku
Čiže inými slovami a to by som aj prezentovala pred susedou a najmä mamou. Vedúci s pôvodnom clenkou nebol spokojný z viacerých dôvodov. Vyhodil by ju pravdepodobne tak či tak, bud teraz alebo neskôr. Problemom nie si ty.
Tak to je ich vec čo je medzi nimi. Ty si sa dostala do blbej situácie v podstate nechtiac. Je to veľký zbor? Čím viac ľudí, tým skôr môže nastať podobná situácia. Treba si od začiatku nastaviť nejaké hranice, predsa len, dostala si sa ako nováčik na pozíciu solistky. Solisti sa striedate alebo máte pevné roly?
@patus_2 striedame sa a s jednou členkou sa učím v resp. Ona ma zauča keď niečo nové je pre mňa a ona s tým nemá problém.. je ochotná
Tak potom nerieš. Oni nech si svoje problémy poriesia a ty sa sustred na zaučenie 🙂
To nech si rieši s vedúcim, ty si ju nevyhodila.