Zdravim, prosim vas mate niekto podobnu skusenost? Pani si odomna kupila kocik za 135e s tym ze 35e posle na ucet aby som mala na kuriera a zvysok dobierka. Pred odoslanim mala k dispozícii vela fotiek, aj detailne. Kocik bol v poriadku. Fotila som ho aj zabaleny. Plne funkcny. Pani kocik prevzala, zaplatila, nasledne vyhrazne spravy ze som jej poslala dolamany kocik, odraty.. Ked som jej spatne poposielala vsetky fotky ze bol v poriadku tvrdila ze to nie su moje fotky, na co som jej nasledne odfotila moju obyvacku kde bol kocik foteny... kocik vratila na postu-zamietnuta zasielka... Ako jej mohla posta prijat dobierku spat a vratit peniaze? Reklamaciu neriesila lebo vraj to je moja chyba... Druha vec aj ona mohla za ten cas poskodit kocik zlou manipulaciou ked ho niesla domov... Vyhraza sa policiou.. A co teraz? Pride mi zajtra dolamany kocik.
Takze som prisla o kocik aj peniaze...
Najprv musela zaplatiť a potom pozrieť. Mne prišiel bicykel najprv som zaplatila a potom šoky. Ale to bolo pred 2rokmi z bazosa.
@tinka132 aj poslala fotky, ze nie je ok?
Lebo podla mna zamietnuta znamena, ze ho neprevzala. Posta nemoze vziat zasielku len tak spat a vratit jej €. To je blbost
Praveze prevzala lebo mi posielala fotky kde ho doma fotila poskodeny... Takze mala asi znamu na poste ktora to takto vybavila... Aj ked v systeme bolo ze prevzata a o dve hodony zamietnuta... Tiez sa nasa postarka tomu cudovala..
Mala som ho pobaleny ako to len islo... Len nebol v krabici takze mal nalepku ako neskladna zasielka za co som aj priplatila
@tinka132 urcite by som volala na postu, ako je to mozne.
@veronikaszabova ved zajtra tam budem volat.. Aj tak budem musiet ist na postu lebo mi pride ta haraburda
@tinka132
Na tvojom mieste si to preverím na viacerých poštách, keď tam má môžu známu, poprípade napíš mail na nejaké vedenie či informačné centrum, nejaký kontakt určite nájdeš na email.
Asi by som povedala, že nemáš ani vedomia o tom, ako dlho bol kočík u tej pani, či ho nezničila ona alebo napríklad aj kuriér....
Napadla ma ešte hlúposť, možno totálna... Ale skontroluj si aj či je to tvoj kočík, čo ak je to nejaký špekulant a kúpil tento "na výmenu"? Neviem, naozaj iba vymýšľam, možné je v dnešnej dobe všetko. Mňa by to naozaj naštvalo
@tinka132 Kazdopadne si uloz fotky, co poslala pani zo scojej domacnosti, aj Tvoje, co si posielala jej, fotku baliku a podaci listok. Mozes tvrdit, ze prislo k pochybeniu v procese, ked si videla, ze zasielka bola prebrata a o par hod zamietnuta. Kedze mas dokaz, fotografie, ze pani ho mala doma, vyvracia to rukolapne status neprebratej zasielky. Volala by som na informacie slov posty, neriesila by som to s pani postarkou, ta nemusi byt vhodne informovana, co s tym. Tam Ti budu vediet podat adekvatne info. Nikto si nechce snad zobrst na triko, ze nejaka pani prebrala a poskodila zasielku, ale budes vinit ich...
som velmi zvedava ako toto dopadne. veru som nepocula o tom, ze vezmem zasielku a potom ju na postu vratim hm
Pani musi mat jednoznacne znamost na poste,ktora jej to takto vybavila.v systeme su diery a spekulovat sa niekedy da,ale po spravnosti nie je mozne prevzatu zasielku nereklamovat a v priebehu 2hodin z toho vyjst tak ako by ani nic nekupovala....poznam pripady ked sa ludia vratili na postu a poskodenou zasielkou ale ta ostala na poste a dotycny podaval reklamaciu. Takze 30dni na presetrenie co sa stalo.ak je pani taky charakter ze sa este aj vyhraza tak to ries s veducou vasej posty a balik co ti poslala spat otvor vylucne pred nou.
A nemohlo sa mu teda nieco stat na poste? Podla mna tiez si myslim, ze tam niekoho musela mat, lebo vies sama, ak by si ty sla s tymto na postu, kam by ta boli poslali. Nech sa ti vyhraza, nema ako dokazat, ze si jej poslala kocik v zlom stave
Tak nieco podobne sa stalo asi pred pol rokom susedke pri predaji kocika.
Vsetko sa vyriesilo ked jej dosiel kocik naspat.Vobec nebol jej .Pani si objednala taky isty kocik aky mala doma.Vratila stary ktory mal ulomenu rucku a nechala si novy.Takze mala aj peniaze aj kocik.Tam islo o sumu 50 e.
Keby bol poskodeny postou,tak kocik nie je sklo a bola by znicena aj krabica.Taku zasielku mala hned na mieste reklamovat a nebrat ju domov.Bud by to riesili reklamaciu alebo zamietnutim,ale pri zamietnuti ide zasielka hned naspat,takze urcite by ho nemala doma.
To je hlúposť, peniaze dala kurierovi,nie pracovníčke pošty. V tomto prípade pracovník pošty nemá k dispozícii peniaze čo ma kuriér SP. Akoby jej mohla pracovníčka pošty len tak dať peniaze? A nemôže niečo zamietnuť, keď to už prevzala a vyplatila. Mohla to jediné poslať normálne späť,ale k peniazom by sa len tak nedostala. Po ďalšie ak sa vráti hneď ho treba rozbaliť na pošte pri vedúcej a v prípade, že to niekedy vás kočiar ísť podat trestné oznamenie. A ak to náhodou poslala na dobierku tak by som ho neprevzala.
No obvolali sa vsetky posty aj kurierska spolocnost... Vraj treba podat staznost do bratislavy aj s fotkami.. Pisala som maily a vzdy mi pridu 4 spatne maily ze nedorucene.. Nejaky problem... A ked pride kocik tak neprevzat.. Nafotiť, reklamacia... Este to bude asi nadlho.. Kuriera stale nikde..
A je to naozaj v rozpore s pravnymi predpismi aby vyplatili sumu takto spatne... Ze z toho mozu mat velmi velky problem na poste
@tinka132 v ich systéme predsa bude, kto to vykonal, že vydal a vzápätí po dvoch hodkách stornoval, to nie je len tak, určtie sťažnosti a reklamáciu spísať
Presne tak, šla by som na poštu a opýtala sa, kto jej a na základe čoho tie peniaze vrátil. Heh tá tam isto musí mať nejakú kamošku alebo čo. skús si tie fotky zmenšiť alebo poslať v ďalšom maily, aby sa ti tam zmestili
@tinka132 ja by som ako prvé zavolala na poštu odkiaľ sa vracia kočiar späť.
Som zvedavá ako toto dopadne ,moja mamina robila na pošte 20 rokov a majú to tam riadne natvrdo ...u nás vedúca je kamoška a keď posielam balík ,nedovolí mi ho odfotiť
Tam znama volala lebo vie po madarsky... Ze ma zavolat na centralu kuriera do komarna... A tam ze mam podat staznost a tak... Len mna najviac asi stve ze ta kupujuca z toho nic nebude mat.. Ved ho mohla kludne cely zdemolovat ozaj...
Mna by zaujimalo ze aky druh kociku ste to pani posielali ked vravite ze ona ho dolamala. Za 135€ ste zrejme nepradavali daku smiesnu buginu..to ponom skakala ? vravite ze zasielku prevzala a potom bola hned zamietnuta?neviem si naozaj predstavit ako by mohla ziskat peniaze nazad na poste ak vyplatila kocik u kuriera? Ake dlhe casove rozmedzie to bolo 2 hodiny ? Ci den dva? Ako sa uz v mnohych prispevkoch pise na poste to maju riadne prisne tie pracovnicky, ziadne take ze tumas stovku a kocik ide nazad kt si uz prevzala, jedine ak Vam ho poslala na dobierku a budete zan platit. Ja som posielala kociky 2 z posty a veru vyzvrtali ma poriadne kym to nebolo zabalene ako v bavlnke.
To neviem ani ja ako to dokazala... Dve hodiny ho mala doma... Bol to riko brano ecco... Kurierovi zaplatiť musela... Lebo mi poslala fotky kocika u nej doma... Na poste to pozerali..o 10tej zasielka dorucena.. O 12tej zamietnuta, prijemca odmietol prevziat tovar...
@iwuanka ale ako môže pracovník pošty zasiahnuť do kuriérskej služby??? To je blbosť. To by v tom musel byť aj kuriér aj pracovník pošty. Odkiaľ by mala pracovníčka pošty peniaze, ktoré dala kurierovi? A teda celé to je čudné. Toto všetko by "šlo" keby to bolo poslané ako balík na poštu. Pošta a kuriér su 2 rôzne služby.
Tak aj ja som balik odniesla na postu.. A tam sa pýtali ci kurierom.. Tak kam inam ho mohla ona odniest.. Tam som volala... Ppvedali mi ze ked mi pride kocik mam spisat reklamaciu a ked to neppmoue tak podat staznost...
@tinka132 takže v sledovačke máte toto? Najprv prevzatá a potom po 2 hodinách odmietnutá? Volajte na infolinku, podajte sťažnosť s podozrením na podvod, oni vidia pod podacim číslom všetko. Ďalej aj keď sa niečo také stane, ze by bol kočiar poškodený,tak musí podať reklamaciu, prípadne oznámenie ma policiu a peniaze sa zatiaľ pozastavia a nevyplatia nikomu. Ona mohla mať doma taký istý v dezolatnom stave a vymenila ich a vám vráti "šrot". Každopádne si pracovníci pošty týmto poriadnej zavarili.
@tinka132
Určite zavolaj na poštu.
Zabalila si ho správne podľa toho, ako to majú uvedené na stránke? Posielali sme kuriérom balíky 10kg 40x50cm a výška 90cm, iba raz sa stalo, že bol buchnutý, ale to mi normálne pani balík poslala späť a ja jej peniaze dobierkou. Také že zamietnutá zásielka som ešte ani nepočula 🤔 žeby ho ovárala priamo pred kuriérom a následne odmietla prevziat? každopádne ak to ide poštovným kuriérom mal by byť balík poistený, aj na to sa spýtaj (mám krstnú na pošte ale už si to nepamätám). Môžeš to potom riešiť cez reklamáciu.