Problémy s cestovaním

kukypink988
31. okt 2022

Ahojte chcem sa vám zdôveriť s mojim problémom už dlhšiu dobu mám problém s cestovaním :( mám strach a hlavne mna každé cestovanie strašne psychicky vyčerpáva od začiatku tohto roka mám neznesiteľne bolesti chrbtice a myslím si že mi s toho už asi trosku šibe ešte k tomu keď na to nepomáha žiadna masáž ani maste/krémy/nálepky nič…keď mám niekam ísť pride mi vždy zle len sa snažím nedostať úžasný tetanicky záchvat ono tetania sa u mna prejavila v 16 naučila sa s ňou pracovať a neovladala mna len vždy keď boli chrbát je to katastrofa mám skoliozu krvnej a hrudnej chrbtice..čo sa týka cestovania na začiatku decembra pôjdeme na 3 dni do prahy pôjdeme tam vlakom a mám strach cestovanie mi nerobí dobre ale zasa tiež Netúžim sedieť doma chcem sa spýtať ako ste to riešili ? Je nutne s tým ísť pre antidepresíva k psychiatrovi ? Fakt neviem

ckocka
31. okt 2022

Ja by som sa zamerala predovšetkým na riešenie toho problému s chrbticou, a ak to riešiť nejde tak nejako kvalitne tlmiť bolesť. Je jasné že cestovať pri takých bolestiach je nočná mora, na to nemusí mať človek ani tetaniu.

nikuska412
31. okt 2022

Ahoooj,
a prečo chceš hneď svoj problém riešiť so psychiatrom a antidepresívami?
Sama si svoj problém pomenovala. Je ním STRACH . Super je, že si si sama uvedomila, že ti robí táto činnosť problém. Poradím ti, pozri sa mu priamo do očí a zodpovedaj si otázky
- prečo sa bojím cestovať?
- čo najhoršie sa môže stať, ak budem cestovať?
- čo získam tým, že budem cestovať?
- čo mi cestovanie komplikuje?
- ako to môžem vyriešiť ?
Ak to nedokážeš, ukľudni sa, predýchaj sa, nechaj tomu voľný priebeh.. a potom to skús znova. Ďalej ak sa to podarí, niečo si sľúb, kúp, odmeň sa 🙂 Môžeš sa niekomu zdôveriť, kto ti je blízky..
A ver mi, že hneď sa budeš cítiť lepšie. Verím, že to dokážeš.
Síce o tom nepochybujem, ale ak si predsa len neporadíš so svojim strachom sama, tak samozrejme odborníka vyhľadaj.

K tej otázke - čo ti cestovanie komplikuje? Bude pravdepodobne aj tá bolesť chrbtice. To by si mala začať riešiť. Predpokladám, že si mladá a máš celý život pred sebou. Skúsila si cvičenie - napr.joga, pilates, fyzioterapiu, plávanie? Skolióza sama o sebe nebolí, ale následok neudržiavania stavu už je bolesť..čiže by som sa v prvom rade zamerala na to.

Držím Ti palce! 🙂

cherry_cherry
31. okt 2022

Nemusis mat antidepresiva a zatial nemusis ist ani k psychiatrovi. Ale ak ta to obmedzujev beznom zivote, tak chod ku psychologovi, porozpravate sa, pomoze ti pochopit kde je problem a mozes zit kvalitnejsi zivot.

kukypink988
autor
31. okt 2022

@nikuska412 veľmi pekne ďakujem za povzbudivé slova 🙂 minuly rok som s ňou chodila na pravidelne rehabilitácie a dosť mi to pomohlo čiže psychika sa zlepšila ale priznám sa necvicim a povedalo my to veľa ľudí že by som mala začať len neviem ako nemám do toho motiváciu ale viem že musím mat inak sa to nezlepší a dúfam že to zvládnem ono ten strach je naozaj nepopisatelny a nerada riešim takéto veci s liekmy ktoré viac menej nepomáhajú skúsim zabojovať ďakujem

miadi
1. nov 2022

Ved vo vlaku sa da hybat to je Akoby si bola doma a hybe sa stebou cely dom. Nechapem .. Ved tu bolest mas rovnaku teraz ked sem pises ako ked budes vo vlaku do Prahy a to ani nie je taka dlha cesta. Mozes si dat painkillers..skor by si mala riesit cvicenie jogu .. mojej mame teraz zistili tuto diagnozu a to ma Uz Asi dlhsie a mà kopec inych v zbierke no cestuje hore dole aj po svete a to mà 64r . No tiez nechce cvicit. 😔Skus riesit viac tie zdravotne problemy a ked sa budes citit lepsie aj z cestovania nebudes mat take fobie. Chod do jedalenskeho vozna Daj si kavu palacinky a hodku tam zabijes . 😉ked som tak sla posledne z Prahy ta cesta tak rychlo ubehla. Mama ide teraz na rehabilitacie sukromne.. Skus nieco treba sa snazit zlepsit ten stav .

yoxinka
1. nov 2022

@kukypink988
To, že máš neznesiteľné bolesti chrbtice, nie je pre teba dostatočne motivujúce, aby si začala cvičiť? Ja už fakt neviem … vieš, čo s tým chrbtom máš, vieš, že ti cvičenie pomohlo … ale cvičiť nebudeš … radšej ideš riešiť antidepresíva? Ja som mala také bolesti chrbta, že ma muž nosil na WC, lebo keď som sa postavila na nohy, stalo sa mi, že som od bolesti odpadla a celkom som z toho bola aj zúfalá, ale riešiť to antidepresívami mi nenapadlo 🤦‍♀️. Chronický stav, čo skolióza je, nevyriešiš NIJAKO inak, len cvičením.

maisynka
1. nov 2022

@kukypink988 fuuu, tak toto fakt meviem a nezavidiiim. cestovanie je moj zivot