Dobrý deň chcem sa spýtať kúpili sme byť ,vedeli sme že tam bývajú rómovia bolo nám povedané že slušná rodina.Hned prvý večer sme mali problémy majú syna a dcéru skoro dospelu ktorí denne večer robia hrozný hluk naše deti nevedia spat,syn je unavený aj my.Boli sme ich upozorniť strhla sa medzi nami vážna hádka upozornili sme ich písomne nepomohlo,boli sme sa sťažovať na sluzbyte nepomohlo.Nas sused tak isto sa sťažoval bol na polícii hádal sa s nimi a nič.Volali sme majiteľovi bytu on nám nechce pomôcť jemu to je jedno že doteraz nikto nemal problém iba my.Byvaju tu dobrých pár rokov dokonca mu prerobili byt,spisala sa petícia vo vchode
nám ľudia nepodpísali.Nevieme čo máme rit slovné nás napádajú sedavaju pred vchodom ledva sa vieme dostať domov je nám veľmi ťažko.Každý deň revem čo sme to spravili.
Rómovia nerómovia to máš všade žiaľ Bohu ...ja som sa 4 x sťahovala (predala, kúpila...)
A vždy som mala problém...teraz klop klop chvalabohu všetko geriatria mám pokoj 😅
Ja som mala ale problém fakt,že problém vždy som natrafila na párty susedov robili si diskotéky a aj po 22:00....riešila som to políciou.....dokonca mi jedna suseda prišla na dvere,že ona vie že ja som volala políciu že či má má skrotiť 😂....reku ok kľudne ak máš na to do toho stojím tu skrot má čakám.... otočila sa odišla 😅 takže ľudia sú všelijaký aj krotitelia....😂
Vzdy Vam kazdy povie, ze susedia su mili a nie je s nimi problem. Treba sa potom bez majitela, alebo agenta porozpravat so susedmi a vtedy zistite ako to tam chodi. My sme tiez hladali nehnutelnost a velakrat vyplavali rozne zvlastnosti na povrch. Nemusia to byt len romovia. Na vasom mieste by som sa odstahovala, byt predala. Bude Vam to len brat energiu a budete sa stale hadat a natahovat s nimi a policiou. Su krajsie veci na svete, ktore mozete riesit.
@majka35 nepovedal ,že sú slušná rodina a žiadny problém s nimi neni.Ziju tu v podnájme a majú väčšie právo ako my.
@cimage bývame tu mesiac vyhliadky na ďalšie bývanie sú možno v sne
tak opäť predať byt a kúpiť iný.
Treba na tom co najskor pracovat aby ste odtial odisli. To je jedno, ze odidete po mesiaci. Byt mozete predat a kupit druhy, alebo vymenit ak by sa podarilo.
Ja som nikdy nevedela že ľudia keď bývajú v nájme si môžu robiť co len chcu a vlastník sa môže strčiť a trpieť
Ak su v najme, treba kontaktovat majitela bytu. Toto je na vypoved z najmu
@guiseppinka kontaktovali sme a on to nemieni riešiť jemu je to jedno
Jedine dom.Po mojich skúsenostiach by som už inde ani nešla.Síce aj tam na dvore môžete natrafiť na dementov ale byt a dom to sa nedá ani porovnať.Ja sa len divim že kto vysolí v dnešnej dobe tolko za byt.Ked už porovnatelne stojí aj rd
@sasa1310 viete čo je najhoršie že ostatné rodiny nás nepodržali že im to nevadí,celé dni žerú pred vchodom robia špinu smrad a nedržia s nami
no to je vyhra to vam poviem ku nam do baraku si dal tiez jeden romov najomnikov 4 clenna rodina 2 izbak akurat ze miesto tych 4 tam ich bolo 7 dospelych a 4 decka vkuse mali okna dokoran vyhadzovali z okien bordel dojedli drb z okna obal, rozne handry atd z priestoru pod schodami si spravili bordelisko toho co kde nasli stare bicykle atd..decka nonstop hulakali vozili sa vytahom hore dole 3x ho pokazili....ale u nas pomohlo stazovanie a to ze majitel bytu musel opravy vytahu zacvakat...tiahli tam kam patria do koloniek odkial prisli co maju na kraji mesta postavane....no je mi vas luto obzvlast ked sa vas nikto nezastane
Mame ísť za právnikom??alebo čo máme robiť aby odišli.
a čo s tým má právnik? Nič. Sama nič nezmôžeš. Môžete ho vyhodiť, ale musí súhlasiť väčšina majiteľov.
@sasa1310 podať oznámenie na majiteľa čo.ja viem
aké oznámenie na majiteľa? Na základe čoho? že cez deň sú hlučnejší? Môžeš volať max. policajtov, keď neskoro večer robia hluk. Ale to je všetko. Ako som písala vyššie, môžete žiadať majiteľa o vysťahovanie, ale musí byť vás viac. Nie len jeden majiteľ
@sasa1310 dakujem
este teda môžeš kontaktovať majitela bytu. Ale to je už na jeho dobrej vôle, či s nimi niečo urobí. Poprípade mu pohroziť, že dáš podnet na daňový úrad, či vôbec platí dane z príjmu prenájmu nehnuteľnosti.
všetko riešte písomne a odkladajte si to pre prípad dokazovania, lebo oni všetko poprú, skúste aj od susedov písomne , že je s nimi problém, od Polície žiadajte zápisy, od bytového tiež, nikto nesmie iných obťažovať tak, že im znemožňuje ich bývanie
v krajnom prípade fakt predať a ísť inde, škoda, že ste sa neinformovali skôr akí sú to ľudia
@sasa1310 sú nahlásený na sluzbyte vedia o nich
ja by som skúsila právnika... či sa s tým nedá niečo robiť... majiteľ čo vám predával byt zatajil o akých susedov ide.... možno tým smerom či sa to nedá... ale rieš to čím skôr , hneď aj v pondelok - lebo tam bývaš len mesiac...
@liusa82 ani ten dom nie je až takou výhrou, ako sa zdá. Kosačky, cirkulár, opekačky do hlbokej noci, pes, ktorý šteká celé dni a noci....
@elizabet173 To mám aj pri bytovkách.Kosia tu trávu rovnako,oproti sme mali garáže takže o pílenie bolo postarané a v lete pubertiaci pod oknami vysedávali na lavičkách.Lenže aj ten dom treba hladať s rozumom a nie tie na seba nalepené.Jak keby toto čo spomínate nebolo aj pri činžákoch aj psy nám tam kuvíkali v činžaku.Takže nie neni to len pri dome plus musíte počuvať ludi v bytoch hlavne ked o to nemáte záujem.Suma sumárum byt sa vobec neoplati
@liusa82 vôbec si nemyslím, že byt sa neoplatí. Ako pre koho, ja mám dom, žila som aj v byte, aj v inom dome, aj na dedine, aj v meste, ale byt v malom mestečku kúsok od prírody je pre mňa top. Susedov si nevyberieš ani v meste ani na dedine a keď aj, nikdy nevieš, čo sa udeje za päť, za desať rokov. Či sa byt alebo dom nepredá, nezdedí a akí budú noví susedia. A je byt a byt. Predraženú novostavbu s miniizbami, linkou na chodbe a papierovými stenami som teda nemyslela. Videla som pár krásnych bytov s veľkou terasou, výborne riešených, ale musela by som meniť zamestnanie, lebo lokalita je trošku priďaleko a to nechcem. Ale verím, že niečo podobné nájdem a s veľkou radosťou dom opustím. Keď je v ňom niekto spokojný, chápem, pre mňa výhody nemá, aj keď z jednej strany mám super susedov a z druhej žiadnych.
je mi to ľúto, normálne sa viem vžiť do tvojej situácie ... asi vám majiteľ nepovedal, aký byt vám predáva ... políciu ste neskúšali?